Πέμπτη 30 Απριλίου 2020

Φήμες για 15ήμερες άδειες: ποιους Αφορούν ενώ Αδιαφορούν και πάλι για τους Φαντάρους


Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες στις 4 Μαϊου “ανοίγουν” και οι στρατιωτικές σχολές. 
Οι σκέψεις που υπάρχουν είναι να δοθεί 15ήμερη άδεια στους σπουδαστές ως “μερική αποζημίωση” για την κατάσταση εγκλεισμού στην οποία βρίσκονταν από τις 11 Μαρτίου.
Σαφώς οι εσώκλειστοι σπουδαστές έχουν μεγάλη ανάγκη την 15ημερη άδεια.
Όμως ακόμη μεγαλύτερη ανάγκη την έχουν οι συνάδελφοι φαντάροι που Εσώκλειστοι μαζί τους με τους σπουδαστές τους Υπηρετούν.
Διαβάστε την σχετική ανακοίνωση:
ΣΣΑΣ: Άγραφες άδειες μόνο για τους σπουδαστές-μελλοντικούς Αξιωματικούς όχι για τους φαντάρους που τους Υπηρετούν!
https://diktiospartakos.blogspot.com
Την 15ήμερη άδεια έχουν οι συνάδελφοι φαντάροι της Σειράς του Μαρτίου που είναι Εσώκλειστοι από τις αρχές Μαρτίου, τους πήγαν μετάθεση Έβρο, τους "έφαγαν" την Εορταστική Άδεια του Πάσχα όπως σε όλους τους φαντάρους και αυτές τις μέρες τους μετακινούν στις Στρατιωτικές Κατασκηνώσεις ΚΑΑΥ για να δουλέψουν Άμισθα ως Υπηρέτες των Αξιωματικών και των Απόστρατων για να κάνουν τις Διακοπούλες τους.
Την 15ήμερη άδεια έχουν τεράστια ανάγκη όλοι οι φαντάροι στο Δ Σώμα Στρατού, στα Στρατόπεδα σε νησιά, Βόρεια Ελλάδα αλλά και αλλού που υπήρξαν και αυτοί θύματα του Πολέμου κατά των Προσφύγων στον Έβρο -όπως λέει η κυβέρνηση της ΝΔ-, θύματα του Πολέμου κατά του Κορονοιού, ζώντας την τεράστια Αδικία και τον Ψυχολογικό Πόλεμο του Υπουργείου Άμυνας.
Εμείς Απαιτούμε από τους Υπουργούς Άμυνας Ν.Παναγιωτόπουλο και Σταφανή να κάνουν πράξη τις Υποσχέσεις τους:

  • Να βγει ο Υπουργός Άμυνας και να δηλώσει υπεύθυνα τι θα γίνει και πότε.
  • Να δεσμευτεί ότι οι Εορταστικές Άδειες του Πάσχα που δεν δόθηκαν στους φαντάρους, είτε να δοθούν ως Άγραφες Άδειες ή Μείωση της Στρατιωτικής Θητείας.
  • Να δοθούν άμεσα Άγραφες Άδειες στους φαντάρους που αντιστοιχούν στο μεγάλο χρονικό διάστημα που έμειναν και μένουν Φυλακισμένοι χωρίς Έξοδο-Άδεια-Διανυχτέρευση.
  • Να καλυφθεί από το Υπουργείο Άμυνας το οικονομικό κόστος Μετακίνησης των στρατιωτών.
  • Επιπλέον, απαιτούμε από τον Υπουργό Άμυνας να Ανακοινώσει ότι κανένας φαντάρος δεν θα μετατραπεί σε Υπηρέτη των Στρατιωτικών στα ΚΑΑΥ. Κανένα Φύλλο Πορείας και Απόσπαση φαντάρου στις Στρατιωτικές Κατασκηνώσεις. Το καλοκαίρι που έρχεται κρύβει κινδύνους, τείνει να μετατραπεί σε ένα χρονικό διάστημα ακραίας εργασιακής εκμετάλλευσης των συναδέλφων σε μονάδες και ΚΑΑΥ.
  • Επιτέλους, να εφαρμοστούν τα Απαραίτητα Μέτρα για την Απειλή του Κορονοϊού.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
diktiospartakos.blogspot.com
diktiospartakos@hotmail.com

3 σχόλια:

  1. Ποιος επιτέλους θα μας απαντησει εαν οι φαντάροι θα πάρουν κάποια άδεια;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Προσπαθούμε όλοι να μάθουμε ,οι πληροφορίες που περνούμε είναι μπερδεμένες από παντού...δεν ξέρουμε αν θα πάρουμε άδεια,πότε θα την πάρουμε ,αν θα πρέπει να βάλουμε δικές μας άδειες.... Δεν ξέρουμε ΤΙΠΟΤΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν είμαστε ζώα να καθόμαστε κλεισμένη μέσα για μήνες.. ξυπνήστε εκεί στο ΓΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή