Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2020

645 Μ/Κ ΤΠ Πετροχώρι Ξάνθης: ο Παραλογισμός και το Μπάχαλο του Στρατού-Απειλή ο Συνωστισμός!

 
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ

«Είμαστε νεοσύλλεκτοι στο 645 Μ/Κ Τάγμα Πεζικού στο Πετροχώρι Ξάνθης κι από την πρώτη στιγμή βιώνουμε τον παραλογισμό και το μπάχαλο του στρατού. 
Την ημέρα της κατάταξης, μας έκαναν τεστ για τον κορονοϊό και μας ενημέρωσαν ότι μέχρι την επόμενη που θα βγούνε τα αποτελέσματα δεν θα μετακινηθούμε στους λόχους που προβλεπόταν να πάμε, αλλά θα μείνουμε όλοι μαζί σε συγκεκριμένους θαλάμους, για να προστατευτεί το υπόλοιπο προσωπικό του στρατοπέδου. 
Αυτή η διαδικασία –αντί για μία- κράτησε για περισσότερες από τρεις μέρες, χωρίς καμία ενημέρωση για το τι συμβαίνει, πέραν του ότι «αναμένουμε οδηγίες» κι ότι «στην ηλικία σας και να κολλήσετε κορονοϊό θα είναι σαν μια απλή γριπούλα». 
Αντιλαμβάνεστε την αγωνία μας, καθώς υποπτευόμασταν μήπως έχουν βρει κάποιο κρούσμα και δεν μας το έχουν ανακοινώσει. 
Το τραγελαφικό της όλης υπόθεσης είναι πως κοιμόμασταν σε θαλάμους συνωστισμένοι, χωρίς να εξασφαλίζεται κάποια απόσταση ή μέτρο ασφαλείας, ενώ δεν υπήρχαν ούτε τα απαραίτητα καθαριστικά για τους χώρους και τα μπάνια. Φανταζόμαστε πως το σφουγγάρισμα με σκέτο νερό δεν έχει κάποιο αποτέλεσμα από υγειονομικής άποψης. 

Αφού από καθαρή τύχη γλιτώσαμε τα χειρότερα, μας μεταφέρουν στους λόχους μας, όπου συνεχίζεται να μην γίνεται η παραμικρή προσπάθεια να τηρηθούν έστω βασικοί κανόνες προστασίας. 
Ο συνωστισμός είναι συνεχής, ειδικά στο εστιατόριο και κατά την εκπαίδευση, όπου με διάφορους τρόπους θα μπορούσε να έχει αποφευχθεί. 
Άραγε το μόνιμο προσωπικό και η διοίκηση του στρατοπέδου έχει αντιληφθεί πως στην περίπτωση που υπάρχει έστω ένας ασυμπτωματικός φορέας ανάμεσά μας (καθώς ερχόμαστε σε επαφή με στελέχη κι άλλους φαντάρους που μπαινοβγαίνουν κανονικά στο στρατόπεδο), θα σκάσει η υγειονομική βόμβα που δημιουργείται με τέτοιες συνθήκες; 

Από άποψη συνθηκών διαβίωσης, η εικόνα ολοκληρώνεται με το πρόβλημα των κοριών. Σε διαφορετικούς θαλάμους βρίσκουμε επανειλημμένα κοριούς, συνάδελφοι έχουν τσιμπήματα, αλλά κανείς δεν κάνει την κίνηση για το αυτονόητο και να γίνει απολύμανση. 

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, το προηγούμενο Σαββατοκύριακο που θα παίρναμε την πρώτη μας έξοδο, μας την έκοψαν, με στελέχη να μας λένε πως αυτό γίνεται καθώς δεν έχει λήξει η κατάσταση επιφυλακής για τον Στρατό! 
Την ώρα που τα στελέχη βγαίνουν καθημερινά και πάνε σπίτια τους μετά τις 15:00 και οι παλιότεροι φαντάροι παίρνουν κανονικά άδειες, εμάς που ακόμα δεν έχουμε περάσει τη βασική εκπαίδευση, μας στερούν τις εξόδους. 
Μάλιστα όπως –πάλι με πλάγιο κι όχι επίσημο τρόπο- μας ενημερώνουν κι αυτό το Σαββατοκύριακο δεν θα πάρουμε έξοδο! 
Άραγε η κατάσταση επιφυλακής είναι επιλεκτική; 

Πέραν των εξόδων κυκλοφορεί πολύ έντονα και η φήμη πως ούτε και μεις θα πάρουμε άδεια ορκωμοσίας. 
Άλλοι λένε πως αυτό θα γίνει για λόγους επιφυλακής, άλλοι για λόγους κορονοϊού. 
Το ζήτημα είναι πως επίσημα –αν και ζητάμε- δεν μας δίνεται καμία απάντηση, ώστε να μπορούμε να κανονίσουμε εγκαίρως, την μετάβασή μας στα σπίτια μας. 
Μπορεί για κάποιους αυτά να είναι «ψιλά γράμματα», όμως υπάρχουν συνάδελφοι που πρέπει να κανονίσουν να διασχίσουν την μισή ή και όλη την Ελλάδα για να γυρίσουν σπίτια τους. 

Το «κερασάκι στην τούρτα» του παραλογισμού, είναι η συμπεριφορά ορισμένων στελεχών που νομίζουν ότι μπορούν να μας μεταχειρίζονται και να μας προσβάλλουν κατά το δοκούν. 
Πιο συγκεκριμένα στέλεχος που μας έκανε εκπαίδευση, μας έδωσε πάνω από δέκα συνεχόμενες φορές παράγγελμα μεταβολής. 
Στην αντίδραση κάποιων συναδέλφων, αντί να σταματήσει την απαράδεκτη συμπεριφορά, συνέχισε, λέγοντας ότι μπορεί για ώρες να μας αναγκάζει να κάνουμε μεταβολές κι ανάμεσα να δίνει άλλα παραγγέλματα. Έτσι τυπικά δεν θα θεωρηθεί από κανέναν καψόνι. Γι αυτό μας απείλησε να προσέχουμε τη συμπεριφορά μας και να εκτελούμε χωρίς πολλά πολλά. 
Το κρεσέντο του συγκεκριμένου υπαξιωματικού συνεχίστηκε, όταν κατά την εκπαίδευση συνάδελφος έπαθε μικροτραυματισμό στο πόδι, όπου άρχισε να τον κοροϊδεύει στους υπόλοιπους νεοσυλλέκτους. 
Απ’ όσο ξέρουμε βάσει στρατιωτικού κανονισμού απαγορεύονται και τα καψόνια, αλλά και η προσβολή της αξιοπρέπειας ασχέτως βαθμού. 
Άραγε αυτές τις μεθόδους του συγκεκριμένου στελέχους τις γνωρίζει η διοίκηση του στρατοπέδου κι αν ναι, γιατί κάνει τα στραβά μάτια;» 

Συνάδελφοι, μόνο με Αγώνα, με Αμφισβήτηση, με συλλογική Διεκδίκηση μπορούμε να Υπερασπίσουμε τα Δικαιώματα του Φαντάρου Πολίτη με Στολή. 

Συνάδελφοι, ελάτε, δυναμώστε το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ. 

Βγείτε αποφασιστικά παραπονούμενοι στην Αναφορά. 

Συγκροτήστε ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΦΑΝΤΑΡΩΝ στα στρατόπεδα. 

Γράψτε Επιστολές Καταγγελίας. Αφού το βλέπετε, δε θέλουν τη Δημοσιοποίηση της Αυθαιρεσίας, της Παραβίασης των δικαιωμάτων μας. 

Το μόνο που τους νοιάζει είναι η Καριέρα τους, το Γόητρο του Στρατού. 

Πως μπορούν να περάσουν την προπαγάνδα τους για "εθνική ενότητα και την κοινωνική προσφορά του Στρατού" όταν η Στρατιωτική Θητεία σημαίνει άγρια Εργασιακή και Οικονομική Εκμετάλλευση Φαντάρων και λαϊκής οικογένειας. 

Να Αγωνιστούμε μαζί. 

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ 

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ 

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437 

diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου