Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2020

To αντιπολεμικό κίνημα των ΗΠΑ στέλνει επιστολή απολογίας στο ιρανικό έθνος για την επιθετικότητα του Τραμπ

To αντιπολεμικό κίνημα των ΗΠΑ στέλνει επιστολή απολογίας στο ιρανικό έθνος για την επιθετικότητα του Τραμπ 
Το αμερικάνικο γυναικείο αντιπολεμικό κίνημα CODEPINK συγκέντρωσε περισσότερες από 10.000 υπογραφές σε μια ανοιχτή επιστολή που ζητά συγνώμη από το ιρανικό έθνος για την επιθετικότητα των ΗΠΑ, ιδιαίτερα την “απερίσκεπτη” απόφαση του Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να διατάξει τη δολοφονία του ανώτερου Ιρανού διοικητή Στρατηγού Qassem Soleimani.
“Καθώς οι Αμερικανοί δεσμεύτηκαν για την ειρήνη και την ασφάλεια όλων των ανθρώπων, εμείς, οι υπογράφοντες, ζητούμε συγγνώμη για τις ενέργειες του απερίσκεπτου, μισογεμάτου μίσους προέδρου μας”, αναφέρει η επιστολή του CODEPINK. Οι ακτιβιστές ακόμα “κάνουμε ό,τι μπορούμε για να σταματήσουμε την επιθετικότητα του Τραμπ, να άρουμε τις κυρώσεις που υφίστανται και να συνεχίσουν τη διαδικασία διπλωματίας με τη χώρα σας”.

“Ο Αμερικανικός λαός δεν επιθυμεί πόλεμο με το Ιράν. Θέλουμε να ζήσουμε ειρηνικά και αρμονικά. Παρακαλώ δεχθείτε το χέρι μας φιλικά. Είθε οι ειρηνοποιοί να υπερισχύσουν έναντι όσων σπέρνουν μίσος και διχόνοια”.

Η ομάδα υπεράσπισης της ειρήνης στέλνει την επιστολή, τόσο στα αγγλικά όσο και στα φαρσί, και μια βιντεοέκδοση στον ιρανικό Τύπο.

Η εκδοχή στα φαρσί της επιστολής απολογίας έχει αναγνωστεί από την Εβραίο-Αμερικανίδα φοιτήτρια Lindsay Saligman, η οποία ταξίδεψε στο Ιράν τον Μάρτιο του 2019. Από τότε έχει εργαστεί για την προώθηση της μεγαλύτερης κατανόησης μεταξύ Ιρανών και Αμερικανών.

Το Σάββατο, ένας συνασπισμός αντιπολεμικών ακτιβιστών οργάνωσε συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σε όλες τις ΗΠΑ και τον κόσμο για να καταδικάσει την κυβέρνηση Τραμπ για “μια επικίνδυνη κλιμάκωση της σύγκρουσης.”

Σε ένα tweet για τις διαδηλώσεις, η συνιδρυτής του CODEPINK Medea Benjamin προειδοποίησε ότι ο πόλεμος εξακολουθεί να είναι μια πολύ πραγματική πιθανότητα. “Νομίζετε ότι αποφύγαμε τον πόλεμο με το Ιράν πριν λίγες εβδομάδες;” είπε η Benjamin. “Σκέψου ξανά. Είμαστε ακόμα στο χείλος του γκρεμού”.

“Οι συγκεντρώσεις, η επιστολή απολογίας, τα νομοσχέδια του κογκρέσου, τα ψηφίσματα του δημοτικού συμβουλίου—αυτοί είναι όλοι τρόποι με τους οποίους εμείς, ως Αμερικανοί, προσπαθούμε να σταματήσουμε τον Τραμπ από το να μας πάει σε πόλεμο με το Ιράν”, δήλωσε η ακτιβίστρια της CODEPINK Ariel Gold, η οποία επισκέφθηκε το Ιράν σε ειρηνευτική αντιπροσωπεία τον Οκτώβριο.

Πληροφορίες από: 

Βίντεο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου