Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2019

Αγώνας δρόμου στην Λιβύη για να πέσει η κυβέρνηση και να ακυρωθεί η συμφωνία Τουρκίας Λιβύης

Ο εμφύλιος πόλεμος στην Λιβύη οξύνεται όχι μόνο λόγω του αγώνα εξουσίας, αλλά και εξαιτίας των ξένων παρεμβάσεων.
Η συμφωνία Τουρκίας-Λιβύης πραγματικά προκάλεσε όχι μόνο διπλωματικό πυρετό, αλλά και άμεσες εξωτερικές στρατιωτικές παρεμβάσεις στην πολύπαθη χώρα που από το 2011 δρουν στρατιωτικές δυνάμεις -κρατικοί και ιδιωτικοί στρατοί- από την Ρωσία, την Βρετανία, Γαλλία, ΗΠΑ, Ιταλία, αραβικές χώρες και την Τουρκία.

Οι τελευταίες εξελίξεις αφορούν από τη μια μεριά τα στρατεύματα του στρατάρχη Χαφτάρ.

Διαβάζουμε:



Από την άλλη μεριά η Τουρκία βιάζεται να στείλει στρατιωτικές ενισχύσεις προκειμένου να σώσει την κυβέρνηση του πρόεδρου της κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας της Λιβύης, Φαγιέζ αλ Σαράζ.

Η κλιμάκωση του εμφυλίου πολέμου ουσιαστικά έχει παρανομαστή την συμφωνία Τουρκίας-Λιβύης, καθώς ήττα των στρατευμάτων του Σάραζ θα επέφεραν Ακύρωση της συμφωνίας.

Τα γεγονότα του Σαββατοκύριακου είναι καταιγιστικά. 

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, τις τελευταίες ώρες πληθαίνουν οι πληροφορίες που θέλουν το καθεστώς Ερντογάν να έχει αρχίσει ήδη την αποστολή “παραστρατιωτικών” στη Λιβύη, με πολιτικά αεροσκάφη, τα οποία παρακάμπτουν τον ελληνικό εναέριο χώρο.

Οι περισσότεροι απ΄ αυτούς είναι οι ίδιοι που έκαναν τις αγριότητες στη βόρεια Συρία. Ο Ερντογάν προσπαθεί να προλάβει τις εξελίξεις, με τις δυνάμεις του Χαφτάρ να βρίσκονται στα περίχωρα της Τρίπολης.



: According to a former Air Force pilot, two Airbus A400Ms of the air force transferred almost 250 Jihadists of National Army to from Gazientep airfield minutes ago to be transferred to , by passenger airplanes within next 4 hrs!





View image on TwitterView image on TwitterView image on Twitter





Το καθεστώς Ερντογάν βιάζεται πολύ για την αποστολή στρατευμάτων στην Τρίπολη. Ήδη έχει γίνει γνωστό ότι η ψηφοφορία έγκρισης της αποστολής από τις 8 Ιανουαρίου που είχε ανακοινωθεί θα γίνει το αργότερα στις 2 Ιανουαρίου.

Σύμφωνα μ΄ αυτές τις πληροφορίες, οπλισμένα μαχητικά αεροσκάφη της Αιγύπτου, έχουν απογειωθεί, πετάνε στον εναέριο χώρο της Λιβύης και έχουν έρθει σε επαφή με πολιτικά αεροσκάφη τα οποία μεταφέρουν τουρκικές δυνάμεις παραστρατιωτικών του Ερντογάν στη Λιβύη! 

Η αεροπορία της Αιγύπτου δεν μπορεί να προχωρήσει σε κατάρριψη των αεροσκαφών, αφού υπάρχουν σ΄ αυτά επιβάτες που δεν έχουν σχέση με τους ενόπλους που στέλνει ο Ερντογάν στη Λιβύη.

Η Αίγυπτος είναι μια από τις χώρες που εμπλέκονται στον εμφύλιο πόλεμο της Λιβύης και στηρίζουν με κάθε μέσο τον στρατάρχη Χαφτάρ. 



Εμείς έχουμε τονίσει επανειλημμένα ότι αυτοί οι πολεμικοί τυχοδιωκτισμοί είναι αποτέλεσμα του ανταγωνισμού Τουρκίας- Ελλάδας και λοιπών αστικών τάξεων της περιοχής, που προσδένονται ενεργά στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, για τη μοιρασιά της ενεργειακής πίτας της Αν. Μεσογείου, αλλά και για την ανοικοδόμηση της πλούσιας σε πετρέλαια Λιβύης.



Οι λαοί της περιοχής δεν έχουν τίποτα να περιμένουν εκτός από το να γίνουν κρέας στα κανόνια που θα καθορίσουν πως θα γίνει η μοιρασιά.

Το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ θεωρεί ότι στόχος του Αντιπολεμικού κινήματος πρέπει να είναι η απομάκρυνση όλων των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων από την Λιβύη -ΗΠΑ, Ρωσία, Κίνα, χώρες της ΕΕ.
Μαζί μ’ αυτούς να σταματήσει η επέμβαση του τουρκικού κι ελληνικού κράτους, καθώς και των υπόλοιπων αραβικών χωρών.
Να φύγουν οι Πετρελαϊκές εταιρείες και οι μισθοφορικοί στρατοί.

Μόνο με αντιπολεμικό κίνημα μέσα κι έξω από τον στρατό, με κοινή πάλη φαντάρων, νεολαίας κι εργαζομένων, μπορεί να μπει φραγμός στην πολεμική απειλή.

Να αποκαλύψουμε το εκμεταλλευτικό-καταπιεστικό-πολεμικό περιεχόμενο της "εθνικής ενότητας" που επιβάλλει η αστική τάξη και τα κόμματα της.
Να σταθούμε απέναντι στον κόσμο του πλούτου και τους συμμάχους του και να προβάλλουμε την ανάγκη Ταξικής Ενότητας του κόσμου της εργασίας στο Αιγαίο, αγκαλιάζοντας τους πρόσφυγες-μετανάστες, οξύνοντας τους ταξικούς αγώνες.
Να σταματήσει το Δουλεμπόριο και οι μαζικές δολοφονίες προσφύγων-μεταναστών από την Ευρώπη Φρούριο και το ΝΑΤΟ. 
Αρνούμαστε την μοιρασιά των θαλασσών με τις ΑΟΖ και απαιτούμε την απομάκρυνση όλων των Πετρελαϊκών εταιρειών, εθνικών και πολυεθνικών.
Λέμε όχι στους Πολεμικούς Εξοπλισμούς και την πρόσληψη χιλιάδων Μισθοφόρων Στρατιωτών.
Μόνο η κοινή πάλη των λαών και η Απειλή Κοινωνικής Ανατροπής των αστικών καθεστώτων μπορεί να τους Σταματήσει. 

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
Τηλ: 6932 955437
http://diktiospartakos.blogspot.com

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΑ ΜΕΣΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου