Σάββατο, 15 Φεβρουαρίου 2020

O A/ΓΕΕΘΑ Φλώρος κάνει Προπαγάνδα: “Η Ελλάδα είναι γέφυρα που ενώνει φίλους και συμμάχους στη προάσπιση της ασφάλειας”

Αίσθηση έχει προκαλέσει η πρωτοβουλία του ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ να συγκεντρώσει υπογραφές συναδέλφων φαντάρων ενάντια στην Άσκηση «Χρυσόμαλλο Δέρας», που σηματοδοτεί την Ελλάδα Χωροφύλακα των λαών των Βαλκανίων.
Δείγματα της κυρίαρχης προπαγάνδας έδωσε ο αρχηγός Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ), στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, δηλώνοντας μετά το πέρας της τελικής φάσης της στρατιωτικής άσκησης του στρατού ξηράς με την ονομασία «Χρυσόμαλλο Δέρας», στην οποία συμμετείχαν και στρατιωτικά τμήματα των ΗΠΑ και βαλκανικών χωρών, ότι η Ελλάδα είναι μια «γέφυρα», που έχει τη δυνατότητα να ενώνει φίλους και συμμάχους, με στόχο την προάσπιση της ασφάλειας και της σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή.
Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ τόνισε ότι η Ελλάδα, με τις δυνατότητές της, αποτελεί έναν «πόλο έλξης» για φίλους και συμμάχους -ανεξαρτήτως εάν αυτοί συμμετέχουν, ή όχι, σε ευρύτερους συνασπισμούς στους όποιους ανήκει η χώρα μας- και επίσης μια «γέφυρα» που ενώνει δυνάμεις για την αντιμετώπιση «των σύγχρονων και μελλοντικών προκλήσεων» και για την εμπέδωση κλίματος ειρήνης, ασφάλειας και σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή.

«Οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις είναι δυνάμεις αποτροπής, ασφάλειας, συνεργασίας και είναι δυνάμεις ειρήνης τελικά, γιατί αυτό επιδιώκουμε. Από την άλλη πλευρά, να είστε βέβαιοι ότι εάν χρειαστεί, μπορούμε να κάνουμε τα πάντα προκειμένου να διασφαλίσουμε και να υπερασπίσουμε την εδαφική ακεραιότητα, την εθνική ανεξαρτησία και τελικά τα συμφέροντα του έθνους και της πατρίδος», υπογράμμισε.

«Διασφαλίζουμε», πρόσθεσε, «τα συμφέροντα του έθνους και μαζί με τους συμμάχους μας προσπαθούμε για την ασφάλεια και τη σταθερότητα όλης της περιφέρειας και της περιοχής μας και προς τα Βαλκάνια και προς την Ανατολική Μεσόγειο. Όπως γνωρίζετε, δεν είναι μια εύκολη περιοχή, είναι δύσκολη περιοχή. Η Ελλάδα όμως, παρόλα αυτά, παραμένει μια νησίδα ασφάλειας και προσπαθούμε, μέσω των συνεργείων και των συνεργασιών που κάνουμε, να εμπεδώσουμε αυτό το αίσθημα, όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά και για τους γύρω λαούς».


Πως μεταφράζονται όλα αυτά;
Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥΣ 

Το Ελληνικό κράτος και ο στρατός του δεν είναι Δύναμη Σταθερότητας και Ασφάλειας. Οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις αναλαμβάνουν ως Χωροφύλακας των λαών, να επιβάλλουν τους αμερικανικούς-ΝΑΤΟϊκούς σχεδιασμούς στα Βαλκάνια, τις οικονομικές-πολιτικές επιδιώξεις ελληνικού-αμερικανικού κράτους με παρανομαστή το ενεργειακό ζήτημα. Αγωγοί, διεκδίκηση Αγορών και Ζωτικού Χώρου εντείνουν τον ανταγωνισμό με την Ρωσία, αναζωπυρώνουν τους εθνικισμούς. Είναι το μέλλον που χαράζουν για τους Βαλκανικούς λαούς που ζουν τον "καπιταλιστικό παράδεισο" της ανεργίας, φτώχειας, διαφθοράς, εκμετάλλευσης και καταπίεσης. Ταυτόχρονα, έχουν το βλέμμα στραμμένο ταυτόχρονα στον ελληνοτουρκικό ανταγωνισμό και το ποιος θα πάρει το μεγαλύτερο κομμάτι από την δημιουργία κι αναδιανομή των ενεργειακών πηγών και δρόμων της Αν. Μεσογείου. Απειλώντας μας με θερμά επεισόδια και διακρατική πολεμική σύγκρουση.

Η άσκηση “Χρυσόμαλλο Δέρας, ο ΗΝΙΟΧΟΣ του Στρατού Ξηράς, αποτελεί συνέχεια της Συμφωνίας των Πρεσπών και της Πολεμικής Συμμαχίας Ελλάδας-ΗΠΑ που καθιστούν την ελληνική επικράτεια το σοβαρότερο Πολεμικό Ορμητήριο εναντίον των λαών σε Βαλκάνια-Αφρική-Μέση Ανατολή. Είναι το αντίστοιχο των πολυεθνικών ασκήσεων του Πολεμικού Ναυτικού και της Αεροπορίας, μια ακόμη Διεθνή Άσκηση που πραγματοποιείται είτε στο πλαίσιο της πολεμικής συμμαχίας με τη Γαλλία, τα Αραβικά σκοταδιστικά και επιθετικά καθεστώτα, είτε τους Άξονες του Πολέμου Ελλάδας-Ισραήλ-Κύπρου-Αιγύπτου, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Έτσι συνεκπαιδεύεται ο Ελληνικός Στρατός "Πάροχος Ασφάλειας" ενεργειακών εταιρειών-εφοπλιστών-επενδυτών. Για να στείλει PATRIOT και 140 άνδρες στην Σαουδική Αραβία, φρεγάτα στον Περσικό Κόλπο και τον Λίβανο, εκστρατευτικό σώμα στο Αφγανιστάν, το Μάλι και την Λιβύη, αλλά και για να κάνει "Αποτροπή" σε Έβρο-Αιγαίο εναντίον των δυστυχισμένων προσφύγων, θύματα των βρόμικων πολέμων που Συμμετέχει και Διευκολύνει. 

Η τελική φάση της άσκησης «Χρυσόμαλλο Δέρας»
Η τελική φάση της πολυεθνικής στρατιωτικής άσκησης «Χρυσόμαλλο Δέρας» εκτελέστηκε στο πεδίο βολής Ασκού – Προφήτη. Συμμετείχαν με ένοπλα τμήματα και εξοπλισμό, δυνάμεις του στρατού ξηράς από την Ελλάδα, τις ΗΠΑ, τη Σερβία, τη Βουλγαρία, την Αλβανία, τη Βόρεια Μακεδονία και τη Ρουμανία. Τον συντονισμό είχε το Γ’ΣΣ, με τη συνεργασία τμημάτων της 1ης Μεραρχίας Πεζικού και της 2ης Μηχανοκίνητης Μεραρχίας.
Η τελική φάση της πολυεθνικής άσκησης εκτελέστηκε σε δύο φάσεις. Στην πρώτη φάση, το σενάριο περιλάμβανε δράση ειρηνευτικής δύναμης σε συνοριακή γραμμή, όπου μαίνονται ένοπλες συγκρούσεις, με αποστολή τον έλεγχο και την αντιμετώπιση περιστατικών σε καταυλισμό υποδοχής εκτοπισμένων πολιτών από δυνάμεις ατάκτων. Στο πλαίσιο της άσκησης έγινε αναχαίτιση προσβολής του καταυλισμού και αποτροπής προσπάθειας επίθεσης σε υποσταθμό καυσίμου, υπεράσπιση κομβόι ανθρωπιστικής βοήθειας από επιθέσεις, έλεγχος των ροών, αντιμετώπιση περιστατικών βίας, κατάσβεση πυρκαγιάς από πυρά στο χώρο του καταυλισμού κ.ά.
Στη δεύτερη φάση, το σενάριο περιλάμβανε ελιγμό την πολυεθνικής δύναμης, με χρήση επιθετικών ελικοπτέρων Apaches, αρμάτων μάχης, δυνάμεων πυροβολικού και πεζικού για την εκκένωση θύλακα ασφαλείας. Στο πλαίσιο της στρατιωτικής ενέργειας έγινε προσβολή εχθρικών θέσεων με πυρά πυροβόλων και όλμων, κίνηση της αερομεταφερόμενης δύναμης με κάλυψη από επιθετικά ελικόπτερα, πλήγματα από ελικόπτερα, κίνηση πεζικού με κάλυψη αρμάτων, μεταφορά τραυματία με ερπυστριοφόρο μεταφοράς προσωπικού και αεροδιακομιδή με ελικόπτερο κ.ά.
Αυτά γράφει ο Φάνης Γρηγοριάδης για το ΑΠΕ.

ΟΙ ΦΑΝΤΑΡΟΙ ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ ΤΙΣ ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΕΣ 
ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΒΡΩΜΙΚΟΥΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ
Αυτά τα σχέδια και τα συμφέροντα δεν είναι δικά μας. Απέναντι στους πολεμικούς τυχοδιωκτισμούς των αστικών τάξεων σε Ελλάδα και Τουρκία για χάρη μιας αιματηρής καπιταλιστικής ανάπτυξης και των ιμπεριαλιστικών σχεδίων ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ, βάζουμε μπροστά τα λαϊκά συμφέροντα και την κοινή πάλη των λαών για ειρήνη. 
Οι φαντάροι από 30 μονάδες που υπογράφουμε αυτό το κείμενο Αρνούμαστε να Συμμετέχουμε και να Συναινέσουμε.
80η ΕΑΡΜΕΘ
647 Μ/Κ ΤΠ

33η ΤΑΞΙΑΡΧΙΑ
592 Μ/Κ ΤΠ
16 ΕΜΑ, Λαγός
79 ΑΔΤΕ
194 ΜΠΕΠ MLRS 

516 Μ/Κ ΤΠ
96 ΤΕ
1η Στρατιά (ΣΤΡΔΟ Ν. Πλαστήρα)
401 ΓΣΝΑ
80 ΕΑΝΕΘ
511 Μ/Κ ΤΕ
547 ΑΜ ΤΠ
565 ΤΠ

21η Ταξιαρχία
ΚΕΠΒ Θήβας
98 AΔTE
265 Μ/Κ ΤΕ

21 ΛΜΧ
558 Μ/Κ ΤΠ
2ο ΤΥΑΔ στα Μέγαρα Αττικής
1ο Σύνταγμα Πεζικού Φλώρινας
298 ΤΕ Ηραίου Σάμου
525 Μ/Κ ΤΠ
129 Α/Κ ΜΜΠ
95 ΕΑΝΕΘ
2/39 Σύνταγμα Ευζώνων 

872 Α/Κ
Στρατόπεδο Χατζηιωάννου της 71ης Ταξιαρχίας
ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ - ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΕΛΛΟΥΜΕ για Ελληνική Ολιγαρχία-ΝΑΤΟ-ΕΕ 
ΚΑΜΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ-ΚΑΜΙΑ ΣΥΝΕΝΟΧΗ ΣΤΟΥΣ ΒΡΩΜΙΚΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΤΟΥΣ 
Οι Έλληνες και Τούρκοι Φαντάροι δε θα γίνουν Κρέας στα Κανόνια τους. 
Απάντηση μας ο Κοινός αγώνας των εργαζομένων σε Ελλάδα-Τουρκία-Κύπρο-Βαλκάνια ενάντια σε κυβερνήσεις του πολέμου, σε εθνικισμό και φασισμό, στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ. 
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ 
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου