Πέμπτη 12 Μαρτίου 2020

REFUGEES WELCOME

Φεστιβάλ
Τα συνεργατικά εγχειρήματα και οι εργαζόμενοι/ες σε αυτά δηλώνουμε απερίφραστα και με όλη μας τη δύναμη τον αποτροπιασμό και την αγανάκτηση μας για την κτηνώδη, βίαιη και επικίνδυνη αντιμεταναστευτική δράση του ελληνικού κρατικού μηχανισμού στα σύνορα του Έβρου.
Η καταπάτηση κάθε έννοιας δικαίου, τυπικού και ουσιαστικού, βρίσκει, απ' ότι φαίνεται άξιους συνεχιστές στις πλάτες των αθώων ανθρώπων, από το φασιστικό κράτος της Τουρκίας στην καταστολή από την πλευρά του ελληνικού κράτους.
Αφού εξέθρεψαν το τέρας του ρατσισμού και του εθνικισμού, οι κυβερνήσεις του κεφαλαίου, συνεπικουρούμενα με σύσσωμο τον κρατικό μηχανισμό, τα ΜΜΕ και την εκκλησία, εξαπολύουν ή και επικροτούν πογκρόμ εναντίων προσφύγων και δομών αλληλεγγύης στα νησιά αλλά και στην ηπειρωτική χώρα.

Η Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ, μαζί με τις κυβερνήσεις κάθε κράτους ξεχωριστά, που έβαψαν τα χέρια τους με το αίμα των πολέμων στη Συρία και στη Μ.Ανατολή, με τις δολοφονίες μεταναστών στο Αιγαίο και στον Έβρο, με τα απάνθρωπα στρατόπεδα συγκέντρωσης, αυτοί που έστειλαν στην αυτοκτονία και στην ανεργία εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπων, μας καλούν τώρα να υπερασπιστούμε την "πατρίδα".

Από ποιους; Από παιδιά, γυναίκες και άνδρες βίαια ξεριζωμένους από τα σπίτια τους. Η δική τους "πατρίδα", η "πατρίδα" των εφοπλιστών και των αφεντικών δεν έχει καμία σχέση με μας.

Σήμερα ενώνουμε τις φωνές μας με όσους και όσες, και από τις δύο πλευρές των συνόρων διεκδικούν:

Να σταματήσουν τα πολεμικά παιχνίδια Ελλάδας - Τουρκίας.
Να κλείσουν εδώ και τώρα τα ντροπιαστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης.
Ελεύθερη μετακίνηση, χαρτιά και ταξιδιωτικά έγγραφα σε όλους τους μετανάστες.

Τα συνεργατικά εγχειρήματα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου