Δευτέρα 6 Ιανουαρίου 2020

Αυστραλία: Οργή εναντίον του ακροδεξιού πρωθυπουργού

Αυστραλία: Οργή εναντίον του ακροδεξιού πρωθυπουργού[ ARTI news]
Οι πολίτες της Αυστραλίας εκφράζουν την οδύνη τους για τις πυρκαγιές και την ανυπολόγιστη καταστροφή, αλλά και την οργή εναντίον του ακροδεξιού πρωθυπουργού της χώρας Σκοτ Μόρισον.
Αφίσες με τον Σκοτ Μόρισον να φορά ένα εμπριμέ πουκάμισο και στεφάνι με λουλούδια στο κεφάλι γράφουν: «Αγνοείται. Η χώρα του καίγεται».
Ο πρωθυπουργός έχει κατηγορηθεί πως έκανε διακοπές στη Χαβάη τον περασμένο μήνα, ενώ η Αυστραλία είχε αρχίσει ήδη να καίγεται. Όμως, η οργή εναντίον του Μόρισον, έχει ρίζες στην ευρύτερη πολιτική που ακολουθεί ο πρωθυπουργός και που η κρίση αυτή έφερε στο προσκήνιο. Ως γνωστόν ο Μόρισον είναι ομοϊδεάτης του Ντόναλντ Τραμπ, καθώς είναι κι αυτός αρνητής της κλιματικής αλλαγής, της δύναμης που προκάλεσε τόσο μεγάλη καταστροφή. 

Ο Μόρισον έχει υποβαθμίσει τη σχέση μεταξύ της κλιματικής αλλαγής και των ακραίων περιβαλλοντικών συνθηκών της Αυστραλίας, ακόμα και όταν η χώρα είχε ζήσει το πιο καυτό και ξηρό έτος. Έχει επίσης κατηγορηθεί πως αγνοεί τις εκκλήσεις να τερματίσει την εξόρυξη άνθρακα, δίνοντας προτεραιότητα στα οικονομικά συμφέροντα και δείχνοντας αφοσίωση σε ένα ισχυρό λόμπι. Επιπλέον αντιτάχθηκε στη φορολόγηση των εκπομπών αερίων ή στη λήψη άλλων σημαντικών βημάτων για τη μείωση τους, αν και η πλειοψηφία των Αυστραλών λέει ότι η κυβέρνηση πρέπει να αναλάβει ισχυρότερη δράση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου