Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2020

Θα δώσουν 500 εκατομμύρια δολάρια για αμερικανικά τεθωρακισμένα σαπάκια 35 ετών;


500 Εκατομμύρια Δολάρια.
Αυτό θα είναι το κόστος των ΔΩΡΕΑΝ αμερικανικών ΤΟΜΑ Bradley M2A2 καθώς σε «υπενθύμιση» του σχετικού αιτήματος προχώρησε το ΓΕΣ.
Ας δούμε ορισμένες λεπτομέρειες της νέας ΔΩΡΕΑΝ παραχώρησης του Αμερικανικού στρατού:
Καταρχήν, ο Αμερικανικός στρατός έχει ένα τεράστιο στοκ μεταχειρισμένου πολεμικού υλικού μετά την απόσυρση του από Ιράκ και Αφγανιστάν.
Τα οπλικά αυτά συτήματα αντί να του κοστίζουν ακριβά λόγω αποθήκευσης τα δίνει ΔΩΡΕΑΝ σε χώρες-συμμάχους για να τα χρησιμοποιήσουν στους νέους βάρβαρους ιμπεριαλιστικούς πολέμους.
Το ΓΕΣ ζητά 200 οχήματα προκειμένου να εξοπλιστεί η τεθωρακισμένη ταξιαρχία των LEO2HEL στον Έβρο, η οποία επιχειρεί με Μ113.
Η εξέλιξη έρχεται μετά την ανακοίνωση στις 10 Δεκεμβρίου 2019 από τον υπουργό Αμύνης της Κροατίας ότι οι ΗΠΑ αποδέχθηκαν αίτημα για δωρεάν παραχώρηση 84 Μ2Α2 ODS. H παραλαβή τους τοποθετείται για το 2021.
2. τα ΤΟΜΑ Bradley Μ2Α2, ηλικίας 25-35 ετών έρχονται να αντικαταστήσουν τα Μ113. 
Θα χρειαστούν επομένως ανταλλακτικά, σύγχρονα οπλικά συστήματα, εκπαίδευση του προσωπικού.
Κέρδη επομένως για τις αμερικανικές πολεμικές βιομηχανίες αλλά και τους Έλληνες υπερ-εργολάβους. 

Αναλυτές επισημαίνουν ότι και εντελώς δωρεάν να παραχωρηθούν τα οχήματα ως πλεονάζον υλικό (EDA) απαιτείται σοβαρή δαπάνη για την αποκατάστασή τους σε επιχειρησιακό επίπεδο και την δημιουργία της υποδομής υποστηρίξεως, δεδομένου ότι ενδεικτικώς, ούτε ο κινητήρας είναι νέος, ούτε υφίσταται απόθεμα πυρομαχικών πυροβόλου 25 mm.

Μια εκτίμηση κόστους 1,5 εκατ. ευρώ ανά όχημα, δεν απέχει από τα επίπεδα ρεαλισμού, γεγονός που σημαίνει ότι για τα 200 οχήματα το ύψος της δαπάνης προς επιχειρησιακή ένταξη και αξιοποίηση, θα ανέλθει στην τάξη των 500 εκατ. ευρώ.

Τέλος, κέρδη υπάρχουν και για τον όποιο Έλληνα εφοπλιστή αναλάβει τη μεταφορά.

Φυσικά, τα ίδια ίσχυσαν και στις υπόλοιπες προμήθειες μεταχειρισμένων αμερικανικών οπλικών συστημάτων: για τα ελικόπτερα KIOWA, τα ανθυποβρυχιακά ORION, CINOOK κλπ

Θυμίζουμε:
ΑΝΤΕ ΠΑΛΙ ΜΕ ΤΑ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΑ ΤΕΘΩΡΑΚΙΣΜΕΝΑ ΣΑΠΑΚΙΑ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ


ΟΥΤΕ ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΔΟΛΑΡΙΟ ΓΙΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥΣ

Την ίδια στιγμή που αποκαλύπτεται το πραγματικό κόστος των αποστολών εκτός συνόρων, του Ελληνικού Στρατού Χωροφύλακα των λαών και του ελληνο-τουρκικού ανταγωνισμού για τις ΑΟΖ-Ενεργειακά κοιτάσματα.

Νοσοκομεία κλείνουν ή μένουν χωρίς μέσα και προσωπικό, η ανεργία και η φτώχεια θεριεύουν.

Να αγωνιστούμε επομένως ενάντια στις πολεμοκάπηλες κυβερνητικές επιλογές, για το Μπλοκάρισμα των αγορών όπλων.
Η αμφισβήτηση των εξοπλισμών είναι άμεσα συνδεδεμένη με την αμφισβήτηση των στρατηγικών βλέψεων του ελληνικού κεφαλαίου, που απαιτεί τη δουλοποίηση του κόσμου της εργασίας και τη μετατροπή του σε Μισθοφόρο και Αναλώσιμο για την ικανοποίηση των ταξικών αστικών συμφερόντων.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437

Diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου