Παρασκευή 3 Ιουλίου 2020

Ελληνο-Τουρκικά: Διάλογος και προβολή Στρατιωτικής Ισχύος-δεν αποκλείεται η πολεμική ένταση!

Ενώ τα καθεστωτικά μέσα επιχειρούν να διαμορφώσουν ένα κλίμα αισιοδοξίας για τις διπλωματικές επαφές που αναπτύσσονται μεταξύ ελληνικού και τουρκικού κράτους, οι ασκήσεις και οι στρατιωτικές κινήσεις πλήττουν την προπαγάνδα τους. Χθες, ζεύγος τουρκικών F-6 πέταξε πάνω από τις Οινούσσες σε ύψος 24.000 ποδών. Τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη μετά από τις Οινούσσες πέταξαν πάνω από τη Λήμνο! Το τελευταίο τα τουρκικά αεροσκάφη διάστημα πετούν οπλισμένα πάνω από το νησί. 
Είχε προηγηθεί μεγάλη διακλαδική άσκηση των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στέλνοντας ηχηρό συμβολικό μήνυμα με υποβρύχιο που βούλιαζε το παροπλισμένο πλοίο ΕΒΡΟΣ!
Τα ζητήματα αυτά έχει αναδείξει το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ. Και τα δύο κράτη ακολουθούν επιθετική-επεκτατική πολιτική. Το να θέτεις θέμα Κυριαρχικών Δικαιωμάτων σημαίνει ότι υπερασπιζεσαι την ΕΠΕΚΤΑΣΗ του δικού σου αστικού κράτους. Αυτό σημαίνουν η υπεράσπιση στα 12 ν.μ. χωρικά ύδατα, ο αναέριος χώρος στα 10 ν.μ., οι ΑΟΖ και η διεκδίκηση ναυτικών ζωνών. Αυτό περιγράφουν ως Ελλάς των τεσσάρων θαλασσών αστοί πολιτικοί κάνοντας λόγο για  Τετραπλασιασμό της έκτασης του ελληνικού κράτους!
Όλα αυτά αποτελούν ΑΛΛΑΓΗ των Συνόρων!
ΔΙΑΒΑΣΤΕ περισσότερα:

NAVTEX και πολεμικές ασκήσεις ανεβάζουν το θερμόμετρο ενώ το Καστελόριζο "χάνει" την επήρεια του!


Το λέμε ξανά:
Ήμασταν και είμαστε ενάντια στο Διεθνές Ιμπεριαλιστικό Δίκαιο που "επιτίθεται" στα Διεθνή Ύδατα και εκφράζει την επιδίωξη των αστικών κρατών να επεκταθούν με τις ΑΟΖ, να αρπάξουν θάλασσες και ενεργειακά κοιτάσματα για το συμφέρον συγκεκριμένων επιχειρηματικών ομίλων. 
ΑΟΖ-Ενεργειακά Κοιτάσματα-έλεγχος θαλάσσιων ενεργειακών και εμπορικών ροών παγκόσμιας σημασίας είναι οι αιτίες της επιθετικότητας και του επεκτατισμού ελληνικού και τουρκικού κράτους. 

Που μας απειλούν με πρωτόγνωρη οικολογική καταστροφή και διακρατική πολεμική σύγκρουση, διεκδικώντας αναβάθμιση του ρόλου τους. 

Ο ανταγωνισμός Ελλάδας-Τουρκίας για την κυριαρχία σε Αιγαίο-Ανατολική Μεσόγειο εντάσσεται στο πλαίσιο των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών και της έξαρσης των ενδοιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών που αιματοκυλούν τους λαούς από τον Καύκασο μέχρι τα Βαλκάνια, από την Αφρική μέχρι την Ασία.

Πόλεμοι, δυστυχία και προσφυγιά είναι το παρόν και το μέλλον που χαράσσουν για τους λαούς. 

ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΟΖ και την Εκμετάλλευση των Ενεργειακών Κοιτασμάτων 

Είμαστε ενάντια σε όλους τους Ιμπεριαλιστές: ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ-Ρωσία-Κίνα 

Πρέπει να Αρνηθούμε τους εθνικούς σχεδιασμούς και τα εθνικά δίκαια της άρχουσας τάξης. 
Πρέπει να Αρνηθούμε να είμαστε εμείς οι Αναλώσιμοι της καπιταλιστικής κερδοφορίας πρώτα απ΄όλα στο εργοστάσιο, το γραφείο, την οικοδομή και έπειτα στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο.
ΔΕΝ ΚΥΝΗΓΑΜΕ-ΔΕΝ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ 
ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ για Ελληνική Ολιγαρχία-ΝΑΤΟ-ΕΕ 
ΔΕΝ ΣΤΡΕΦΟΥΜΕ ΤΑ ΟΠΛΑ ΜΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ, 
ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΕΛΛΟΥΜΕ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ 
ΔΕΝ ΑΛΛΗΛΟΣΚΟΤΩΝΟΜΑΣΤΕ Τούρκοι και Έλληνες φαντάροι 
για τα συμφέροντα των αστικών κρατών και του κόσμου του πλούτο.
[όταν 9χρονα λιποθυμούν από την πείνα, η Ανεργία και η Φτώχεια Απογειώνονται, οικογένειες προσφύγων πετιούνται στις πλατείες και τον Σεπτέμβριο μας απειλούν με τις ΑΟΖ και τις έρευνες τους για πετρέλαια...., πραγματικά δεν θα ξέρεις πιο σύνθημα είναι πιο αιχμηρό και επίκαιρο]
Οι λαοί σε Ελλάδα και Τουρκία πρέπει να αγωνιστούν Ενωμένοι ενάντια στις αστικές κυβερνήσεις και τα πολιτικά-οικονομικά συμφέροντα που μας οδηγούν στον πόλεμο, τον Μεγαλοϊδεατισμό της Επέκτασης του ελληνικού καπιταλισμού και στον Νεο-Οθωμανισμό του καθεστώτος Ερντογάν, το καθεστώς εκμετάλλευσης και καταπίεσης των εργαζομένων. 
Το Αντιπολεμικό κίνημα πρέπει να παρέμβει τώρα και να Μπλοκάρει τη Μηχανή του Πολέμου και της Καταστολής. 
Καλώντας σε μαζική Ανυπακοή στα «εθνικά» πολεμοκάπηλα σχέδια τους. 
Να Αρνηθούμε να μπούμε εμείς στην "πρώτη τη γραμμή" για τα συμφέροντα εφοπλιστών, εργολάβων, καναλαρχών, τραπεζών, επιχειρηματιών της ενεργειακής βιομηχανίας. 
Κομβικό ζήτημα η ανάπτυξη του Κινήματος Μέσα και Έξω από τον Στρατό για την Υπεράσπιση των Δικαιωμάτων του Φαντάρου Πολίτη με Στολή, ενάντια στον πόλεμο, τον ρατσισμό, τον εθνικισμό και φασισμό.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
diktiospartakos.blogspot.com
diktiospartakos@hotmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου