Παρασκευή 15 Μαΐου 2020

Ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ, Η ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΚΑΙ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ

Ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ, Η ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΚΑΙ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ
Βιώνουμε μία πρωτοφανή πανδημία η οποία έχει προκαλέσει ήδη εκατοντάδες χιλιάδες θανάτους, η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων στις ΗΠΑ και τη Δυτική Ευρώπη. Είναι μία από τις ελάχιστες φορές μεταπολεμικά που οι λαοί των περιοχών αυτών αντιμετωπίζουν τέτοιες καταστάσεις. Συστήματα υγείας προηγμένων χωρών καταρρέουν με αποτέλεσμα να στήνονται νοσοκομεία - σκηνές, να ανοίγονται ομαδικοί τάφοι σε νησιά (βλ Ν. Υόρκη), άνθρωποι να πετάγονται έξω από τις εντατικές στις οποίες οι γιατροί αναγκάστηκαν να επιλέξουν συχνά ποιός θα ζήσει και ποιός θα πεθάνει. Ποιόν θα συνδράμουν και ποιόν όχι.

Μέσα σε αυτή τη λαίλαπα οι προβλέψεις, ακόμα και οι αισιόδοξες, κάνουν λόγο για μεγάλη οικονομική ύφεση, ενώ ήδη επιχειρήσεις απολύουν τους εργαζόμενούς τους κατά χιλιάδες, ενώ οι αριθμοί των νέων ανέργων υπολογίζονται σε εκατομμύρια.

Ειδικά στην Ελλάδα, οι εργαζόμενοι, θα βιώσουν, αν ήδη δεν βιώνουν, ένα νέο μετα- μνημονιακό τσάκισμα των αποδοχών και των εργασιακών δικαιωμάτων τους.

Αποκαλύπτεται ξανά ότι υπό το σημερινό κυρίαρχο καπιταλιστικό σύστημα, το σύστημα που ευνοεί τον κόσμο του πλούτου, τους κατόχους των μέσων περιοχής, αυτούς που σφετερίζονται τον ιδρώτα δισεκατομμυρίων εργαζομένων για να αποκομίσουν όσο το δυνατόν περισσότερα κέρδη,  οι κρατικοί πόροι δεν κατανέμονται με βάση τις ανάγκες μας.
Οι ανταγωνισμοί κρατών και επιχειρήσεων σε παγκόσμιο επίπεδο, οδηγούν σε αύξηση των εξοπλισμών, προκειμένου τα κράτη να προστατεύουν τα συμφέροντα των οικονομικών ελίτ.
Όταν τα πράγματα φτάσουν στα άκρα, δεν θα διστάσουν να μας χρησιμοποιήσουν για να πολεμήσουμε για τα συμφέροντά τους.
Παράλληλα, ο πλανήτης, το μεγάλο μας σπίτι καταστρέφεται. Εξορύξεις, βιομηχανίες, αλόγιστη παραγωγή ενέργειας οδηγούν σε περιβαλλοντική καταστροφή. Δισεκατομμύρια δίνονται προκειμένου να ενισχυθούν μεγάλες επιχειρήσεις, κόμματα, κανάλια, συγγενείς και φίλοι, ενώ παράλληλα τα εργασιακά δικαιώματα περιστέλλονται. Η παιδική εργασία, η φτώχεια, η προσφυγιά, οι πόλεμοι, η εκμετάλλευση ανθούν.

Οι λαοί μπορούν πια να καταλάβουν ότι μέσα σε ένα τέτοιο σύστημα θα εξυπηρετούνται μία σειρά άλλοι σκοποί εκτός από την υγεία και την ευημερία τους.
Από αυτή την κούρσα των ανταγωνισμών, ανταγωνισμοί ακόμα και για το ποια χώρα θα αποκτήσει πρώτη μάσκες, με το ένα κράτος να δωροδοκεί για να πάρει μάσκες που προορίζονται για συμμαχικά του κατά τα άλλα κράτη, δεν λείπει η Ελλάδα.
Η Ελλάδα ανταγωνίζεται κυρίως την Τουρκία, η Τουρκία κυρίως την Ελλάδα, απειλούν, εξοπλίζονται, σχεδιάζουν να εκμεταλλευτούν τον πλούτο της Μεσογείου αδιαφορώντας για τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις, μας προετοιμάζουν να πολεμήσουμε για τα πετρέλαια.
Εμείς καταγγέλλουμε αυτό το βάρβαρο οικονομικό σύστημα.
Όπου συναντιέται η όξυνση της εκμετάλλευσης των εργαζομένων, ο πόλεμος κατά των προσφύγων-μεταναστών και η Απειλή διακρατικής σύγκρουσης.
Δεν είναι τυχαίο ότι τώρα που απαιτούν "εθνική ενότητα" μιλούν για νέες αγορές όπλων και προωθούν την πρόσληψη χιλιάδων Μισθοφόρων Στρατιωτών,
τώρα επιχειρούν να φορτώσουν την κρίση ξανά στους εργαζόμενους, 
τώρα ψηφίζουν τον εγκληματικό νόμο για το περιβάλλον,
τώρα ορθώνουν τείχη του Αίσχους σε όλο τον Έβρο και με το Λιμενικό επιχειρούν εγκληματικές Επαναπροωθήσεις στο Αιγαίο...
Καλούμε τους λαούς να σκεφτούν εάν μέσα σε αυτό μπορούν να ζουν ικανοποιητικά.
Εάν μπορούν να ζουν ασφαλείς.
Να σταματήσει η κούρσα των εξοπλισμών και στις δύο πλευρές του Αιγαίου αλλά και σε όλο τον κόσμο.
Να μην γίνουν εξορύξεις.
Να πάρει πρωτοβουλία η Ελλάδα προκειμένου να ακυρωθούν οι ελληνικές και οι τουρκικές στρατιωτικές ασκήσεις.
Ήδη υπάρχουν δημοσιεύματα για ακύρωση της τουρκικής άσκησης με το ευφάνταστο όνομα “Γαλάζια Πατρίδα”.
Να κάνει και η Ελλάδα το ίδιο με την άσκηση “καταιγίδα” του Ναυτικού που επίκειται.
Στεκόμαστε απέναντι στους Στρατοκράτες:
τον ΑΓΕΕΘΑ Φλώρο που απειλεί με "Ατύχημα στο Αιγαίο, από πτώση πολεμικού αεροσκάφους" και με θερμό επεισόδιο...
ενάντια στις εθνικιστικές κορώνες όπως αυτές του τέως αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Εθνοφρουράς που ζήτησε από το δελτίο του Χατζηνικολάου να νοιώσει η Τουρκία την ανάσα μας και να της συμβεί κάτι, επειδή είναι ατίθασο παιδί.
 (https://www.youtube.com/watch?v=Y1OUdbFE-vc)
Αλήθεια τι να της συμβεί;
Πόλεμος μήπως εναντίον της;
Τις ζωές των στρατιωτών και των εργαζομένων που θα θυσιαστούν τις σκέφτονται;
Εμείς θεωρούμε ότι πρέπει οι στρατιώτες σε Ελλάδα και Τουρκία, το σύνολο των εργαζομένων και η νεολαία πρέπει να πρωταγωνιστήσουν σε κοινούς αγώνες ενάντια στα αστικά συμφέροντα που μας θεωρούν Αναλώσιμους για να αρπάξουν ΑΟΖ και Ενεργειακά Κοιτάσματα.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
diktiospartakos.blogspot.com
diktiospartakos@hotmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου