Σάββατο 15 Αυγούστου 2020

Εγκληματική απόφαση της κυβέρνησης. Κλείνει σε καραντίνα το ΚΥΤ της ΒΙΑΛ στη Χίο μετά την εμφάνιση δύο κρουσμάτων κορονοϊού


Εγκληματική απόφαση της κυβέρνησης. Κλείνει σε καραντίνα το ΚΥΤ της ΒΙΑΛ στη Χίο μετά την εμφάνιση δύο κρουσμάτων κορονοϊού (ένα σε πρόσφυγα και ένα σε εργαζόμενο) ενώ δεν υπάρχουν καν οι στοιχειώδεις υποδομές ύδρευσης, καθαρισμού, απομόνωσης. 
Μόνη λύση η μεταφορά των προσφύγων από ΒΙΑΛ-Μόρια-Βαθύ σε ξενοδοχειακές μονάδες, σπίτια και χώρους με ανθρώπινες υποδομές. 
Μόνο έτσι εξασφαλίζονται ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης και προφυλάσσονται οι άνθρωποι από το ενδεχόμενο εξάπλωσης της πανδημίας. 
Από την άνοιξη προειδοποιούσαμε ότι η κυβερνητική πολιτική στοιβάγματος των προσφύγων σε ακατάλληλους χώρους-στρατόπεδα ταυτόχρονα με την εμφάνιση της πανδημίας μπορεί να δημιουργήσει τραγωδίες. 
Πρόσφατα όπως καταγγέλλει η περιφερειακή παράταξη Ανταρσία στο Αιγαίο - Αντικαπιταλιστική Αριστερά ανιχνεύτηκαν δύο κρούσματα ανάμεσα στους πρόσφυγες του ΚΥΤ της ΒΙΑΛ στη Χίο. Η απόφαση της κυβέρνησης να αντιδράσει σφραγίζοντας το ΚΥΤ με τους πρόσφυγες μέσα αποδεικνύει ότι οι πολιτικές σκοπιμότητες μπαίνουν πάνω από την αξία της ανθρώπινης ζωής. 
Υπεύθυνη για την διασπορά του κορονοϊού στον προσφυγικό πληθυσμό είναι η κυβέρνηση με τις απάνθρωπες συνθήκες που συντηρεί και με την απόφασή της να σφραγίσει το ΚΥΤ με τους ανθρώπους μέσα απλά για να κρύψει το πρόβλημα.
Ας μας απαντήσουν στα εξής:
Πώς μπορεί να διασφαλιστεί η υγειονομική προστασία των χιλιάδων προσφύγων/ισών της ΒΙΑΛ όταν εντός του ΚΥΤ σπανίζει και το τρεχούμενο νερό ενώ υπάρχουν ελάχιστες τουαλέτες και μέρη για μπάνιο;
Πώς μπορεί να διασφαλιστεί η απαραίτητη υγειονομική απομόνωση των ασθενών και η ιχνηλάτηση των επαφών τους σε έναν χώρο που συγκεντρώνει στοιβαγμένους χιλιάδες πρόσφυγες; 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου