Κυριακή 9 Αυγούστου 2020

Προχωράει η επέκταση του φράκτη στον Έβρο- Προτεραιότητα της κυβέρνησης ΝΔ η θωράκιση της Ευρώπης Φρούριο

Η κυβέρνηση προχωράει στην επέκταση του φράκτη στον Έβρο. Το γεγονός επιβεβαιώνει και η πρόσκληση για συμμετοχή στο διαγωνισμό κατασκευαστικών εταιρειών, με σκοπό την επέκταση του φράκτη σε διάφορα σημεία του Έβρου, όπως στις Φέρρες, στην περιοχή “Νέα Εγνατία”.
Το θέμα αυτό απασχόλησε τη συνάντηση που είχαν ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη με τον εκτελεστικό διευθυντή της Frontex στις 22 Ιούλη 2020, που επισκέφθηκε τη Λέσβο και τον Έβρο.
Η Επέκταση του Τείχους του Αίσχους στον Έβρο έχει κομβική θέση στους κατασταλτικούς σχεδιασμούς της κυβέρνησης ΝΔ. Συμπυκνώνει αφενός την ακροδεξιά αντι-προσφυγική της πολιτική και αφετέρου την επιδίωξη να αναβαθμίσει τον ρόλο του ελληνικού αστικού κράτους στο πλαίσιο της ΕυρωπαΙκής Ένωσης, θωρακίζοντας τα σύνορα της Ευρώπης Φρούριο.
Αυτή είναι η βασική τους επιδίωξη που την αποκρύπτουν με την προβολή της "τουρκικής επιθετικότητας". Χωρίς αυτό να μην σημαίνει ότι οι πρόσφυγες δεν εργαλειποιούνται στο πλαίσιο του ελληνο-τουρκικού ανταγωνισμού ή δεν αποτελούν αντικείμενο διαπραγμάτευσης μεταξύ Τούρκιας-ΕΕ.
Εμείς δηλώνουμε:

ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ για Ελληνική Ολιγαρχία-ΗΠΑ-ΕΕ-ΝΑΤΟ

ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΕΛΛΟΥΜΕ εργατικούς αγώνες

ΔΕΝ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ Πρόσφυγες και Μετανάστες

Δεν θα σκοτώσουμε και δεν θα σκοτωθούμε για καμιά βραχονησίδα στο Αιγαίο και καμιά νησίδα στον Έβρο που σε λίγες μέρες δεν θα υπάρχει.

Δεν θα σκοτώσουμε και δεν θα σκοτωθούμε για τα κέρδη των EXXON-MOBIL, TOTAL, ENI, ENERGEAN, Λάτση και Βαρδινογιάννη.

Απαιτούμε να Ανοίξουν τα σύνορα της ΕΕ για τους πρόσφυγες, να τους Αναγνωριστούν όλα τα Δικαιώματα και να αναλάβουν οι Ιμπεριαλιστές που καταστρέφουν τους λαούς το κόστος Ανοικοδόμησης των κρατών που καταστρέφουν.

Το Ελληνικό κράτος όχι μόνο πρωταγωνιστεί σε όλα αυτά ως Πολεμικό Ορμητήριο, στέλνει στρατεύματα και οπλικά συστήματα στο εξωτερικό και ορθώνει Τείχη του Αίσχους.

Η θέση μας είναι στο πλευρό των Προσφύγων και Μεταναστών, απέναντι στις κυβερνήσεις του πολέμου και τους Στρατοκράτες, το ΝΑΤΟ, τη Ρωσία και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ


ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437

diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου