Σάββατο 25 Απριλίου 2020

Τουρκία: Ο Μουσταφά πέθανε μετά από 297 μέρες απεργίας πείνας


Τουρκία: Ο Μουσταφά πέθανε μετά από 297 μέρες απεργίας πείνας
Στα 28 χρόνια του, μετά από 297 μέρες απεργίας πείνας, πέθανε ο Μουσταφά Κοτσακ, διαμαρτυρόμενος ενάντια στο αυταρχικό καθεστώς Ερντογάν. Είχε προηγηθεί ο θάνατος, επίσης από απεργία πείνας, της τραγουδίστριας του συγκροτήματος Grup Yorum, Helin Bolek στις 3 Απριλίου.
Πριν ενάμιση μήνα έγινε βίαιη μεταφορά του Μουσταφά από τις φυλακές σε νοσοκομείο και επιχειρήθηκε 73 φορές η αναγκαστική σίτισή του, στην οποία αντιστάθηκε ισάριθμες φορές βγάζοντας τον ορό με τα δόντια του. Ήταν 30 κιλά και δεμένος χειροπόδαρα.

Ο Μουσταφά άρχισε την απεργία πείνας στις 3 Ιουλίου του 2019 μέσα στις φυλακές της Τουρκίας με αίτημα να καταργηθούν τα ειδικά δικαστήρια για τους πολιτικούς κρατούμενους, να καταργηθούν οι νόμοι που αναγνωρίζουν τις καταθέσεις των «καρφιών» της αστυνομίας, να γίνει έρευνα και να τιμωρηθούν οι βασανιστές αστυνομικοί της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας στην Κωνσταντινούπολη, να ακυρωθεί η παράνομη ποινή με την οποία τον καταδίκασαν, να γίνει από την αρχή ένα νόμιμο δικαστήριο για την υπόθεσή του και να σταματήσουν οι άδικες, παράνομες αποφάσεις εις βάρος του και εις βάρος όλου του λαού.

Ένας ακόμα θάνατος, ένας ακόμα φόνος που χρεώνεται στο φασιστικό καθεστώς Ερντογάν...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου