Τρίτη, 5 Μαΐου 2020

9η Ταξιαρχία Κοζάνη: 15 μέρες άδειας για τους Φυλακισμένους συναδέλφους

Ανάσα ανακούφισης και για τους συναδέλφους στην 9η Ταξιαρχία στην Κοζάνη.
Σύμφωνα με την ενημέρωση που είχαμε από γονείς η Διοίκηση προχώρησε στην παραχώρηση 15 ημερών Αδείας (10 Άγραφες και 5 Κανονικές) σε όλους τους συναδέλφους.
Αξίζει να σημειωθεί ότι παρά το γεγονός ότι το Υπουργείο Άμυνας και το ΓΕΕΘΑ άφηνα ανοικτό το ενδεχόμενο να μην δώσουν άδεια στους φαντάρους με πρόσχημα τις Υπηρεσιακές ανάγκες και την Απαγόρευση Μετακίνησης από Νομό σε Νομό έως τις 18 Μαϊου.

Τελικά έκαναν πίσω μετά τις καταγγελίες του ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ και κάτω από την πίεση των διαμαρτυριών φαντάρων και γονιών.

Με ιδιαίτερη ικανοποίηση γονείς που πρώτα απ΄όλα είναι ΑΝΘΡΩΠΟΙ και δεν ξεχωρίζουν τα παιδιά τους από τα υπόλοιπα, μας τόνισαν ότι πρώτα Άδεια πήραν οι στρατιώτες που κατάγονταν από μακρινές περιοχές και ήταν για μεγάλο διάστημα φυλακισμένα εξαιτίας των απεχθών μέτρων της κυβέρνησης ΝΔ-Υπουργείο Άμυνας.

Οι υπόλοιποι συνάδελφοι θα απολαμβάνουν από σήμερα Εξόδους και Διανυχτερεύσεις ενώ ακούγονται και σκέψεις για 24ωρες Άδειες. 

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι φαντάροι έσπευσαν να βγάλουν άμεσα εισιτήρια και φεύγουν άρον άρον από την 9η Μεραρχία.

Θυμίζουμε τι γίνεται στα στρατόπεδα του Δ Σώματος Στρατού:

Από τις 12 το μεσημέρι 15 μέρες Άδεια για τους φαντάρους του Δ Σώματος Στρατού
Καλά νέα επιτέλους για τους Φυλακισμένους φαντάρους στο Δ΄ Σώμα Στρατού.
Όπως μας ενημέρωσαν συνάδελφοι σε τρία (3) στρατόπεδα [Καβησό, Σουφλί] που ανήκουν στο Δ Σώμα, οι διοικήσεις στις 12.00 πραγματοποίησαν Αναφορά και ενημέρωσαν τους συναδέλφους για τα εξής:
  • δίνονται σε όλους τους φαντάρους δεκαπέντε (15) μέρες Άδεια. 10 Άγραφες και 5 Κανονικές.
  • Οι συνάδελφοι εντάσσονται σε δύο (2) γκρουπ και το αργότερο αύριο θα αρχίσουν να απολαμβάνουν τις μέρες ανάπαυσης που τόσο ανάγκη έχουν.
  • Οι άδειες αυτές δίνονται σε όλους χωρίς καμιά διάκριση. Όπως μας αναφέρθηκε χαρακτηριστικά σε φαντάρους από την Καρδίτσα, Βόλο κλπ.
Πρέπει όμως να επισημάνουμε τα εξής:
Καταρχήν για την εξέλιξη αυτή είχε ενημερώσει το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ με σχετική ανακοίνωση τουΑπό τη Δευτέρα 04/05/2020 οι Μεταθέσεις και οι Άδειες σύμφωνα με τον ΥΕΘΑ Παναγιωτόπουλο;


Δεύτερον τονίζουμε ότι το Υπουργείο Άμυνας απαξιώνει το αίτημα για αύξηση στον μισθό του φαντάρου και έκτακτο βοήθημα στην λαϊκή οικογένεια με παιδί στον στρατό ενώ γνωρίζει τα μεγέθη της Ανεργίας και της φτώχειας. 
Εμείς όχι μόνο καλούμε τους φαντάρους και τους γονείς να τα διεκδικήσουν όλα αυτά, αλλά επιπλέον απαιτούμε από το ΓΕΣ και το Υπουργείο Άμυνας να αναλάβει το κόστος μετακίνησης των συναδέλφων, λαμβάνοντας κάθε πρωτοβουλία για τη διευκόλυνση τους.
Επίσης, εξίσου σημαντικό είναι η λήψη όλων των μέτρων για την αντιμετώπιση του Κορονοιού. Η μετακίνηση των συναδέλφων και οι άδειες τους απαιτούν την αυστηρή τήρηση των μέτρων πχ. τεστ κλπ.
Τρίτον, καλούμε τους γονείς και τους φαντάρους να αναλογιστούν τι συνέβη όλο αυτό το διάστημα. Ότι μας αντιμετώπισαν ως Ασύμμετρη Απειλή και μας φυλάκισαν για μήνες. Ότι μας αδίκησαν, καταπίεσαν και εκμεταλλεύτηκαν συστηματικά.
Μόνο οι Στρατιωτικοί απόλαυσαν καθεστώς λειτουργίας του στρατού με Προσωπικό Ασφαλείας και απαλλάχθηκαν από το 50% των υπηρεσιών τους που φορτώθηκαν οι φαντάροι. Άρα τα περί "εθνικής ενότητας και ισότητας στον στρατό" αποδεικνύονται σκέτη προπαγάνδα σε έναν Στρατό που κυριαρχεί η Αδικία, η Ανισότητα, η Προνομιακή Μεταχείριση των Στρατιωτικών και η Βυσματοκρατεία.
Ότι Θετική εξέλιξη υπήρξε -και υπήρξαν πολλές:
  • βελτιώσεις στις μονάδες και υγειονομικοί έλεγχοι
  • επιβολή μέτρων κατά του κορονοιού
  • λήψη μέτρων για την ανακούφιση των στρατιωτών σε αθλητικό και πολιτιστικό επίπεδο
  • παροχή αδειών και διανυχτερεύσεων ως απάντηση στον κίνδυνο από τον τεράστιο Συνωστισμό κλπ.
Όλα αυτά υπήρξαν ως αποτέλεσμα της πάλης των φαντάρων και των γονιών.
Ήταν και είναι το αποτέλεσμα των διαμαρτυριών των στρατιωτών και των γονιών.
Των Εκατοντάδων Επιστολών με τις καταγγελίες των συναδέλφων.
Ήταν και είναι επιτυχία του Κινήματος των φαντάρων και του ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ.
Έτσι κερδίσαμε επιτέλους τις Άδειες,
Έτσι πρέπει να συνεχίσουμε.
Με κίνημα Μαζικό Μέσα και Έξω από τον Στρατό μπορούμε να πρέπει να Υπερασπίσουμε τα Δικαιώματα του Φαντάρου Πολίτη με Στολή.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
diktiospartakos.blogspot.com
diktiospartakos@hotmail.com

1 σχόλιο:

  1. Εμας σε στρατόπεδο της Ξάνθης δεν μας έχουν δώσει άδειες, ούτε γκρούπ ούτε καν έχουμε κάποια ενημέρωση! Τι γίνεται ρε παιδιά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή