Σάββατο 11 Απριλίου 2020

ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΙΣΟΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ ΙΟ

Ήδη από τις 23 Μαρτίου καταγγέλλονται (https://tinyurl.com/sbnjfka) τα ανύπαρκτα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας που έχει λάβει η εταιρεία BIC για να προστατεύσει τους εργαζόμενους/ες της!
📩 Εργάτες & εργαζόμενοι επιστρέφουν με νέo γράμμα για την εγκληματική αδιαφορία της εργοδοσίας προς αυτούς που κινούν τις μηχανές!
❗️Χαρακτηριστικά αναφέρουν:
[...] Η άποψη πως όλοι είμαστε ίσοι απέναντι στον ιό δεν ισχύει. Δεν ισχύει βέβαια ούτε στο επίπεδο προστασίας και ιατρικής περίθαλψης ούτε στο επίπεδο των οικονομικών επιπτώσεων της πανδημίας.
Η BIC όλα αυτά τα χρόνια της κρίσης ήταν εξωτικό “νησί” για τους μετόχους της. Εκμεταλλευόμενη τη δουλειά των εργαζομένων, επιστημονικού δυναμικού και εργατών παραγωγής, αύξησε κατακόρυφα τα κέρδη της. Παρόλα αυτά οι εργαζόμενοι πήραν “αύξηση” 1%, και καθημερινά βιώνουν την εντεινόμενη εντατικοποίηση. Οι δυνατότητες της εποχής εξαντλήθηκαν λοιπόν μόνο για το κέρδος.

Θέλουμε μέτρα ατομικής προστασίας που να διασφαλίζουν ουσιαστικά την υγεία μας αλλά και την δουλειά μας. Στην ερώτηση της εργοδοσίας για επιπλέον μέρες άδειας το Πάσχα οι περισσότεροι από εμάς απάντησαν αρνητικά. Και αυτό γιατί δεν θέλουμε υποχρεωτική άδεια χωρίς αποδοχές. Δεν θέλουμε όμως ούτε άδεια με αποδοχές που θα μας στερεί μέρες από την καλοκαιρινή μας άδεια. Αν η διοίκηση ενδιαφερόταν πραγματικά για την υγεία μας θα μπορούσε να μας δώσει επιπλέον άδεια με αποδοχές το Πάσχα χωρίς να μας ρωτήσει. Αν η πτώση της ζήτησης επιβάλει τη μείωση της παραγωγής και το κλείσιμο του εργοστασίου, ας επωμιστεί το κόστος η εταιρεία από τα κέρδη των προηγούμενων χρόνων.

Είναι προφανές πως εργοδοσία και κυβέρνηση θα προσπαθήσουν να φορτώσουν το κόστος της πανδημίας στις δικές μας πλάτες. Πρέπει να οργανωθούμε για να μπορέσουμε να αντιπαλέψουμε τη νέα επίθεση που έρχεται. Η δύναμη της οργανωμένης και συλλογικής πάλης είναι η μόνη που μπορεί να τους σταθεί εμπόδιο.[...]

Βρείτε ολόκληρη στην επιστολή εδώ: https://tinyurl.com/ufna547

⚠️Λέμε για ακόμη μια φορά πως η διαχείριση της πανδημίας είναι εκλεκτική!
Όσοι δεν μπορούν να μείνουν σπίτι εξαιρούνται από τις στατιστικές, η ευθύνη των εργοδοτών αποσιωπάται και οι φωνές των υγειονομικών πνίγονται.

📛Τα δελτία και οι εξαγγελίες συστηματικά παρουσιάζουν την πραγματικότητα ώστε πάντα αυτοί να "έκαναν ο,τι μπορούσαν".
Ναι πράγματι κάνουν ότι μπορούν για να μη χάσουν τα κέρδη τους...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου