Τρίτη 18 Αυγούστου 2020

Κάλεσμα του ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ σε Έλληνες και Τούρκους φαντάρους για κοινό αγώνα ενάντια στην πολεμική απειλή

Κάλεσμα του ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ σε Έλληνες και Τούρκους φαντάρους για κοινό αγώνα ενάντια στην πολεμική απειλή

Βρισκόμαστε σε μία παρατεταμένη περίοδο, όπου και στις δύο μεριές του Αιγαίου καλλιεργείται ο εθνικισμός και ο ρατσισμός, ώστε να εξασφαλιστεί η απαραίτητη «εθνική ενότητα». Είναι η προϋπόθεση για να μας Διατάξουν να αλληλοσκοτωθούμε για ΑΟΖ και κοιτάσματα,  για τον έλεγχο θαλάσσιων εμπορικών-ενεργειακών δρόμων παγκόσμιας σημασίας.Απαιτώντας να Σκοτώσουμε και να Σκοτωθούμε στους Άδικους Πολέμους τους, συνέχεια εισβολών-επεμβάσεων, του πολέμου ενάντια σε Πρόσφυγες-Μετανάστες, ενώ οι εθνικοί στρατοί είναι Δύναμη Καταστολής του κόσμου της εργασίας σε Ελλάδα-Τουρκία, των εσωτερικών εχθρών-Ασύμμετρων Απειλών για τις δύο αστικές τάξεις. 

Η τεράστια κινητοποίηση των πολεμικών μηχανών Ελλάδας και Τουρκίας δεν γίνεται για καμία «εδαφική ακεραιότητα» και την υπεράσπιση των συνόρων, αλλά για το ποιος θα κυριαρχήσει σε διεθνή θαλάσσια ύδατα που βρίσκονται σε απόσταση άνω των 100 ναυτικών μιλίων νότια από το Καστελόριζο και τα παράλια της επαρχίας της Αττάλειας. Το καπιταλιστικό κέρδος, που πυροδοτεί την ανάγκη της κυριαρχίας σε όλο το μέτωπο της Ανατολικής Μεσογείου, οδηγεί στην κατά το δοκούν ερμηνεία Συμβάσεων και Συνθηκών. Κάθε πλευρά χρησιμοποιεί ένα μέρος της αλήθειας προκειμένου να βγάλει τα συμπεράσματα με τον τρόπο που τη συμφέρει και να ορθώσει το μέγιστο των δυνατών διεκδικήσεων. Όλα αυτά για να αποδείξουν στα μεγάλα ιμπεριαλιστικά κέντρα κι ιδίως στις ΗΠΑ, που διαθέτουν βάσεις στην επικράτεια τους τις οποίες χρησιμοποιούν ως ορμητήρια θανάτου στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής-Αφρικής, το ποιος είναι ο καλύτερος φύλακας των συμφερόντων τους και μπορεί να επιβάλλει  κοινούς σχεδιασμούς. 

Στο παρελθόν έστελναν τους νέους ανθρώπους να πολεμήσουν, χρησιμοποιώντας κάποιο πρόσχημα που θα τους έπειθε για το δίκαιο της αποστολής τους. Είτε αυτό αφορούσε την απελευθέρωση σκλαβωμένων εδαφών από τον προαιώνιο εχθρό, είτε μέχρι πιο πρόσφατα η πάλη ενάντια στην τρομοκρατία (όπως οι πόλεμοι σε Ιράκ και Αφγανιστάν). Σήμερα η επίκληση των χωρικών επεκτάσεων, οι ΑΟΖ, έρχονται να υποστηρίξουν την ομολογία των Ελλήνων και των Τούρκων κυρίαρχων, πως μας ετοιμάζουν για πόλεμο για τα συμφέροντά τους, ακολουθώντας και τα δύο κράτη επιθετική-επεκτατική πολιτική!

Καμιά συναίνεση δεν μπορεί να υπάρξει με τις κυβερνήσεις που καταδικάζουν τη μεγάλη λαϊκή πλειοψηφία σε μια κανονικότητα με φτώχεια, ανεργία και δυσβάσταχτες οικονομικές πολιτικές είτε με μνημόνια (Ελλάδα), είτε χωρίς αυτά (Τουρκία). Αυτές είναι που απαντούν με καταστολή κι αυταρχισμό όταν ο κόσμος της εργασίας αγωνίζεται και διεκδικεί τα δικαιώματά του.

Δεν θα γίνουμε κρέας στα κανόνια τους!
Δεν Σκοτώνουμε-Δεν Σκοτωνόμαστε 
για συμφέροντα των αστικών τάξεων, ΝΑΤΟ και ΕΕ

Τα παιδιά των φτωχών και λαϊκών οικογενειών σε Ελλάδα και Τουρκία δεν είναι οι Αναλώσιμοι του ανταγωνισμού των αστικών τάξεων των δυο χωρών για το ποια θα καρπωθεί το μεγαλύτερο κομμάτι από την πίτα που θα μοιράσουν αναμεταξύ τους τα πολυεθνικά μονοπώλια. 

Γι’ αυτό απευθύνουμε πλατύ κάλεσμα για κοινό αγώνα σε Έλληνες και Τούρκους φαντάρους και τον εργαζόμενο λαό και στις δυο μεριές του Αιγαίου ενάντια:

-Στους πολεμικούς τυχοδιωκτισμούς, τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και τον επικίνδυνο ανταγωνισμό των αστικών τάξεων που μας θέλουν κρέας στα κανόνια τους. Δεν κυνηγάμε Πρόσφυγες-Δεν Καταστέλουμε κοινωνικούς αγώνες

- Σε κάθε προσπάθεια επαναχάραξης των συνόρων

- Στις ΑΟΖ και την οικοπεδοποίηση- καπιταλιστική λεηλασία των θαλασσών

-Σε ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ και πολεμικούς άξονες με Ισραήλ κι Αίγυπτο. Να φύγουν οι στόλοι και τα στρατεύματα των ιμπεριαλιστών από το Αιγαίο και τη Μεσόγειο.

Μόνο με Κοινούς Αγώνες των εργαζομένων και της νεολαίας σε Τουρκία και Ελλάδα μπορεί να υπάρξει Ειρήνη και Ευημερία, μπορεί να ηττηθεί ο κόσμος των πλουσίων και η αστική πολιτική των πολέμων, της εκμετάλλευσης και καταπίεσης.

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437

diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου