Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2020

Θα στείλουν στρατιώτες και στο Μάλι; Τι δουλειά έχει ο Ελληνικός Στρατός στα βάθη της Αφρικής;

Αφού η κυβέρνηση της ΝΔ απείλησε να στείλει στρατιώτες στην Λιβύη...
Αφού αποφάσισε την αποστολή 145 στρατιωτικών με την συστοιχία των Patriot στην Σαουδική Αραβία
συμμετοχή και Ελληνικού πολεμικού πλοίου στις ναυτικές δυνάμεις επιτήρησης του Ορμούζ.
Και οι δύο κινήσεις θέτουν αντικειμενικά την Ελλάδα στο στόχαστρο της εκδίκησης του Ιράν.
Φυσικά να θυμίσουμε ότι Ελληνικός Στρατός υπάρχει στο Αφγανιστάν, στο Κόσοβο, πλοία του Πολεμικού Ναυτικού περιπολούν στα χωρικά ύδατα του Λιβάνου!
Τώρα, ο αστικός τύπος μας πληροφορεί ότι Δύναμη Ελλήνων στρατιωτικών (παρατηρητών;) θα πάει στο πλευρό των Γαλλικών ιμπεριαλιστικών δυνάμεων που πολεμούν στο Μάλι της Αφρικής!!

Συγκεκριμένα, σε δημοσίευμα αναφέρεται, ότι υπήρξε αίτημα από τον Γάλλο πρόεδρο Εμμανουέλ Μακρόν, προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη για αποστολή Ελλήνων στρατιωτών στην συγκεκριμένη Αφρικανική χώρα.
Το αίτημα τέθηκε κατά τη συνάντησή τους στο Παρίσι, στο πλαίσιο της «στρατηγικής σχέσης» που η κυβέρνηση θέλει να «οικοδομήσει» με τη Γαλλία. Το γαλλικό αίτημα, πέρα από την Ελλάδα έχει επίσης απευθυνθεί στη Σουηδία και την Εσθονία.
Περίπου 4.500 χιλιάδες Γάλλοι στρατιώτες είναι ήδη αναπτυγμένοι στην πρώην γαλλική αποικία, καθώς οι διαδοχικές σφαγές αμάχων στην περιοχή του Σαχέλ δημιουργούν τα κατάλληλα προσχήματα στο γαλλικό στρατό για να εντείνει την παρουσία του στην περιοχή με αφορμή την έξαρση της τρομοκρατικής δράσης τζιχαντιστών.
Για μια κόμη φορά αποκαλύπτεται ότι είτε η στρατηγική στρατιωτική σχέση μεταξύ Ελλάδας-ΗΠΑ, είτε η αντίστοιχη με τη Γαλλία του Μακρόν σημαίνει την εμπλοκή του Ελληνικού Στρατού σε πολεμικές επιχειρήσεις σε Αφρική, Μέση, Ανατολή, Βαλκάνια και Μεσόγειο.
Σημαίνει την αγορά οπλικών συστημάτων και την πρόσληψη χιλιάδων Μισθοφόρων Στρατιωτών.
Αυτή είναι η αναβάθμιση του ελληνικού αστικού κόσμου που διεκδικεί συγκεκριμένα οικονομικά οφέλη καθώς οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις αποκτούν ρόλο Χωροφύλακα και Εγγυητή των επενδυτών, εφοπλιστών και πετρελαϊκών εταιρειών.
Γιατί η ιμπεριαλιστική επέμβαση στο Μάλι αφορά την υπεράσπιση των συμφερόντων συγκεκριμένων πολυεθνικών (Total, Bouygues, Ballore, Areva), οι οποίες εκμεταλλεύονται τον ορυκτό πλούτο των χωρών της Δυτικής Αφρικής.
Να θυμίσουμε ότι την ίδια μεθόδευση, την ίδια προπαγάνδα περί "ανθρωπιστικής" επιχείρησης είχε χρησιμοποιήσει και ο τότε ΥΕΘΑ Αβραμόπουλος, εμπλέκοντας το Ευρωπαϊκό Στρατηγείο της Λάρισας στη γαλλική επέμβαση στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία. Όμως ο εμφύλιος μουσουλμάνων - χριστιανών πυροδοτήθηκε από τον ανταγωνισμό μεταξύ Γαλλίας-Κίνας για τα κοιτάσματα της χώρας (ιδιαίτερα του ουρανίου).
Η Αφρική γίνεται ξανά το νέο πεδίο έντασης των ανταγωνισμών με τις ΗΠΑ, Ρωσία, Γαλλία, Κίνα να εντείνουν την στρατιωτική τους παρουσία, αλλά και άλλους παίκτες να κάνουν πιο εμφανή τη δράση τους, μεταξύ των οποίων η Ελλάδα, η Τουρκία, ευρωπαϊκές και Αραβικές χώρες.
ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΩΡΑ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΜΠΛΟΚΗ ΣΤΟΥΣ ΒΡΩΜΙΚΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ
Η κυβέρνηση δικαιολογεί τις αποφάσεις  στρατιωτικής εμπλοκής της ισχυριζόμενη ότι έτσι θα πετύχει την στήριξη των ΗΠΑ, της Γαλλίας, της Σαουδικής Αραβίας ..., στον ελληνοτουρκικό ανταγωνισμό για τις ΑΟΖ και τα Ενεργειακά κοιτάσματα.
Εμείς λέμε:
ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΟΖ-ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΕΞΩΡΥΞΕΙΣ

-ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΓΙΑ ΛΑΟΥΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΔΕΝ ΤΟΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ ΑΠΛΩΣ-ΤΟΝ ΜΠΛΟΚΑΡΟΥΜΕ!
ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΦΑΝΤΑΡΟΥΣ ΝΑ ΓΥΡΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΣΤΟΥΣ ΒΡΩΜΙΚΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥΣ.
ΚΑΝΕΝΑΣ ΦΑΝΤΑΡΟΣ ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΟΡΩΝ.
ΑΡΝΟΥΜΑΣΤΕ την ΠΑΡΟΧΗ ΚΑΘΕ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ σε ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟ, στην συνδρομή-συμμετοχή του Ελληνικού Στρατού. Αρνούμαστε να συμμετέχουμε στις Ασκήσεις (Ηνίοχος).
ΑΡΝΟΥΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΣΤΡΑΤΕΥΣΗ ΩΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗΣ ΜΑΣ ΣΕ ΔΟΥΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ ΤΩΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΩΝ
ΔΕΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΑΠΑΝΘΡΩΠΟ ΠΟΛΕΜΟ ΝΑΤΟ-ΕΕ-Ελληνικής Κυβέρνησης κατά των Προσφύγων. Δεν Υπηρετούμε στα Στρατόπεδα Συγκέντρωσης προσφύγων-μεταναστών.
Δεν εφαρμόζουμε εμείς τα Δόγματα Πολέμου Καταστολής που στρέφονται εναντίον των εργαζομένων. Δε θα Υπακούσουμε σε καμιά για να σπάσουμε Απεργία. Δε θα εφαρμόσουμε καμιά διαταγή Καταστολής Πλήθους!
Ούτε ευρώ για πολεμικούς εξοπλισμούς και Μισθοφόρους Στρατιώτες.
Να επιστρέψουν όλα τα στρατεύματα από το εξωτερικό.
Να κλείσει τώρα η βάση στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, η βάση ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΟΡΜΗΤΗΡΙΟ της Σούδας και όλες οι ξένες στρατιωτικές εγκαταστάσεις. Έξω το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο, τα Βαλκάνια και τη Μεσόγειο. Λέμε ΟΧΙ στη μετατροπή της Θεσσαλίας σε Πολεμικό Ορμητήριο.
Να Ακυρωθεί η Στρατιωτική Συμφωνία ΗΠΑ-Ελλάδας,

η στρατηγική πολεμική σχέση που χτίζεται μεταξύ Ελλάδας-Γαλλίας
να διαλυθούν οι Άξονες του Πολέμου Ελλάδας-Κύπρου-Αιγύπτου-Ισραήλ 
ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ - ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΕΛΛΟΥΜΕ 

για Ελληνική Ολιγαρχία-ΝΑΤΟ-ΕΕ
Κίνημα Μαζικό, Μέσα και Έξω από τον στρατό ενάντια στην κυβέρνηση της αντεργατικής λαίλαπας και των Μνημονίων, των πολεμικών τυχοδιωκτισμών.
Κοινός αγώνας των εργαζομένων σε Ελλάδα-Τουρκία-Κύπρο-Βαλκάνια-Μεσόγειο ενάντια στις κυβερνήσεις του πολέμου, στον εθνικισμό και το φασισμό, στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437 
diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου