Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2019

Ένταση της σφαγής και του εμφυλίου στη Λιβύη φέρνει ο Ελληνο-Τουρκικός Ανταγωνισμός


φωτο αρχείου
Πανηγυρίζουν τα καθεστωτικά μέσα γιατί λέει ότι αποδείχθηκε και με τη διαρροή φωτογραφιών από διπλωματικές πηγές η παράνομη παροχή οπλισμού στη Λιβύη από το Τουρκικό κράτος που σπάει το εμπάργκο όπλων!
Καταρχήν, αυτή η είδη είναι γνωστή εδώ και μήνες.
Δεύτερον, η παροχή οπλισμού στους κατσαπλιάδες που μάχονται στην Λιβύη δεν αφορά μόνο το Τουρκικό κράτος αλλά και την Ελλάδα και την Αίγυπτο...
Διαβάστε:
Ελληνο-Τουρκικός πόλεμος δι' αντιπροσώπων-Η εμπλοκή της Ελλάδας δεν εξαντλείται σε διαβήματα!
http://diktiospartakos.blogspot.com/2019/12/blog-post_56.html

Τρίτον υπάρχει ένα ερώτημα: γιατί το ελληνικό κράτος δεν συμμαχεί με τον Στρατηγό Χαφτάρ αφού η κυβέρνηση Σαράζ τα βρίσκει με την Τουρκία;
Μα για τον απλό λόγο ότι ο Σαράζ είναι σύμμαχος της ΕΕ και του ελληνικού κράτους στον Πόλεμο εναντίον των προσφύγων-Μεταναστών!
Διαβάστε:
Οι βιαστές και βασανιστές του Λιμενικού κάνουν πόλεμο στις ΜΚΟ!
http://diktiospartakos.blogspot.com/2017/08/blog-post_41.html

Όμως, την υπογραφή του συμφώνου-μνημονίου-συμφωνίας ή όπως το λένε ανάμεσα σε Λιβύη-Τουρκία ακολουθεί η κλιμάκωση του εμφυλίου καθώς επιχειρείται η πτώση της επίσημα αναγνωρισμένης διεθνώς κυβέρνησης ως μέσω για την αχρήστευση της. Υπενθυμίζουμε ότι ο επικεφαλής της λιβυκής «κυβερνήσεως εθνικής ενότητας» Φαγέζ αλ Σαράζ, υπέγραψε πρόσφατα την συμφωνία με την Τουρκία και ο Ερντογάν δήλωσε την Τρίτη έτοιμος να στείλει στρατό στη Λιβύη.
Έτσι λοιπόν σήμερα τα καθεστωτικά ΜΜΕ διαδίδουν:

Ο στρατάρχης Χαλίφα Χάφταρ, ο ισχυρός άνδρας της ανατολικής Λιβύης, σε τηλεοπτικό του διάγγελμα που μεταδόθηκε από το δίκτυο Al Arabiya, κάλεσε σήμερα τις δυνάμεις του να προωθηθούν προς το κέντρο της Τρίπολης και να την καταλάβουν, στην «τελική μάχη», όπως είπε, για την πρωτεύουσα.

Ο Λιβυκός Εθνικός Στρατός (LNA), υπό την αρχηγία του Χάφταρ, εξαπέλυσε στις αρχές Απριλίου ευρείας κλίμακας επιχείρηση με σκοπό να πάρει τον έλεγχο της Τρίπολης, όπου εδρεύει η Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας του πρωθυπουργού Φάγεζ ας Σάρατζ.

Ωστόσο ο LNA δεν κατόρθωσε να διαπεράσει τις άμυνες των παραστρατιωτικών ομάδων που δηλώνουν πίστη στην κυβέρνηση Σάρατζ στα νότια προάστια της πρωτεύουσας.

Στη Λιβύη υπάρχουν δύο διαφορετικές κυβερνήσεις που βρίσκονται σε εμφύλιο πόλεμο. Η «κυβέρνηση εθνικής ενότητας» με τον Φαγέζ αλ Σαράζ έχει έδρα την Τρίπολη και αναγνωρίζεται από τον ΟΗΕ. Στην ανατολική Λιβύη, με έδρα το Τομπρούκ, είναι ο στρατάρχης Χαλίφα Χαφτάρ που υποστηρίζεται από τη Γαλλία, την Αίγυπτο, τα Εμιράτα, τη Ρωσία και εμμέσως από τις ΗΠΑ που παίζουν το δικό τους παιχνίδι. Υπάρχουν όμως επιπλέον αποδείξεις της έξωθεν κλιμάκωσης του εμφυλίου στην Λιβύη.
Μεταγωγικό αεροσκάφος ουκρανικής κατασκευής, φορτωμένο με τουρκικά όπλα κατερρίφθη στο αεροδρόμιο της Μισράτα στην Λιβύη από τις δυνάμεις του στρατάρχη Χαφτάρ.
Φωτογραφίες ντοκουμέντο από την στιγμή της επίθεσης
https://olympia.gr

Η Λιβύη από το 2011 έχει μετατραπεί σε ένα αιματοβαμμένο πεδίο αναμέτρησης των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων όπου επιδίδονται σε έναν απίστευτο πόλεμο δια αντιπροσώπων: Γαλλία, Ιταλία, Βρετανία, ΗΠΑ, Ρωσία, Κίνα, Αίγυπτος, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Τουρκία, Ελλάδα... 
Με βασικό θύμα τον λαό της αλλά και τους χιλιάδες πρόσφυγες που πέφτουν θύματα κάθε βιαιότητας από τις παραστρατιωτικές δυνάμεις δουλεμπόρων σφαγέων με τους οποίους συναλλάσσεται η ΕΕ για να υπερασπίσει τα τείχη της Ευρώπης Φρούριο, ενώ στο Ελληνικό ΚΕΝΑΠ εκπαιδεύονται τα καθάρματα του Λιμενικού της Λιβύης, πρωταγωνιστές και αυτοί στα βάσανα των προσφύγων-μεταναστών.
Εμείς απαιτούμε να αποχωρήσουν όλες οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις.
Τα εγκλήματα των ιμπεριαλιστών και των κρατών της περιοχής 
δεν τα ξεπλένει κανένα εθνικό συμφέρον. 
Είναι εγκλήματα που επιβάλλουν τα συμφέροντα των εταιρειών! 
ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΟΖ ΚΑΙ ΤΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ ΚΟΙΤΑΣΜΑΤΑ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΟΥΝ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Ο ΤΟΥΡΚΙΚΟΣ ΛΑΟΣ
ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ - ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΕΛΛΟΥΜΕ για Ελληνική Ολιγαρχία-ΝΑΤΟ-ΕΕ 
ΚΑΜΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ-ΚΑΜΙΑ ΣΥΝΕΝΟΧΗ ΣΤΟΥΣ ΒΡΩΜΙΚΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΤΟΥΣ
Κανένας Φαντάρος Έξω από τα σύνορα. Να κλείσουν οι βάσεις του θανάτου. Όχι Πυρηνικά όπλα στον Άραξο. 
Είμαστε ενάντια Πολεμική Συμμαχία Ελλάδας-ΗΠΑ και στους Άξονες του Πολέμου Ελλάδας-Αιγύπτου-Κύπρου-Ισραήλ
Απάντηση μας ο Κοινός αγώνας Ελλήνων και Τούρκων Εργαζομένων και Φαντάρων.
Δεν μας ενώνει τίποτε με τις κυβερνήσεις, δεν έχουμε κανένα Εθνικό Συμφέρον να υπερασπιστούμε.
Αντιθέτως, μας ενώνουν πολλά ΚΟΙΝΑ ΤΑΞΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ με την Τουρκική Αριστερά και τα κοινωνικά κινήματα, με τον καταπιεσμένο κόσμο της εργασίας στην Τουρκία.
Ο Κοινός αγώνας των εργαζομένων σε Ελλάδα-Τουρκία-Κύπρο-Βαλκάνια ενάντια στις κυβερνήσεις του πολέμου, στον εθνικισμό και το φασισμό, στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ.

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου