Κυριακή, 19 Ιανουαρίου 2020

KEΠΒ Θήβας: οι φαντάροι ζεστάθηκαν γιατί Διαμαρτυρήθηκαν και έκανε παρέμβαση το ΔΙΚΤΥΟ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ
Πιστεύουμε ότι η συγκεκριμένη ανταπόκριση των Νεοσύλλεκτων φαντάρων εξ αναβολής από το ΚΕΠΒ Θήβας αποτελεί το καλύτερο μήνυμα σε όλους τους Νεοσύλλεκτους της Σειράς Ιανουαρίου 2020 και όχι μόνο.
Γιατί αποδεικνύεται ότι οι συνθήκες στον Στρατό είναι άθλιες.
Μόνο αν αντιδράσουν οι φαντάροι, να διαμαρτυρηθούν και δημοσιεύσουν τις καταγγελίες τους, αν έρθουν μαζί μας στο ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ, θα βελτιωθούν οι συνθήκες!
ΝΕΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ  
Άμεση η αντίδραση μετά την καταγγελία από το Δίκτιο Σπάρτακος και την Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων στη Θήβα. 

Όλο το βράδυ ανοιχτό το καλοριφέρ και ζεστό νερό για όλους. 

Το πρώτο βράδυ μετά από πολύ καιρό που μπορέσαμε να κοιμηθούμε. 

Κανένας φαντάρος δεν αναγκάστηκε να πάει στο Ιατρείο λόγω κρύο ή λόγω του ότι αισθανόταν άρρωστος. 
Άντε να φτιαχτούν και τα κουφώματα στα παραθυρόφυλλα τώρα.
Συνάδελφε, έμαθες τα Δικαιώματα σου;  Για το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
Συνάδελφοι, ΜΗΝ ΨΑΡΩΝΕΤΕ- ΚΑΛΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΘΗΤΕΙΑ
Σε λίγες μέρες περνάμε τις πύλες των στρατοπέδων. Με το παρόν σύστημα κατάταξης, οι φαντάροι παρουσιάζονται σε ΣΥΠΟ, παραμένουν σ’ αυτά για 3-4 μέρες κι εκεί παραλαμβάνουν όλο τον ρουχισμό και τα είδη υπόδησης και κάνουν όλες τις απαραίτητες εξετάσεις και τα εμβόλια. Εκεί ζητάμε όλο το ρουχισμό που προβλέπεται να μας παράσχουν. Ελέγχουμε όλα τα είδη να είναι καινούρια κι όχι μεταχειρισμένα (φαινόμενο που συναντάται κατά περιπτώσεις). Ελέγχουμε το χρεωστικό που υπογράφουμε να είναι σωστό, καθώς στο τέλος ο ΕΣ ζητά να τα επιστρέψουμε όλα. Εκεί θα υπάρχει και φωτογράφος, που θα βγάλει τις απαραίτητες φωτογραφίες για τα στρατιωτικά μας έγγραφα, με το κόστος να το καλύπτει ο στρατός. Σε πολλές περιπτώσεις, επιχειρούν να βγάλουν παραπάνω «αναμνηστικές» φωτογραφίες, ώστε να κερδοσκοπήσουν στην πλάτη των φαντάρων. Δεν μπορούν να μας υποχρεώσουν να αγοράσουμε το οτιδήποτε. Τέλος, στους γιατρούς που μας εξετάζουν αναφέρουμε κάθε πρόβλημα υγείας που έχουμε και ζητάμε να γίνουν οι απαραίτητες εξετάσεις. Επειδή υπάρχει μεγάλο ενδεχόμενο να προκύψουν προβλήματα με τις εγκαταστάσεις, την υγιεινή και την καθαριότητα, με την σίτιση και μαγειρεία βγείτε κατευθείαν Αναφορά παραπονούμενοι, επικοινωνήστε με την  ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ.
Μέχρι να ορκιστείτε, τόσο στα νέα Κέντρα, όσο και στις μονάδες είναι δυνατόν να παρουσιαστούν αντιθέσεις με «παλιούς φαντάρους». Καταρχήν, κανένας φαντάρος δεν έχει μεγαλύτερη εξουσία από τον άλλο. Έστω και αν ισχυριστεί ότι πέρασε άσχημα, δεν μπορεί να απαιτήσει να πάθουν τα ίδια οι «νέοι»  δικαιολογώντας έτσι ένα καθεστώς ανισοτήτων και διακρίσεων. Άρα, δεν υπακούμε σε αυτά που λένε οι «παλιοί», δεν ανεχόμαστε καμιά διαφοροποίηση στις υπηρεσίες, Παλεύουμε ενωμένοι για τα Κοινά μας Δικαιώματα! Το πρώτο που πρέπει να κάνετε, είναι να κλείσετε τ’ αυτιά σας στην τρομοκρατία των καλοθελητών. Δεν υπάρχει κανείς λόγος να είσαι φοβισμένος, να υποταχθείς  σε κάποιον «ανώτερο» μόνο και μόνο γιατί βρίσκεται ένα σκαλί παραπάνω στην ιεραρχία, να θέσεις την σωματική σου ακεραιότητα  και την ζωή σου σε κίνδυνο, να υποστείς την οποιαδήποτε προσβολή από κάποιον «παλιό» ή βαθμοφόρο!
Στον Στρατό ο Φαντάρος είναι Πολίτης με Στολή, έχει Δικαιώματα και οφείλει να τα υπερασπίσει. Υπάρχει καθημερινή συνδικαλιστική πάλη, υπάρχει το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ και η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ.
Υπάρχουν διαταγές, Στρατιωτικός Κανονισμός, νόμοι και πάνω από όλα είναι το Σύνταγμα.
ΔΕΝ ΕΚΤΕΛΟΥΜΕ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΔΙΑΤΑΓΕΣ: δεν εκτελούμε ατομικά ή ομαδικά καψόνια, δεν πέφτουμε για κάμψεις στην Αναφορά γιατί κάποιος φτερνίστηκε ή έβηξε. Θεωρούμε καψόνια όλες τις διαταγές που δίνονται με σκοπό την τιμωρία (π.χ. πέσε και πάρε κάμψεις). Ο Στρατιωτικός Κανονισμός προβλέπει συγκεκριμένες συνέπειες για τα όποια παραπτώματα. Απαγορεύονται τα εθνικιστικά και ρατσιστικά τραγούδια. Επιτρέπονται μόνο οι ιαχές …λόχος δύναμη, αντοχή ατελείωτη. Δεν κάνουμε ατελείωτες μεταβολές. Δεν κάνουμε γυμναστική ως τιμωρία μέσα στο θάλαμο, ακόμη και «αν πέσει» μαζί μας ο υπαξιωματικός ή ο αξιωματικός. Το ατομικό παράπτωμα δεν επιφέρει συλλογική ποινή και η γυμναστική έχει συγκεκριμένη ώρα που διεξάγεται. Δεν εκτελούμε διαταγές που μπορεί να βάζουν σε κίνδυνο τη σωματική μας ακεραιότητα. Ζητάμε γραπτές εγγυήσεις.
Δεν καθαρίζουμε τουαλέτες με γυμνά χέρια. Υπερασπιζόμαστε τις συνθήκες υγιεινής. Απαιτούμε γάντια, καθαριστικά κι ότι είναι απαραίτητο. Αναφερόμαστε στον Στρατιωτικό Κανονισμό, που συγκεκριμένα τονίζει ότι παράνομη διαταγή είναι ότι θέτει σε κίνδυνο την υγεία, την σωματική μας ακεραιότητα, την Αξιοπρέπεια και την Προσωπικότητα μας! Δικαιούμαστε να ορκιζόμαστε σε όποιο θεό πιστεύει ο καθένας. Οι άθεοι μπορούν να δώσουν πολιτική υπόσχεση. Δε μαθαίνουν προσευχές,  δεν συμμετέχουμε υποχρεωτικά σε εκκλησιασμό.
Όλα τα βιβλία, οι εφημερίδες και τα περιοδικά, προκηρύξεις ανεξαρτήτως περιεχομένου επιτρέπονται για προσωπική χρήση. Επιτρέπεται το κινητό χωρίς κάμερα. Σε καμιά περίπτωση δε μπορούν να μας τα πάρουν. Υπερασπιζόμαστε τον ελεύθερο χρόνο που δίνει το στρατιωτικό ημερήσιο πρόγραμμα για ξεκούραση, ύπνο και ψυχαγωγία. Το στρατιωτικό ημερήσιο πρόγραμμα βγαίνει από το ΓΕΣ, προβλέπει συγκεκριμένες ώρες για κάθε δραστηριότητα μέσα στη μέρα, είναι υποχρεωμένη η μονάδα να το έχει αναρτημένο δημόσια κι υποχρεούται να το τηρεί. Απαιτούμε επαρκή ποιότητα και ποσότητα στο φαγητό, πόσιμο νερό και ζεστό νερό σε μπάνια και μαγειρεία.
Η υποχρεωτική μετάθεση στην Κύπρο είναι παράνομη. Επικαλούμαστε τον όρκο και το σύνταγμα για να την αρνηθούμε. Είναι απαραίτητο στη φάση της προεπιλογής να δηλώσουμε εγγράφως την Άρνηση μας. Δεν υπάρχει Διαταγή και Νόμος που να μας στέλνει υποχρεωτικά στην Κύπρο. Η Κύπρος είναι ένα άλλο κράτος, η μετάθεση στην ΕΛΔΥΚ είναι μετάθεση στο εξωτερικό.
ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΓΟΥΜΕ ΠΑΡΑΠΟΝΟΥΜΕΝΟΙ
Σε κάθε περίπτωση που καταπατούνται τα δικαιώματά μας, ζητάμε να βγούμε παραπονούμενοι από τον άμεσα προϊστάμενό μας (υπαξιωματικό- αξιωματικό διμοιρίτη) και σκοπός μας είναι η αναφορά τάγματος ή λόχου και η δημόσια ενημέρωση του διοικητή, ώστε να πάρει θέση και να αντιμετωπίσει το κάθε ζήτημα. Ερχόμαστε αμέσως σε επικοινωνία με την ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ,  ώστε να υπάρξει άμεση δημοσιοποίηση.
Συνάδελφοι, η δημοσιοποίηση των καταγγελιών είναι μεγάλη δύναμη του φαντάρου. Γράψτε Επιστολές Καταγγελίας. Καλέστε την ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ κάθε στιγμή που το κρίνετε αναγκαίο. Είμαστε στο πλευρό σας. Κανένα βύσμα δε βελτίωσε την κατάσταση για όλους. Κάποιος κάτι γλυτώνει και το φορτώνει στους υπόλοιπους. Ότι έχει κερδηθεί στα στρατόπεδα, όποια βελτίωση υπήρξε ήταν αποτέλεσμα συλλογικής-μαχητικής διεκδίκησης, υπεράσπισης των δικαιωμάτων του Φαντάρου Πολίτη με Στολή και καταγγελιών.
ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΕ ΠΟΛΕΜΟΚΑΠΗΛΕΙΑ,  ΠΟΛΕΜΙΚΟΥΣ ΤΥΧΟΔΙΩΚΤΙΣΜΟΥΣ και στο ΚΥΝΗΓΙ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ
Είμαστε σε μια περίοδο που η Ελλάδα επιχειρεί την μεγαλύτερη εμπλοκή της στους πολεμικούς τυχοδιωκτισμούς στην ευρύτερη περιοχή. Μας λένε ότι σκοπός τους είναι να αποτελεί η χώρα «πυλώνας σταθερότητας». Για να το πετύχουν αυτό, μετατρέπουν τη χώρα σε μια ατέλειωτη αμερικάνικη βάση, στηρίζουν τις δολοφονίες του Τραμπ στη Μέση Ανατολή κι εσχάτως συζητάνε για την αποστολή πυραύλων Patriot στη Σαουδική Αραβία και την αποστολή ελληνικών στρατευμάτων στη Λιβύη. Για να τα κάνουν όλα αυτά πρέπει μέσα στο στρατό να μην κουνιέται φύλλο, να μην αντιδράει κανείς, ακόμα κι όταν βάζουν στρατιώτες να είναι υπηρέτες των Αμερικάνων που μετασταθμεύουν ή συνεκπαιδεύονται σε ελληνικές μονάδες. Χρειάζονται να μην αντιδράει κανείς, ακόμα κι αν ζητηθεί η εκτέλεση εντολών που δεν άπτονται της αποστολής του ΕΣ. Σύμφωνα με τον Στρατιωτικό Κανονισμό: «Η αποστολή του Στρατού είναι, να εξασφαλίζει την άμυνα της Χώρας, να υπερασπίζει την Εθνική ανεξαρτησία και την εδαφική ακεραιότητα της πατρίδας». Οι φαντάροι δεν έχουν καμιά δουλειά ούτε έξω από τα σύνορα, αλλά ούτε να υπερασπιστούν τα συμφέροντα των Λάτση- Βαρδινογιάννη, των εφοπλιστών, των τραπεζιτών και εργολάβων, να γίνουν Αναλώσιμοι του Ελληνο-Τουρκικού Ανταγωνισμού  για τον καθορισμό ΑΟΖ και τα Ενεργειακά Κοιτάσματα.  
Το ελληνικό κράτος διεξάγει ένα ακόμη Πόλεμο, ενάντια σε πρόσφυγες-μετανάστες, ο Στρατός μετατρέπεται σε Αστυνομική δύναμη, συμμετέχει με Μεικτά περίπολα στο κυνήγι προσφύγων-μεταναστών, που αντιμετωπίζει ως ΕΧΘΡΟΥΣ! Τους Εργαζόμενους θεωρούν ΕΧΘΡΟ και εμπλέκουν τον Στρατό σε θέματα «εσωτερικής ασφάλειας»!
Όποιος ενδιαφέρεται ειλικρινά για την Ειρήνη πρέπει να αγωνιστεί ενάντια στις ΑΟΖ και τη μοιρασιά- εκμετάλλευση των ενεργειακών κοιτασμάτων. Σημαίνουν Διακρατικό Πόλεμο, Οικολογική Καταστροφή.
ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ - ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΕΛΛΟΥΜΕ για Ελληνική Ολιγαρχία-ΝΑΤΟ-ΕΕ 
ΚΑΜΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ-ΚΑΜΙΑ ΣΥΝΕΝΟΧΗ ΣΤΟΥΣ ΒΡΩΜΙΚΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΤΟΥΣ
Οι Έλληνες και Τούρκοι Φαντάροι δε θα γίνουν Κρέας στα Κανόνια τους.
Απάντηση μας ο Κοινός αγώνας των εργαζομένων σε Ελλάδα-Τουρκία-Κύπρο-Βαλκάνια ενάντια σε κυβερνήσεις του πολέμου, σε εθνικισμό και φασισμό, στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437 diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου