Κυριακή 28 Ιουνίου 2020

NAVTEX και πολεμικές ασκήσεις ανεβάζουν το θερμόμετρο ενώ το Καστελόριζο "χάνει" την επήρεια του!

Ένα πλήθος διπλωματικών και στρατιωτικών κινήσεων καταγράφεται το τελευταίο διάστημα στο χώρο της κεντρικής και ανατολικής Μεσογείου.  
Οι εμπόλεμες διαπραγματεύσεις μεταξύ Ελληνικού και Τουρκικού κράτους θα συνεχιστούν και θα ενταθούν, χωρίς να αποκλείεται το θερμό επεισόδιο ή η διακρατική πολεμική σύγκρουση. 

Καταρχήν, είναι χαρακτηριστική η επίθεση του εκπροσώπου του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, Χαμί Ακσόι, μετά τις δηλώσεις στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο του Ζοζέπ Μπορέλ:

«Είναι ξεκάθαρο ότι είμαστε αποφασισμένοι να προστατεύσουμε τα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ και να στηρίξουμε σθεναρά την κυριαρχία της Ελλάδας», τόνισε ο ύπατος εκπρόσωπος της ΕΕ για την Εξωτερική Πολιτική και την Πολιτική Ασφάλειας, στις κοινές δηλώσεις με τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια στο πλαίσιο της σημερινής τους επίσκεψης στο Φυλάκιο 1, στις Καστανιές Έβρου.

Η τοποθέτηση του Μπορέλ προκάλεσε την οργή του Τουρκικού ΥΠΕΞ:

«Οι δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών Δένδια για το Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα. Η Ελλάδα, μαζί με την Ελληνοκυπριακή Διοίκηση Νότιας Κύπρου, πρέπει να ξυπνήσουν από το όνειρο ότι η "φυλάκιση" της Τουρκίας στις ακτές της συνάδει με το διεθνές δίκαιο. Οι προσπάθειες σύστασης συμμαχιών εναντίον της Τουρκίας, εκμεταλλευόμενη την ΕΕ, δεν θα ωφελήσει την Ελλάδα», σημειώνει χαρακτηριστικά το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.
Το Τουρκικό κράτος δεν περιορίστηκε στις δηλώσεις του ΥΠΕΞ αλλά προχώρησε στην έκδοση NAVTEX νότια της Κρήτης!

Οι ασκήσεις θα γίνουν σήμερα και αύριο. 

Η NAVTEX έρχεται λίγες ώρες μετά από την ελληνική αεροναυτική άσκηση  που έγινε νότια της Καρπάθου και παρουσιάστηκε από την κυβερνητική προπαγάνδα ως 

"Άσκηση–μήνυμα στον Ερντογάν: Καταιγισμός πυρών στα οικόπεδα του τούρκολιβυκού μνημονίου" 
Σε παρεμφερή ρεπορτάζ πληθώρας καθεστωτικών μέσων διαβάζουμε:
"Φωτιά και ατσάλι» από Κρήτη μέχρι Καστελλόριζο υπό το βλέμμα του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ και των Αρχηγών ΓΕΝ και ΓΕΑ

Την ώρα που η ένταση στην ανατολική Μεσόγειο κλιμακώνεται επικίνδυνα και οι εξελίξεις γίνονται πλέον απρόβλεπτες σε διπλωματικό και στρατιωτικό επίπεδο, οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις προετοιμάζονται για κάθε ενδεχόμενο.

Μετά την προαναγγελία από το Τουρκικό κράτος ότι θα ξεκινήσουν έρευνες ακόμα και νότια της Κρήτης, στο Πεντάγωνο διαμορφώνουν συνεχώς σχέδια που θα «μπλοκάρουν» οποιαδήποτε τουρκική ενέργεια εν τη γενέσει της.

Ήδη το Πολεμικό Ναυτικό έχει δημιουργήσει ένα πλωτό τείχος, τόσο γύρω από τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου όσο κυρίως στο «τόξο» Καστελόριζο - Κάρπαθος - Κάσος – Κρήτη, ενώ η Πολεμική Αεροπορία έχει σηκώσει μια «ασπίδα» από τη Σαμοθράκη μέχρι νοτίως της Κρήτης.

Η αεροναυτική άσκηση που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη (24/06) στην θαλάσσια περιοχή από την Κρήτη μέχρι το Καστελλόριζο, η οποία υπενθυμίζουμε πως περιλαμβάνεται στο μνημόνιο της Τουρκίας με την κυβέρνηση – Σάρατζ της Τρίπολης, θεωρείται υψίστης σημασίας για τις Ένοπλες Δυνάμεις, γεγονός που επιβεβαιώνει και το έντονο στοιχείο της διακλαδικότητας, αφού σχεδόν σε όλα τα επιχειρησιακά σενάρια έλαβε μέρος και η Πολεμική Αεροπορία. Το σημαντικότερο στοιχείο ωστόσο, είναι το γεγονός ότι για πρώτη φορά οι Ένοπλες Δυνάμεις πραγματοποιούν άσκηση στα θαλάσσια οικόπεδα που έχει «σημαδέψει» το καθεστώς Ερντογάν με το παράνομο τούρκο-λιβυκό μνημόνιο.
Στα διάφορα επιχειρησιακά σενάρια που εκτελέστηκαν στο όριο της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, συμμετείχαν πλοία των διοικήσεων φρεγατών και ταχέων σκαφών, πλοία επιτήρησης, τα υπερσύγχρονα υποβρύχια τύπου 214, ελικόπτερα της διοίκησης Αεροπορίας Ναυτικού, καθώς και αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας.


Η τελική φάση της προαναφερόμενης εκπαίδευσης, στο πλαίσιο της οποίας πραγματοποιήθηκαν οι βολές, διεξήχθη στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή νοτίως της Καρπάθου και περιλάμβανε βολές Κατευθυνόμενων Βλημάτων (Κ/Β) από Μονάδες Επιφανείας και Ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού, Αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας και Τορπίλης Μάχης (Τ/Λ) από Υποβρύχιο, κατά πραγματικού στόχου επιφανείας.

Εμείς ως ΔΙΚΤΥΟ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ εκτιμούμε ότι πρόκειται για εμπόλεμες διαπραγματεύσεις μεταξύ Ελληνικού και Τουρκικού κράτους.
Ο Μαξιμαλισμός των θέσεων του ελληνικού αστικού κατεστημένου όπου με βάση την υφαλοκρηπίδα του Καστελόριζου ένωνε τις ΑΟΖ Ελλάδας-Κύπρου και μοίραζε την Ανατολική Μεσόγειο με το Ισραήλ-Κύπρο-Αίγυπτο μάλλον αφήνεται στην άκρη...
ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ
Καταρχήν, πρέπει να πούμε ότι μέχρι την συμφωνία Ελλάδας-Ιταλίας το ελληνικό κράτος δεν είχε καθορίσει ΑΟΖ με κανένα γειτονικό κράτος γιατί όλοι αρνούνται τις ελληνικές θέσεις ότι τα νησιά έχουν πλήρη επήρεια.
Με την Ιταλία υπόγραψε συμφωνία γιατί υποχώρησε!
Αλλά και στην περίπτωση των συνομιλιών με την Αίγυπτο φαίνεται ότι η κυβέρνηση της ΝΔ βάζει πολύ νερό στο κρασί της, με το οποίο μέχρι τώρα κέρναγε το ακροδεξιό κοινό των Μακεδονομάχων! 
Ολοένα, αναλυτές αποκαλύπτουν ότι ο Έλληνας ΥΠΕΞ προσήλθε στις διαπραγματεύσεις στο Κάιρο με τη θέση ότι η Αθήνα βλέπει θετικά την «περιορισμένη επήρεια» της ΑΟΖ στο Καστελόριζο, αλλά και στη Ρόδο, την Κάρπαθο και την Κρήτη, για να ξεπεραστεί ο αιγυπτιακός σκόπελος.
Είναι χαρακτηριστική η τοποθέτηση του Αιγύπτιου δικτάτορα Σίσι:
Καστελόριζο 0% ΑΟΖ/υφαλοκρηπίδα
Ρόδος 1% ΑΟΖ/υφαλοκρηπίδα
Κάρπαθος 10% ΑΟΖ/ υφαλοκρηπίδα
Κρήτη 20% ΑΟΖ/ υφαλοκρηπίδα
Μια τέτοια όμως ερμηνεία ανοίγει το δρόμο για την συμμετοχή και της Τουρκίας στις διαπραγματεύσεις για τη οριοθέτηση της ΑΟΖ μεταξύ Ελλάδας, Αιγύπτου, Τουρκίας στην περιοχή. 
Και φυσικά όλοι αυτοί οι Ελληναράδες..., αυτοί που μιλούν για τα συμφέροντα του ελληνισμού και τα δύο Ελληνικά κράτη στη Μεσόγειο...., αίφνης ξεχνούν έστω και να αναφέρουν τα δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας επί της ΑΟΖ μεταξύ Κύπρου-Κρήτης....
Όλα αυτά αποκαλύπτουν το πως γίνονται οι μοιρασιές των αστικών κρατών, την πραγματικότητα των "εθνικών δικαίων", τους μύθους και την προπαγάνδα...
 Το λέμε ξανά:

Ήμασταν και είμαστε ενάντια στο Διεθνές Ιμπεριαλιστικό Δίκαιο που "επιτίθεται" στα Διεθνή Ύδατα και εκφράζει την επιδίωξη των αστικών κρατών να επεκταθούν με τις ΑΟΖ, να αρπάξουν θάλασσες και ενεργειακά κοιτάσματα για το συμφέρον συγκεκριμένων επιχειρηματικών ομίλων. 

ΑΟΖ-Ενεργειακά Κοιτάσματα-έλεγχος θαλάσσιων ενεργειακών και εμπορικών ροών παγκόσμιας σημασίας είναι οι αιτίες της επιθετικότητας και του επεκτατισμού ελληνικού και τουρκικού κράτους. 
Που μας απειλούν με πρωτόγνωρη οικολογική καταστροφή και διακρατική πολεμική σύγκρουση, διεκδικώντας αναβάθμιση του ρόλου τους. 
Ο ανταγωνισμός Ελλάδας-Τουρκίας για την κυριαρχία σε Αιγαίο-Ανατολική Μεσόγειο εντάσσεται στο πλαίσιο των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών και της έξαρσης των ενδοιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών που αιματοκυλούν τους λαούς από τον Καύκασο μέχρι τα Βαλκάνια, από την Αφρική μέχρι την Ασία.
Πόλεμοι, δυστυχία και προσφυγιά είναι το παρόν και το μέλλον που χαράσσουν για τους λαούς. 
ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΟΖ και την Εκμετάλλευση των Ενεργειακών Κοιτασμάτων 
Είμαστε ενάντια σε όλους τους Ιμπεριαλιστές: ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ-Ρωσία-Κίνα 

Πρέπει να Αρνηθούμε τους εθνικούς σχεδιασμούς και τα εθνικά δίκαια της άρχουσας τάξης. 
Πρέπει να Αρνηθούμε να είμαστε εμείς οι Αναλώσιμοι της καπιταλιστικής κερδοφορίας πρώτα απ΄όλα στο εργοστάσιο, το γραφείο, την οικοδομή και έπειτα στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο.
ΔΕΝ ΚΥΝΗΓΑΜΕ-ΔΕΝ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ 
ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ για Ελληνική Ολιγαρχία-ΝΑΤΟ-ΕΕ 
ΔΕΝ ΣΤΡΕΦΟΥΜΕ ΤΑ ΟΠΛΑ ΜΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ, 
ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΕΛΛΟΥΜΕ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ 
ΔΕΝ ΑΛΛΗΛΟΣΚΟΤΩΝΟΜΑΣΤΕ Τούρκοι και Έλληνες φαντάροι 
για τα συμφέροντα των αστικών κρατών και του κόσμου του πλούτο.
[όταν 9χρονα λιποθυμούν από την πείνα, η Ανεργία και η Φτώχεια Απογειώνονται, οικογένειες προσφύγων πετιούνται στις πλατείες και τον Σεπτέμβριο μας απειλούν με τις ΑΟΖ και τις έρευνες τους για πετρέλαια...., πραγματικά δεν θα ξέρεις πιο σύνθημα είναι πιο αιχμηρό και επίκαιρο]
Οι λαοί σε Ελλάδα και Τουρκία πρέπει να αγωνιστούν Ενωμένοι ενάντια στις αστικές κυβερνήσεις και τα πολιτικά-οικονομικά συμφέροντα που μας οδηγούν στον πόλεμο, τον Μεγαλοϊδεατισμό της Επέκτασης του ελληνικού καπιταλισμού και στον Νεο-Οθωμανισμό του καθεστώτος Ερντογάν, το καθεστώς εκμετάλλευσης και καταπίεσης των εργαζομένων. 
Το Αντιπολεμικό κίνημα πρέπει να παρέμβει τώρα και να Μπλοκάρει τη Μηχανή του Πολέμου και της Καταστολής. 
Καλώντας σε μαζική Ανυπακοή στα «εθνικά» πολεμοκάπηλα σχέδια τους. 
Να Αρνηθούμε να μπούμε εμείς στην "πρώτη τη γραμμή" για τα συμφέροντα εφοπλιστών, εργολάβων, καναλαρχών, τραπεζών, επιχειρηματιών της ενεργειακής βιομηχανίας. 
Κομβικό ζήτημα η ανάπτυξη του Κινήματος Μέσα και Έξω από τον Στρατό για την Υπεράσπιση των Δικαιωμάτων του Φαντάρου Πολίτη με Στολή, ενάντια στον πόλεμο, τον ρατσισμό, τον εθνικισμό και φασισμό.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
diktiospartakos.blogspot.com
diktiospartakos@hotmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου