Πέμπτη 13 Αυγούστου 2020

Oruc Reis : Εκανε ξαφνική στροφή 180 μοιρών τη νύχτα και… επιστρέφει

Στροφή 180 μοιρών έκανε τη νύχτα το τουρκικό ερευνητικό σκάφος Oruc Reis, ακολουθώντας με τα πλοία συνοδείας του και πάλι πορεία προς την ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕΝΗ ελληνική υφαλοκρηπίδα.  in.gr
Άλλαξε πορεία
Το σκάφος είχε εξέλθει το απόγευμα της Τετάρτης από την ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕΝΗ ελληνική υφαλοκρηπίδα, συνεχίζοντας την πορεία του προς την κυπριακή ΑΟΖ μαζί με τα βοηθητικά του Ataman και CengizHan αλλά και τα πολεμικά που το συνοδεύουν.
Ωστόσο, μετά τις 03.00 σήμερα άλλαξε πορεία, πλέοντας προς το λιμάνι της Αττάλειας και ξαφνικά, πριν τις 05.00 έστριψε και πάλι, παίρνοντας κατεύθυνση προς τα νοτιοδυτικά σε πορεία παράλληλη με την προηγούμενη προς την ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕΝΗ ελληνική υφαλοκρηπίδα.
ΣΧΟΛΙΟ ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
Οι εξελίξεις σκορπούν ανησυχία και προβληματισμό.
Πολύ περισσότερο που των χθεσινών κινήσεων του Τουρκικού ερευνητικού σκάφους και Τουρκικού Πολεμικού Στόλου είχε προηγηθεί το θερμό επεισόδιο που βεβαίως αποκρύπτει η κυβέρνηση της ΝΔ.
Διαβάστε περισσότερα:
Πολλοί αναλυτές εκτιμούν ότι η σύγκρουση αυτή των πλοίων ήταν μεταξύ άλλων αιτία για να κάνει Διάγγελμα ο Κ.Μητσοτάκης, ενώ ο Τουρκικός στόλος αποχωρούσε για Κύπρο λίγο αργότερα!
Τώρα ο Τουρκικός Στόλος αλλά και ο Ελληνικός επιστρέφουν στη διεκδικούμενη από τα δύο κράτη θαλάσσια περιοχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου