Κυριακή 5 Ιανουαρίου 2020

H Ελλάδα και οι βάσεις εμπλέκονται στη δολοφονική πολιτική των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή


Eλικοφόρo τύπου Οσπρεϊ.
Με κακόγουστη φάρσα μοιάζει η δήλωση του ελληνικού ΥΠΕΞ για τη δολοφονία του Ιρανού στρατηγού από τους φονιάδες των ΗΠΑ μετά τη διαταγή του Προέδρου Τραμπ:
"Η Ελλάδα παρακολουθεί με ιδιαίτερη ανησυχία τις εξελίξεις στο Ιράκ:
«Η Ελλάδα παρακολουθεί με ιδιαίτερη ανησυχία τις εξελίξεις στο Ιράκ», τονίζει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών, και συνεχίζει: «Προτεραιότητα συνεχίζει να είναι η σταθερότητα της χώρας και της ευρύτερης περιοχής και η αποφυγή περαιτέρω κλιμάκωσης. Μόνο έτσι ο λαός του Ιράκ θα μπορέσει να επανέλθει σε μια ομαλή καθημερινότητα, απαλλαγμένος από τη βία και την τρομοκρατία. Απαιτείται ψυχραιμία και νηφαλιότητα».
Χαρακτηρίζουμε τη δήλωση κακόγουστη φάρσα γιατί γίνεται από την κυβέρνηση της ΝΔ που σε συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ έχουν μετατρέψει την επικράτεια στο πιο σημαντικό Πολεμικό Ορμητήριο των ΗΠΑ.
Είναι χαρακτηριστικό της ποιότητας και του μεγέθους της ελληνικής εμπλοκής στους δολοφονικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ, ότι την ενώ μεταφέρονται νέες αμερικανικές στρατιωτικές δυνάμεις στην περιοχή της τάξης των 3500 ανδρών, στην βάση των ΗΠΑ στην Σούδα καταφτάνουν μεταφορικά αεροσκάφη και ελικόπτερα.
Διαβάζουμε στην εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, στο κείμενο του Βασίλη Νέδου:
Στη Σούδα έξι αμερικανικά ελικοφόρα

Την ένταση που επικρατεί στην ευρύτερη περιοχή υποδηλώνει η στρατιωτική κινητικότητα των τελευταίων 24ώρων στην Ανατολική Μεσόγειο. 

Προχθές το απόγευμα προσγειώθηκαν στην 115 Πτέρυγα Μάχης στη Σούδα τέσσερα ελικοφόρα τύπου Οσπρεϊ (CV-22B) και δύο μεταγωγικά C-130, προερχόμενα από το Μίλντενχολ της Αγγλίας, όπου εδρεύει η 352 Πτέρυγα της Διοίκησης Ειδικών Επιχειρήσεων της αμερικανικής αεροπορίας.

Ο δημοσιογράφος επιχειρεί να δικαιολογήσει την πολεμική εμπλοκή της Ελλάδας ερμηνεύοντας και πάλι με τον παραμορφωτικό φακό του ελληνο-τουρκικού ανταγωνισμού, καθώς όλοι συνειδητοποιούν την οργανική ένταξη του ελληνικού αστικού κόσμου στους πολεμικούς τυχοδιωκτισμούς αλλά και τους κινδύνους που ελλοχεύουν από την εκδίκηση των λαών που δέχονται τις βάρβαρες αμερικανικές επιθέσεις. Διαβάζουμε:
Η στάθμευση των αμερικανικών ειδικών δυνάμεων στη Σούδα υποδηλώνει την αυξημένη στρατηγική σημασία της βάσης, τη στιγμή, μάλιστα, που πολύ εγγύτερα στη Βαγδάτη υπάρχει το Ιντσιρλίκ, στη νοτιοανατολική Τουρκία. Στις 13 Ιανουαρίου καταφθάνουν στην Ελευσίνα και άλλες μονάδες ειδικών δυνάμεων των ΗΠΑ, για συνεκπαίδευση με τις ελληνικές.

Εμείς θυμίζουμε την απάντηση των αγωνιζόμενων φαντάρων από την 71η Αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία που συστηματικά συνεκπαιδεύεται με τις Αμερικανικές δολοφονικές στρατιωτικές δυνάμεις.
71η Αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία: Αρνούμαστε να Συν-εκπαιδευόμαστε και να Υπηρετούμε τους Αμερικανούς Μισθοφόρους
ΜΕ ΤΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΠΟΥ ΑΝΤΙΣΤΕΚΕΤΑΙ
Πρόσφατα έλαβε χώρα στην 71η Αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία κοινή άσκηση Ελλάδας και ΗΠΑ με την επωνυμία Iron Sword. 
Δεν είναι η πρώτη φορά που τέτοιες ασκήσεις γίνονται στην Ελλάδα πόσο μάλλον στη συγκεκριμένη μονάδα. Θυμόμαστε επιπλέον τις ασκήσεις καταστολής πλήθους (π.χ. ΚΑΛΛΙΜΑΧΟΣ) που γίνονται «προληπτικά» στοχοποιώντας τον εχθρό λαό.
Στο ίδιο πνεύμα και οι ασκήσεις που γίνονται αυτές τις μέρες στη μονάδα μας.
Μας είπαν να υπηρετήσουμε τη θητεία μας για τη διασφάλιση της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας μας, υπερασπιζόμενοι το σύνταγμα και τα σύνορα της Ελλάδας. 
Όμως όλες οι ασκήσεις που γίνονται εδώ και αρκετό καιρό στο Κιλκίς έχουν έναν κοινό παρονομαστή: 
Τα συμφέροντα μια χούφτας επιχειρηματικών ομίλων στις ΑΟΖ, όπως και την ενίσχυση της επιρροής της Ελλάδας στα Βαλκάνια: η «γνώση» των Αμερικάνων δολοφόνων μεταλαμπαδεύεται σε επίλεκτες μονάδες της Σερβίας και άλλων βαλκανικών χωρών. 
Το επόμενο διάστημα θα έχουμε ξανά κοινές ασκήσεις με προσωμοίωση μάχης σε
κατοικημένη περιοχή.
Συνηθίζεται να θεωρείται αυτονόητο ότι οι φαντάροι δεν έχουν καμία εμπλοκή στο πολεμικό σκηνικό που στήνεται σε παρόμοιες ασκήσεις, ότι οι μόνοι εμπλεκόμενοι είναι οι ΕΠΟΠ και οι αξιωματικοί.
Η πραγματικότητα όμως είναι πολύ διαφορετική:
Οι φαντάροι αποτελούν οργανικό κομμάτι των κοινών ασκήσεων Ελλάδας – ΗΠΑ. Οι υπηρεσίες διπλασιάστηκαν καθώς «αυξήθηκαν οι ανάγκες του στρατοπέδου». Τώρα οι φαντάροι φυλάνε σκοπιές για τα υλικά που χρησιμοποιούνται στην άσκηση, μαγειρεύουνε για να τρώνε οι Αμερικανοί, ενώ φαντάροι έστησαν τον χώρο στον οποίο διεξάγονται οι ασκήσεις. 
Τέλος, στρατιώτες των ειδικών δυνάμεων συμμετέχουν κανονικά στις ασκήσεις.
Σε μια περίοδο όπου η κρατική καταστολή αυξάνεται ραγδαία, οι συλλήψεις και οι διώξεις.
Σε μια περίοδο όπου η κρατική καταστολή αυξάνεται ραγδαία, οι συλλήψεις και οι διώξεις αποτελούν πανάκεια για το κράτος φορτώνοντας κατηγορίες και ξύλο όποιον τολμά να σηκώσει κεφάλι εμείς επιλέγουμε να μην σιωπήσουμε.
Επιλέγουμε να ενωθούμε με την υπόλοιπη κοινωνία που δοκιμάζεται καθημερινά στη βιοπάλη, με τους χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες που τους ετοιμάζουν ξερονήσια, του φοιτητές που βγαίνουν στον δρόμο.
Δε θα συνεργαστούμε - Δε θα συμμετέχουμε
στις Ασκήσεις που προετοιμάζουν το αιματοκύλισμα των λαών εντός και εκτός συνόρων.

ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ-ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΕΛΛΟΥΜΕ
για Ελληνική Ολιγαρχία-ΝΑΤΟ-ΗΠΑ-ΕΕ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
Τηλ: 6932 955437

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου