Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2020

62 ΔΙΣ Ευρώ για Εξοπλισμούς, δεύτερος Ναύσταθμος στην Κρήτη, Στρατός στα βόρεια σύνορα: ποιος ο λόγος αύξησης της θητείας;


Πλήρη επιβεβαίωση της Ανακοίνωση του ΔΙΚΤΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ αποτελούν οι τελευταίες δηλώσεις του ΥΕΘΑ Ν.Παναγιωτόπουλου.
http://diktiospartakos.blogspot.com/2020/09/blog-post_835.html
Στην αναλυτική μας Ανακοίνωση περιγράφονται τόσο η νέα Δομή Των Ενόπλων Δυνάμεων, όσοι και οι ανάγκες του ελληνικού αστικού κράτους που έρχεται να απαντήσεις.
Ανάγκες του αστικού ελληνικού κράτους που είναι άμεσα συνδεδεμένες με τους αμερικανικούς σχεδιασμούς για τη Μέση Ανατολή-Αφρική-Μεσόγειο και Ευρώπη, με παρανομαστή την όξυνση του ανταγωνισμού μεταξύ ΗΠΑ-Ρωσιάς-Κίνας.
Έχουμε λοιπόν.
Την πρόθεση της κυβέρνησης να δημιουργήσει ένα δεύτερο ενισχυμένο ναύσταθμο στη Σούδα, εξέφρασε ο υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, κατά τη συζήτηση στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, της κύρωσης δύο συμφωνιών μεταξύ των υπουργείων Άμυνας της Ελλάδος και των ΗΠΑ, σχετικά με τον αμοιβαίο εφοδιασμό της αεροπορίας και του ναυτικού σε καύσιμα.
Όπως είπε ο ΥΕΘΑ Παναγιωτόπουλος, το θέμα του ναυστάθμου στη Σούδα ήταν αντικείμενο και των συζητήσεων που είχαν στη Θεσσαλονίκη οι υπουργοί Εξωτερικών Ελλάδος – ΗΠΑ, Νίκου Δένδια και Μάικ Πομπέο, ενώ σχετική ενημέρωση είχαν και τα μέλη της επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής, κατά την ενημέρωση που τους έγινε στο Πεντάγωνο.
«Αυτός είναι ένας ειλημμένος στόχος της κυβέρνησης. Υπάρχει στο σχεδιασμό μας, και γιατί το επιβάλλουν οι συγκυρίες, και γιατί πρέπει η χώρα μας να έχει παρουσία στην Ανατολική Μεσόγειο. Για να γίνει αυτό, πρέπει να υπάρξει αναβάθμιση και ενίσχυση του Ναυστάθμου στη Κρήτη», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Παναγιωτόπουλος.
Πόσο θα μας κοστίσει όμως ο υπερεξοπλισμός του σύγχρονου Κράτους Άμυνας/Ασφάλειας.
Οι δημοσιογραφικές διαρροές κάνουν λόγο για 62 ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ Ευρώ!
Μια άλλη παράμετρο είναι η αύξηση της Στρατιωτικής θητείας.
Γιατί η κυβέρνηση της ΝΔ θέλει να αυξήσει το βάσανο αυτό της νεολαίας αφού υπόσχεται την Ανασυγκρότηση των Ενόπλων Δυνάμεων και το κλείσιμο άχρηστων στρατιωτικών μονάδων;
Δεν είναι παράλογο αφού οι φαντάροι πλέον θα αντιστοιχούν σε λιγότερες μονάδες, άρα θα υπάρχει μεγαλύτερη επάνδρωση, να αυξάνουν την Στρατιωτική θητεία για να εξασφαλίσουν περισσότερους φαντάρους;
 Ο λόγος είναι ότι πλέον σχεδιάζουν την Πολεμική Επάνδρωση των μονάδων -σε περίοδο ειρήνης οι μονάδες λειτουργούν με το 50-60% της δύναμης τους που φτάνει στο 90-100% με την Επιστράτευση!
Τώρα η κυβέρνηση της ΝΔ, ξεπερνώντας και το πρότυπο του Ισραήλ, σχεδιάζει την επάνδρωση των μονάδων με το 80-90% της δύναμης τους.
Ουσιαστικά μιλάμε για μονάδες σε συνεχή Πολεμική Κινητοποίηση.
Και μάλιστα το Υπουργείο Άμυνας δεν σχεδιάζει μόνο για τον Έβρο και τα νησιά του Αιγαίου, αλλά και για τις μονάδες της Ηπείρου-Μακεδονίας.
Δηλαδή είναι ο ανταγωνισμός Ελλάδας-Αλβανίας που πυροδοτεί το ενεργειακό ζήτημα, όπως επίσης οι αμερικανικοί σχεδιασμοί με επίκεντρο την ενέργεια που αλληλοσυνδέουν τις επιδιώξεις ελέγχουν των Βαλκανίων από τις ΗΠΑ με τις βλέψεις του ελληνικού αστικού κόσμου να πρεσβεύσει και επιβάλλει ξανά την Ελλάδα-Ηγέτιδα Δύναμη στα Βαλκάνια!  
Άρα, ο λόγος Αύξησης της Στρατιωτικής Θητείας δεν είναι τα κενά της Επάνδρωσης αλλά οι αυξημένες Πολεμικές Ανάγκες της αδίστακτης  κυβέρνησης ΝΔ.
Ύφεση και όξυνση της Καπιταλιστικής κρίσης είναι το πλαίσιο των πολεμοκάπηλων κυβερνητικών επιλογών που συνδέουν τον Μεγαλοιδεατισμό, την επιδίωξη αναβάθμισης του ρόλου του ελληνικού αστικού κράτους και της θέσης της αστικής τάξης, με το Ενεργειακό ζήτημα και τους αμερικανικούς σχεδιασμούς!
Επαναλαμβάνουμε, ότι οι αλλαγές που περιγράφουμε είναι πάρα πολύ σοβαρές.
Είναι Εχθρικές για τους λαούς και κυρίως για την νεολαία.
Η κυβέρνηση εκμεταλλεύεται την επικαιρότητα της έντασης στις ελληνοτουρκικές σχέσεις για να "τρέξει τις αλλαγές", αλλά πρόκειται για στρατηγικές επιλογές που σηματοδοτούν ένα πολύ πιο επικίνδυνο και εχθρικό ελληνικό κράτος.
Το Αντιπολεμικό Κίνημα, ο κόσμος της εργασίας και η νεολαία πρέπει να απαντήσουν.
Το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ πρόκειται άμεσα να λάβει πρωτοβουλίες σε αυτή την κατεύθυνση.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου