Δευτέρα 25 Μαΐου 2020

Η ΠΟΛΕΜΟΚΑΠΗΛΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ του ΣΥΡΙΖΑ δεν περιορίζεται στον Έβρο - ΠΑΡΑΠΟΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ «ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ»

Η ΕΘΝΟΚΑΠΗΛΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ δεν περιορίζεται στον Έβρο
- ΠΑΡΑΠΟΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ «ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ»

Πριν λίγες μέρες ο ΣΥΡΙΖΑ, διά στόματος Δρίτσα και Κατρούγκαλου (τομεάρχες άμυνας και εξωτερικών αντίστοιχα), ζήτησαν εξηγήσεις από την Κυβέρνηση για την ακύρωση της άσκησης «καταιγίδα» η οποία ακολούθησε την ακύρωση της τουρκικής άσκησης «γαλάζια πατρίδα», με αιτιολόγηση τη λήψη μέτρων κατά του κορωνοιού. Τονίζουν δε τα δύο στελέχη, ότι θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί με τη λήψη των προβλεπόμενων μέτρων το αεροναυτικό τμήμα της άσκησης.
Δεν ξέρουμε αν υπήρχε πριν δέκα χρόνια κάποιος οπαδός του ΣΥΡΙΖΑ που φανταζόταν ότι το κόμμα που υποστήριζε θα έφτανε στο σημείο να κατηγορεί μία δεξιά Κυβέρνηση επειδή δεν προέβη σε μία επίδειξη πολεμικού τυχοδιωκτισμού και μιλιταρισμού στο Αιγαίο. 
Σήμερα λοιπόν ο ΣΥΡΙΖΑ έχει φτάσει στο σημείο να επιθυμεί τέτοιες επιδείξεις, αδιαφορώντας για την υγεία στρατιωτών και των στελεχών και για την όξυνση του πολεμικού κλίματος μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας που αυτές προκαλούν. Βέβαια ως Κυβέρνηση τις ίδιες επιδείξεις έκανε, το ίδιο επιθετικός στην έκφραση των συμφερόντων του ελληνικού κεφαλαίου και μιλιταριστικός ήταν. Ποιος ξεχνά την ένταση των σχέσεων με τις ΗΠΑ, τις ασκήσεις με το ΝΑΤΟ-Ισραήλ-ΗΠΑ, τον επεκτατισμό στην Ανατολική Μεσόγειο με επίκεντρο το ενεργειακό ζήτημα, τον ρόλο Χωροφύλακα σε Βαλκάνια-Μέση Ανατολή-Αφρική που επεδίωξε, τις πολεμικές δαπάνες! 
Πριν λίγους μήνες άλλωστε, ήταν πάλι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης που στήριξε τη βίαιη (και τελικά θανατηφόρα) επαναπροώθηση προσφύγων και μεταναστών στον Έβρο, θυμίζοντας ότι και επί των ημερών που βρισκόταν στην εξουσία, υπήρχε αυστηρός έλεγχος στα σύνορα.
Μάλλον ο ΣΥΡΙΖΑ έχει καταλάβει ότι δεν θα καταφέρει να χαϊδέψει και πολλά αυτιά αφεντικών αν ασκεί «αριστερή» αντιπολίτευση. ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, μιλάνε την ίδια γλώσσα, αυτή των αφεντικών και τις εξυπηρέτησης των συμφερόντων τους στο Ιόνιο, το Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο. 
Ορέγονται τη στήριξη αυτών και προσπαθούν να διεισδύσουν όσο μπορούν στη μεγάλη δεξαμενή των συντηρητικών ή και ακροδεξιών ψηφοφόρων. 
Τα δύο μεγάλα κόμματα είναι οι όψεις του ίδιου νομίσματος και επιθυμούν να βρίσκονται στην εξουσία προκειμένου να διαχειριστούν και όχι να ανατρέψουν την κατάσταση που έχουν επιβάλλει οι οικονομικοί ανταγωνισμοί και τα τεράστια οικονομικά συμφέροντα για τα οποία μας προετοιμάζουν να πολεμήσουμε. Να πούμε λοιπόν όχι και στα δύο κόμματα που μόνο σε κίνδυνο βάζουν το λαό για τις ανάγκες του οποίου αδιαφορούν. 
Και να επιλέξουμε τη δυναμική σύγκρουση ενάντια στις πολικές τους.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
diktiospartakos.blogspot.com
diktiospartakos@hotmail.com  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου