Δευτέρα 3 Αυγούστου 2020

Στρατός και Κορονοιός: ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΑΞΙΟΜΑΧΟ ΕΠΙΛΕΓΟΥΜΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟ!


ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΑΞΙΟΜΑΧΟ ΕΠΙΛΕΓΟΥΜΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟ! 
Διαχρονικά τα στρατόπεδα αποτελούν μέρη όπου τα λοιμώδη νοσήματα του αναπνευστικού γνωρίζουν μεγάλη εξάπλωση. 
Όσοι έχουν επιτελέσει υπηρεσία γιατρού στο στρατό γνωρίζουν ότι μέσα στα στρατόπεδα συμβαίνουν οριακά επιδημίες λοιμώδους αμυγδαλίτιδας. Η αμυγδαλίτιδα όμως είναι μία νόσος για την οποία υπάρχει αντιβιοτική αγωγή και η οποία δεν προσβάλλει εύκολα τους μεγαλύτερους σε ηλικία. Μία νόσος που εξαιρετικά σπάνια συσχετίζεται με επιπλοκές και δυσμενή έκβαση. Στοιχεία τα οποία δεν ισχύον για τον covid 19. 

Μέχρι στιγμής για τη νόσο από sars cov 2 δεν υπάρχει θεραπεία, ούτε εμβόλιο, αποτελεί μία νόσο με υψηλή μεταδοτικότητα και σχετίζεται αρκετά συχνά με επιπλοκές. Επιπλοκές που ξεκινούν από αναπνευστική ανεπάρκεια και μπορούν να φτάσουν μέχρι και στο θάνατο και εμφανίζονται κυρίως σε ηλικιωμένους αλλά τις έχουν εμφανίσει και νεότεροι. Με αυτά στο μυαλό αντιλαμβανόμαστε ότι είναι επιτακτική η ανάγκη να ληφθούν στις μονάδες μέτρα πρόληψης για να προστατευθούν οι φαντάροι αλλά και η κοινότητα συνολικά, για να μη γίνουν τα στρατόπεδα κέντρα διάδοσης του κορονοϊού. 

Τι έχει κάνει ο στρατός για αυτό μέχρι στιγμής; 
ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ, όπως αναδεικνύει η καταγγελία στο ΔΕΦΣ από τις στρατιωτικές κατασκηνώσεις (http://diktiospartakos.blogspot.com/2020/07/blog-post_807.html ) καθώς και τα κρούσματα σε διάφορες μονάδες (για παράδειγμα 401). 
Ταυτόχρονα ο πυρετός της σύγκρουσης με την Τουρκία οδηγεί, μέσω της ανάκλησης αδειών, σε περαιτέρω συνωστισμό στα στρατόπεδα, ενώ το δεύτερο κύμα μαίνεται. 

Η απάντηση των φαντάρων σε αυτή πρέπει να ξεκινάει από το ότι η υγεία του Πολίτη με Στολή είναι πιο σημαντική από το “Αξιόμαχο” της χώρας, από τα πετρέλαια που το διεθνές και ντόπιο κεφάλαιο θέλουν να απομυζήσουν. 
Ότι ο πολίτης είναι σημαντικότερος από τη στολή. 
ΦΑΝΤΑΡΕ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕ: 
  • Όχι στο συνωστισμό – Όχι πάνω από τέσσερα άτομα ανά θάλαμο 
  • Ανθρώπινες συνθήκες θητείας – Ξεκούραση / καλή σίτιση 
  • Απολύμανση των επιφανειών με αλκοολούχα διαλύματα – μάσκες διαθέσιμες για τους φαντάρους, επαρκείς για τις ανάγκες – Ανά ημέρα κάθε φαντάρος να λαμβάνει τόσες μάσκες όσα είναι τα νούμερα του και οι αναφορές που θα παρουσιαστεί 
  • Να μειωθούν οι υπηρεσίες στις ελάχιστες δυνατές, να μειωθούν οι ανάγκες σε φαντάρους, να μειωθεί η στρατιωτική θητεία. Έτσι αποφεύγεται ο συνωστισμός 
  • Όσοι έχουν παράγοντες κινδύνου να απαλλάσσονται από τη στρατιωτική θητεία. Για παράδειγμα το αμερικάνικο κέντρο λοιμώξεων (cdc) θεωρεί παράγοντες κινδύνου: Χρόνια νεφρική νόσο, ΧΑΠ – Άσθμα, Παχυσαρκία, Διαβήτης τύπου ΙΙ και άλλους. 
  • Να γίνονται μαζικά και τακτικά τεστ. Δειγματοληπτικά ανά δεκαπέντε ημέρες ανά μονάδα και σε όποιον έχει πυρέτιο, βήχα ή δύσπνοια. Αν βγαίνει θετικό, ο φαντάρος, ο θάλαμός του και όσοι ήρθαν σε επαφή μαζί του να μπαίνουν σε καραντίνα για δεκατέσσερις ημέρες υπό ιατρική παρακολούθηση. 
  • Αυτές οι μέρες να αναγνωρίζονται ως τμήμα της θητείας.

  ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
diktiospartakos.blogspot.com 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου