Δευτέρα 27 Ιουλίου 2020

Υπάρχει Συμφωνία για Αμοιβαία Αποχώρηση Πολεμικών πλοίων από το Καστελόριζο;


Κινητικότητα ΤΩΡΑ στο Αιγαίο - Σταδιακή αποχώρηση τουρκικών πλοίων

Προς αποκλιμάκωση φαίνεται ότι βαίνει το κλίμα έντασης στο Αιγαίο, καθώς πληροφορίες αναφέρουν ότι μέρος του τουρκικού στόλου επιστρέφει στους ναυστάθμους.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό «Alpha», τα τουρκικά πολεμικά πλοία έχουν αρχίσει να αποχωρούν από τα σημεία που είχαν αναπτυχθεί, σε μία ένδειξη αποκλιμάκωσης της έντασης.
Αλλά κοινωνικά μέσα μιλούν για “Αμοιβαία απόσυρση” των πολεμικών πλοίων Ελλάδας και Τουρκίας που από την Τρίτη βρίσκονται σε “διάταξη αντιπαράθεσης”.

Πρώτο ξεκίνησε το Πολεμικό Ναυτικό της Τουρκίας με την απόσυρση δύο πολεμικών πλοίων και ακολούθησε ανάλογη κίνηση από τον ελληνικό στόλο.

[κατανοητό βεβαίως ότι τα ΜΜΕ παρουσιάζουν τις ειδήσεις με γνώμονα το να μην θιγεί το εθνικό γόητρο] 

Η διαδικασία δείχνει ότι ίσως έχει υπάρξει κάποιου είδους συνεννόηση και συμφωνία.

Θυμίζουμε τι έχει προηγηθεί:

Επικίνδυνες Πολεμικές προετοιμασίες γύρω από το Καστελόριζο

Τεράστια συγκέντρωση στρατιωτικών δυνάμεων του Ελληνικού και Τουρκικού κράτους σημειώνεται τις τελευταίες ώρες γύρω από το Καστελόριζο, προκειμένου να επιδιωχθούν οι επιθετικοί-επεκτατικοί τους στόχοι.
Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφοριές, μέχρι τα ξημερώματα του Σαββάτου το τουρκικό ερευνητικό Οruc Reis παρέμενε στο λιμάνι της Αττάλειας.
Το επισημαίνουμε αυτό γιατί διάφοροι δημοσιολόγοι της πλάκας, φασιστικά-μιλιταριστικά σαιτ, που διαρρέουν πληροφορίες των μυστικών υπηρεσιών και απόστρατοι στρατιωτικοί, διέδιδαν στα κανάλια που τους φιλοξενούν ότι η πολεμική ένταση θα κορυφωνόταν την Παρασκευή λόγω της μετατροπής της Αγίας Σοφίας σε τζαμί!
Παρά την αποτυχία των προβλέψεων των πολεμοκάπηλων Ακροδεξιών μεγάλη είναι η συγκέντρωση των μονάδων του Πολεμικού Ναυτικού της Τουρκίας. Φρεγάτες του τουρκικού Ναυτικού βρίσκονταν σε όλη την περιοχή από τη Ρόδο έως την Αττάλεια και απέναντι από το Καστελόριζο, εντός των τουρκικών υδάτων. Διαρρέεται ότι για την προστασία του Oruc Reis εστάλησαν ένα ή δύο φρεγάτες στο λιμάνι της Αττάλειας και τρεις φρεγάτες κοντά στο Καστελόριζο.
Xθες ρυμουλκό ανοιχτής θάλασσας αγκυροβόλησε το πρωί κοντά στο ερευνητικό πλοίο Oruc Reis στα ανοιχτά της Αττάλειας μεταδίδει το τουρκικό ειδησεογραφικό πρακτορείο DHA. Πρόκειται για το ρυμουλκό Ινέμπολου (Α-590).
Η εικόνα του Oruc Reis είναι από τις 6 σήμερα Σάββατο 25 Ιουλίου το πρωί[armyvoice.gr]


ANTIΦΑΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΣΤΟΛΟΥ
Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, περίπου 25 τουρκικά πολεμικά πλοία εμφανίζονται να κινούνται σε δύο ομάδες.
Ο πρώτος στολίσκος αποτελείται από περισσότερα από 15 πλοία που απέπλευσαν από τη ναυτική βάση του Αξάζ, ενώ η δεύτερη ομάδα από περίπου 10 πλοία, που βγήκαν από τον κόλπο της Σμύρνης.
Δημοσίευμα της τουρκικής Yeni Safak μεταδίδει πως εκτός από τα πολεμικά πλοία επιστρατεύτηκαν και τουρκικά drones τα οποία κάνουν αναγνωριστικές πτήσεις.
Αξίζει όμως να κρατήσουμε μια εκτίμηση του ΥΕΘΑ που αποστέλλεται μέσω των δημοσιογράφων:
«Δεν στέλνεις 25 πλοία για να συνοδεύσουν ένα ωκεανογραφικό πλοίο», σχολιάζουν την ίδια ώρα κύκλοι του ΥΕΘΑ, εκτιμώντας πως υπάρχει πολλαπλή σκοπιμότητα με «μηνύματα» όχι μόνο προς την ελληνική πλευρά αλλά και προς το Κάιρο, καθώς ένα μέρος της θαλάσσιας περιοχής που έχει δεσμευτεί, είναι μέρος της αιγυπτιακής υφαλοκρηπίδας.


ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ
Σε πλήρη ανάπτυξη βρίσκεται ο Στόλος του Πολεμικού Ναυτικού.
Μάλιστα, για να διαμορφωθεί το κατάλληλο κλίμα Πολεμικής Ετοιμότητας, στέλνοντας μηνύματα εντός και εκτός συνόρων, δημοσιεύεται ότι "δόθηκε αυστηρή εντολή σε όσους αξιωματικούς του Πολεμικού Ναυτικού δεν βρίσκονται ήδη στις μονάδες τους να μην απομακρύνονται σε απόσταση μεγαλύτερη των 30 λεπτών από την υπηρεσία τους καθώς μπορεί ανά πάσα στιγμή να κληθούν να επιστρέψουν εσπευσμένα, ενώ τους ζητήθηκε να μην πραγματοποιούν αναρτήσεις στα social media που θα αποκαλύπτουν τη θέση στην οποία βρίσκονται"! 
Το επίπεδο όμως Πολεμικής Ετοιμότητας για το Πολεμικό Ναυτικό δεν πρόκειται να αναθεωρηθεί στις 02 Αυγούστου που λήγει η Τουρκική NAFTEX αλλά τα πλοία θα συνεχίσουν να περιπολούν σε κλίμα αυξημένης Επιφυλακής καθώς το Τουρκικό κράτος έχει ανακοινώσει και νέα NAFTEX για τις 18 Αυγούστου.
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται το Τουρκικό Πολεμικό Ναυτικό προγραμματίζει την Τρίτη 18 Αυγούστου να προχωρήσει σε ασκήσεις εκτόξευσης πυραύλων νότια του Καστελόριζου....
Το κρίσιμο ζήτημα που πρέπει να επισημανθεί είναι το εξής:
Ανεξάρτητα τις κινήσεις των Στόλων των δύο ανταγωνιζόμενων κρατών το επίμαχο τουρκικό ερευνητικό σκάφος «Orus Reis» δεν έχει αποπλεύσει από το λιμάνι της Αττάλειας με κατεύθυνση το Καστελόριζο όπως σχεδιαζόταν.

Αρχικά προβλήθηκε ως αιτία το γεγονός ότι στην περιοχή έπνεαν ισχυροί άνεμοι αλλά και όταν κόπασαν κάποια στιγμή, πάλι δεν υπήρξε κινητικότητα.

Ανεξάρτητα για το αν η κρίση οδεύει προς την εκδήλωση θερμού πολεμικού επεισοδίου ή εκβιάζεται η έναρξη επίσημων διαπραγματεύσεων διαμέσου της επίδειξης Στρατιωτικής Ισχύος και του μπλοκαρίσματος της φημολογούμενης Συμφωνίας Ελλάδας-Αιγύπτου για τον καθορισμό ΑΟΖ, με την "πυροσβεστική" παρέμβαση των μεγάλων Ιμπεριαλιστικών δυνάμεων....

Απαιτείται η παρέμβαση του Αντιπολεμικού Κινήματος.

Ο ελληνο-τουρκικός ανταγωνισμός προκαλείται από την επιθετικότητα, τον επεκτατισμό και των δύο κρατών, με επίδικα ΑΟΖ-Ενεργειακά Κοιτάσματα-Έλεγχος θαλάσσιων εμπορικών-εμπορικών ροών παγκόσμιου ενδιαφέροντος.
ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ
ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΝΑ ΓΥΡΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΣΤΟΥΣ ΒΡΩΜΙΚΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥΣ
ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΟΖ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΩΝ ΚΟΙΤΑΣΜΑΤΩΝ
Η απάντηση που πρέπει να δώσουν Έλληνες και Τούρκοι Φαντάροι είναι:
ΔΕΝ ΣΚΟΤΩΝΟΥΜΕ-ΔΕΝ ΣΚΟΤΩΝΟΜΑΣΤΕ για τα Συμφέροντα σας. 
Κίνημα Μαζικό, Μέσα και Έξω από τον στρατό ενάντια στην κυβέρνηση της αντεργατικής λαίλαπας και των Μνημονίων, των πολεμικών τυχοδιωκτισμών και της κρατικής τρομοκρατίας.
Κοινός αγώνας των εργαζομένων σε Ελλάδα-Τουρκία-Κύπρο-Βαλκάνια-Μεσόγειο ενάντια στις κυβερνήσεις του πολέμου, στον εθνικισμό και το φασισμό, στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437 
diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου