Σάββατο 30 Μαΐου 2020

«Πάνω απ'το πτώμα μας»: Οι λευκοί σχηματίζουν τείχος ανάμεσα στους μαύρους και την αστυνομία

«Πάνω απ'το πτώμα μας»: Οι λευκοί σχηματίζουν τείχος ανάμεσα στους μαύρους και την αστυνομία
Η ανατριχιαστική στιγμή που ορθώνουν τα κορμιά τους μπροστά στις αστυνομικές δυνάμεις για να μην πειράξει κανείς τους διαδηλωτές.
«Αυτό να κάνεις με το προνόμιο που σου δόθηκε σε αυτή τη ζωή»: 
Mε αυτή τη μεγάλη κουβέντα στο στόμα οι λευκοί σε ολόκληρη την Αμερική κατεβαίνουν στους δρόμους όχι απλά για να διαδηλώσουν για τον άδικο χαμό του Τζορτζ Φλόιντ, αλλά για να προστατεύσουν τους μαύρους διαδηλωτές από τις αστυνομικές δυνάμεις, σχηματίζοντας με τα ίδια τα κορμιά τους ένα προστατευτικό τείχος ανάμεσα στην πηγή της εξέγερσης και τις αστυνομικές δυνάμεις.
Μαζί με τις διαμαρτυρίες για την δολοφονία του Φλόιντ ένα ακόμα μέτωπο εξεγέρσεων έχει ξεσπάσει στο Κεντάκι, όπου οι πολίτες διαδηλώνουν για τη δολοφονία της 26χρονης Μπρεόνα Τέιλορ, στις 13 Μαρτίου, όταν αστυνομικοί εισέβαλαν στο σπίτι όπου έμενε με τον σύντροφο της, με εισαγγελική εντολή μετά από μία ψευδή μήνυση σε βάρος της. Σύμφωνα με τις τοπικές αρχές οι αστυνομικοί πυροβόλησαν τη νεαρή κοπέλα αφού ο σύντροφός της, Κένεθ Γουόλκερ, τράβηξε την σκανδάλη εναντίον τους. Όπως εξήγησε ο άντρας, που αμέσως αφέθηκε ελεύθερος, οι αστυνομικοί μπήκαν στο σπίτι σπάζοντας την πόρτα, χωρίς να χτυπήσουν και χωρίς να δηλώσουν την επαγγελματική τους ιδιότητα, με αποτέλεσμα το ζευγάρι να νομίσει ότι επρόκειτο για διαρρήκτες.

Από την πόλη Louisville του Κεντάκι, λοιπόν, ένα ανατριχιαστικό στιγμιότυπο με μία μεγάλη σειρά λευκών, οι οποίοι έχουν ενώσει τα χέρια και τα σώματα τους προκειμένου να εμποδίσουν τους αστυνομικούς να φτάσουν στους μαύρους διαδηλωτές στη Μινεάπολη των ΗΠΑ κάνει εδώ και μερικές ώρες τον γύρο του κόσμο, δίνοντας μία άλλη διάσταση στο τι είναι αγάπη.

Η συγκεκριμένη φωτογραφία τραβήχτηκε στο κέντρο της πόλης Louisville όταν πολλοί λευκοί όρθωσαν ανάστημα μπροστά στις δυνάμεις καταστολής και τους μαύρους διαδηλωτές, φωνάζοντας ότι αν θέλουν να περάσουν πρέπει να σκοτώσουν πρώτα εκείνες.

Μέσα σε λίγη ώρα η εικόνα μοιράστηκε σε όλα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (μόνο στο facebook έχει ποσταριστεί 100 χιλιάδες φορές μέσα σε 10 ώρες). Κάτω από την αρχική ανάρτηση υπάρχει η λεζάντα: «Αυτό είναι ένα τείχος από λευκές γυναίκες και λευκούς άντρες που προστατεύουν με τα κορμιά τους τους μαύρους διαδηλωτές από την αστυνομία. Αυτό είναι αγάπη. Αυτό να κάνεις με το προνόμιο που σου δόθηκε».

Ο φωτογράφος που απαθανάτησε το στιγμιότυπο λέγεται Tim Druck και παρακινεί όλους τους λευκούς στην Αμερική να κατέβουν στον δρόμο και να διαδηλώσουν στο πλευρό των μαύρων για μία χώρα όπου θα επικρατήσει επιτέλους η αλληλεγγύη και η ισότητα.

Δείτε την φωτογραφία του Tim Druck:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου