Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2020

Οταν ο εγκληματίας είναι "γόνος πασίγνωστης αθηναϊκής οικογένειας".


Οταν ο εγκληματίας είναι "γόνος πασίγνωστης αθηναϊκής οικογένειας".

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ 
Του Σ.Λ.
Οταν είχαν συλλάβει τον Γιάννη Μιχαηλίδη -αυτόν που του προσέδιδαν τον χαρακτηρισμό του "Τοξοβόλου"- μαζί με δυο συντρόφισσες του, στα καθεστωτικά ΜΜΕ είχε υπάρξει τεράστια δημοσιότητα.
Εκτακτα δελτία ειδήσεων, τα ονόματα και οι φωτογραφίες τους δέσποζαν σε όλα τα ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα.
Τώρα που ένας εγκληματίας -ο οποίος πιθανόν ήταν μεθυσμένος ή είχε σνιφάρει την κόκα του- οδηγούσε το πολυτελέστατο αυτοκίνητο του και "όποιον πάρει ο χάρος" η παρουσίαση του γεγονότος από τα ΜΜΕ είναι εντελώς διαφορετική.

Το κάθαρμα που οδηγούσε την Corvette με ιλιγγιώδη ταχύτητα (πάνω από 200 χλμ./ώρα) έπεσε πάνω σε έναν 25χρονο μοτοσυκλετιστή. Εγκατέλειψε αβοήθητο τον βαριά χτυπημένο αναβάτη της μοτοσυκλέτας και εξαφανίστηκε, με αποτέλεσμα ο νεαρός να χάσει την ζωή του. 
(Ηταν μια αντίδραση του δολοφόνου για να αποφύγει την εξέταση αίματος όπου και θα διαπιστωνόταν η κατάσταση στην οποία βρισκόταν).

Είχαμε δηλαδή μια καραμπινάτη δολοφονία η οποία για τα ΜΜΕ δεν ήταν τίποτε άλλο παρά ένα "θανατηφόρο τροχαίο". Επίσης πουθενά δεν υπάρχει η φωτογραφία και το όνομα του εγκληματία. Τους αρκεί ο προσδιορισμός "γόνος πασίγνωστης αθηναϊκής οικογένειας".
Θα περάσει το αυτόφωρο, το έγκλημα θα εξαφανιστεί από την επικαιρότητα και ένα επιτελείο από τους πιο γνωστούς δικηγόρους που θα πληρώσει η πάμπλουτη οικογένεια του, θα αναλάβει την "ευμενή ποινική μεταχείρισή του".
Υ.Γ: Ούτε τα ονόματα των μπάτσων μάθαμε που μάλλον προσπάθησαν να γίνουν "προστάτες" νυχτομάγαζου, πριν μερικές μέρες, ούτε γνωρίσαμε ποιο είναι το "όργανο της τάξεως" το οποίο χρησιμοποιώντας το υπηρεσιακό του όπλο έκανε ληστείες.
Υ.Γ 2: Αν και δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα με τους συντρόφους του blog μας, δέχτηκα επιπλήξεις από φίλους για το λεξιλόγιο που χρησιμοποίησα σε περασμένες αναρτήσεις μου.

Πέρα ότι σε κάποιους γνωστούς προκάλεσε εντύπωση ότι συμμετέχω σε έναν ιστότοπο, τον οποίο διαχειρίζονται "σταλινόμουτρα", όπως μου είπαν, είχαν και άλλες επιφυλάξεις.
"Δεν μπορείς να γράφεις με τον τρόπο που μιλάς στην παρέα όταν είμαστε στον Κάβουρα", μου τόνισε συντρόφισσα. Οπότε θα χρησιμοποιώ πιο κόσμιες εκφράσεις από δω και πέρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου