Κυριακή, 23 Φεβρουαρίου 2020

Η Κύπρος εντάσσεται ολοένα περισσότερο στους πολεμικούς τυχοδιωκτισμούς των ΗΠΑ-αποκάλυψη αμερικανικής βάσης

Αυτά γράφουν τα αστικά ΜΜΕ
Αμερικανική μονάδα στην αεροπορική βάση “Ανδρέας Παπανδρέου” στην Πάφο

Αμερικανική μονάδα ειδικών αποστολών ανθρωπιστικής βοήθειας στρατοπεδεύει στην αεροπορική βάση «Ανδρέας Παπανδρέου» στην Πάφο. Πρόκειται για ειδική μονάδα των αμερικανικών δυνάμεων ταχείας δράσης και έχει συγκεκριμένη αποστολή, την άμεση εκκένωση και μεταφορά του προσωπικού πρεσβειών αλλά και πολιτών των Ηνωμένων Πολιτειών από περιοχές της Μέσης Ανατολής σε ασφαλές έδαφος.

Ουσιαστικά η απόφαση αυτή των Ηνωμένων Πολιτειών για στάθμευση στην περιοχή της ειδικής μονάδας δεν ήταν άσχετη με την όξυνση στις σχέσεις των Ηνωμένων Πολιτειών με το Ιράν, μετά τη δολοφονία Σουλεϊμανί, αλλά και την κατάρριψη του ουκρανικού αεροσκάφους από πλευράς Ιράν. Το αίτημα για την παροχή διευκολύνσεων προς την Κυβέρνηση των ΗΠΑ υποβλήθηκε στην Κυπριακή Δημοκρατία μέσω της αμερικανικής Πρεσβείας στη Λευκωσία.
Ήρθε μάλιστα σε μια περίοδο όπου οι σχέσεις των δύο χωρών αναβαθμίζονται μέσω και του γνωστού νόμου που υιοθετήθηκε στην Ουάσινγκτον για την ανάπτυξη συνεργασιών, αλλά και την άρση του αμερικανικού εμπάργκο όπλων. Η απόφαση της αμερικανικής κυβέρνησης να αποταθεί στην κυπριακή για παραχώρηση διευκολύνσεων έγινε στο πλαίσιο και της αξιολόγησης των πολιτικών αλλά και γενικότερων δεδομένων της περιοχής σε σχέση με άλλες βάσεις που διαθέτουν σε άλλες χώρες οι ΗΠΑ.
Η βάση «Ανδρέας Παπανδρέου» κρίνεται ως πιο ασφαλής για τέτοιου είδους ανθρωπιστικές αποστολές. Δεν είναι άλλωστε η πρώτη φορά που ζητείται η παραχώρηση της συγκεκριμένης βάσης για ειδικές αποστολές ανθρωπιστικής βοήθειας και η Κυπριακή Δημοκρατία ανταποκρίθηκε θετικά. Αυτός άλλωστε είναι και ο ρόλος που θέλει να διαδραματίσει η Κύπρος, ως κόμβος στην περιοχή.

Το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ αποκάλυπτε:

H Κύπρος του Πολέμου στο πλευρό των Αμερικανών

Ο Κ.Μητσοτάκης ήταν ξεκάθαρος, δηλώνοντας: 

η κυβέρνηση είναι στο πλευρό των ΗΠΑ («αξιόπιστος σύμμαχος σε μια ταραχώδη περίοδο»), πως θέλει εμβάθυνση της «στρατηγικής συνεργασίας με τις ΗΠΑ», ενώ δικαιολόγησε τη δολοφονία Σουλεϊμανί λέγοντας ατο Atlantic Council πως «καταλαβαίνω πως η συγκεκριμένη απόφαση ελήφθη λαμβάνοντας υπόψη το εθνικό συμφέρον των ΗΠΑ»! 
Και τόνισε: «Πρώτον, είμαστε σύμμαχοι με τις ΗΠΑ. Στεκόμαστε στο πλευρό των συμμάχων μας σε δύσκολες περιόδους». Και «είχαμε και ακόμα έχουμε πολύ στενούς δεσμούς με τον Αραβικό κόσμο, αλλά δεν ξεχνάμε ποιοι είναι οι σύμμαχοί μας και πού ανήκουμε γεωπολιτικά».
Το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ με διαδοχικές του ανακοινώσεις έχει αποκαλύψει τι σημαίνουν όλα αυτά σε επιχειρησιακό-πολεμικό επίπεδο:

Δεν είναι όμως μόνο το ελληνικό αστικό κράτος που αναδεικνύεται στο βασικό δίαυλο για τη μεταφορά αμερικανικών στρατευμάτων στη Μέση Ανατολή. 
Φαίνεται ότι μετά την 112 Πτέρυγα Μάχης στην Ελευσία και το αεροδρόμιο της Ρόδου, ο επόμενος σταθμός είναι η Κύπρος.
Η Ελληνοκυπριακή αστική τάξη για μια ακόμη φορά στέκει στο πλευρό των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων, παραχωρεί προσωρινή βάση στις Αμερικανικές Στρατιωτικές Δυνάμεις και δίνει την συγκατάθεση της σε αίτημα των ΗΠΑ για στάθμευση στην Κύπρο μονάδας ταχείας ανταπόκρισης.

ΓΛΩΣΣΑ ΛΑΝΘΑΝΟΥΣΑ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΛΕΓΕΙ...
Η κυβέρνηση επιχειρεί να συγκαλύψει τις ευθύνες της, αλλά οι διάφορες ανώνυμες πηγές που μιλούν στο όνομα της, αποκαλύπτουν επιχειρησιακές πλευρές της ενσωμάτωσης της Κύπρου στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς.
Δηλώνουν λοιπόν:
"Είναι για αυτό που γίνονται και σχετικές ασκήσεις με διάφορες χώρες, επεσήμανε η ίδια πηγή, σημειώνοντας πως «αυτά που λέμε για την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας σε περιπτώσεις κρίσεων δεν μένουν στα χαρτιά αλλά τα αποδεικνύουμε έμπρακτα όταν μας το ζητήσει μια χώρα»".

Πρόσφατα το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ είχε αναδείξει την πολεμική συμμετοχή στους βρώμικους ιμπεριαλιστικούς πολέμους του Ελληνικού και Κυπριακού κράτους:
Η συμμετοχή της Ελλάδας και της Κύπρου στους βρώμικους πολέμους για τις ΑΟΖ, τα ενεργειακά κοιτάσματα και όχι μόνο

Μια Κύπρος με παρελθόν μυστικών Αμερικανικής βάσης ελικοπτέρων
Μεγάλο ενδιαφέρον όμως έχει και το συγκεκριμένο δημοσίευμα:
Αποκάλυψη για αμερικανική βάση στην Κύπρο - Έκλεισε «μυστικά» το 2017 https://www.24sports.com.cy/gr/news/nea/politiki/apokalypsi-gia-amerikaniki-basi-stin-kypro
Σύμφωνα με το κείμενο αυτό που δημοσιεύτηκε το 2018:
Περίπου 70 εκατομμύρια δολάρια δαπάνησε το αμερικανικό υπουργείο των Εξωτερικών μέσα σε μία τετραετία για μία βάση ελικοπτέρων στη Μεσόγειο. Σύμφωνα με κυβερνητική αναφορά, η βάση αυτή οργανώθηκε γρήγορα και χωρίς να υπάρχει ένας ξεκάθαρος σκοπός για τη λειτουργία της, πριν κλείσει υπό καθεστώς μυστικότητας μέσα στο 2017, σύμφωνα με το ABC News.
Η βάση αυτή λειτούργησε τον Σεπτέμβριο του 2013 και έκλεισε τον Αύγουστο του 2017. Φιλοξενούσε πέντε ελικόπτερα και περί τους 40 συμβασιούχους της αμερικανικής κυβέρνησης. Το οικονομικό κόστος της λειτουργίας της, ανερχόταν περίπου στα 20 εκατομμύρια δολάρια τον χρόνο, σύμφωνα με πρόσφατη αναφορά του Γραφείου του Γενικού Επιθεωρητή στο αμερικανικό υπουργείο των Εξωτερικών (OIG).
Στο πλαίσιο της επιχειρησιακής δράσης της συμπεριλαμβανόταν η πρεσβεία των ΗΠΑ στη Βηρυτό του Λιβάνου, ενώ κατά την άποψη του Κένεντι, το ενδεχόμενο διεξαγωγής επιχειρήσεων άμεσης εκκένωσης στην περιοχή ενδιαφέροντος δεν έχει αντιμετωπιστεί.
Το OIG από την πλευρά του δήλωσε ότι μόλις τον Απρίλιο του 2017 το αμερικανικό ΥΠΕΞ δημοσιοποίησε το σκεπτικό του για τη λειτουργία της βάσης. Στην ίδια αναφορά καταγράφεται ότι η βάση ελικοπτέρων στην Κύπρο βοήθησε σε μία περίπτωση στην υλοποίηση μιας (μη προσδιορισμένης χρονικά) επιχείρησης στρατιωτικής εκκένωσης στο Σινά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου