Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2020

Τι συζητά η κυβέρνηση της ΝΔ στο ΝΑΤΟ με όρους Μυστικής Διπλωματίας;

Η Μυστική Διπλωματία είναι επιλογή της κυβέρνησης ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη. Ο Μακεδονομάχος Μητσοτάκης, που αποκαλύφθηκε θερμός οπαδός της Συμφωνίας των Πρεσπών, σήμερα επιχειρεί να εξισορροπήσει το προφίλ του Τουρκοφάγου με τον διάλογο Ελλάδας-Τουρκίας. 
Αλλά όποτε διαρρέουν πληροφορίες σχετικά με τις συνομιλίες, σκοπούν ανατριχίλες στο αφιονισμένο Ακροδεξιό κομματικό ακροατήριο και στο στρατιωτικό-καθηγητικό-δημοσιογραφικό κατεστημένο που τον στηρίζει.  
Είναι σαφές σε όλους ότι οι συνομιλίες στα τεχνικά κλιμάκια που επαναλαμβάνονται σήμερα Τρίτη 22 Σεπτεμβρίο, όπου το ελληνικό κράτος εκπροσωπεί ο ναύαρχος Παυλόπουλος, αν καταλήξουν σε συμφωνία, ανοίγουν το δρόμο για την επανέναρξη των συνομιλιών Ελλάδας –Τουρκίας.
Άρα οι διεργασίες στο ΝΑΤΟ  έχουν σοβαρά επίδικα και φυσικά έρχονται να εκμεταλλευτούν πολιτικά το φόβο θερμού επεισοδίου ή συνολικής πολεμικής σύρραξης που για δύο μήνες παρουσιάζονταν ως ισχυρή πιθανότητα.
Η έναρξη των διερευνητικών συνομιλιών είναι συνάρτηση και της κατάληξης των συνομιλιών στο ΝΑΤΟ και της συνόδου κορυφής στις 24-25 του μηνός.

ΠΟΙΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ
Σύμφωνα με το armyvoice.gr "η θέση της Τουρκίας στις συνομιλίες είναι η ταυτόχρονη αποχώρηση πλοίων, αεροσκαφών, υποβρυχίων κλπ από την περιοχή αντιπαράθεσης, προφανώς πλην των χωρικών υδάτων. 
Πιθανόν όμως η συμφωνία να αφορά και την κίνηση στην περιοχή μεταξύ 6 και 12 μιλίων.
Η Τουρκία καθόλου τυχαία έφθασε με το Ουρούτς Ρέις 35 μίλια από το Καστελλόριζο, που αντιστοιχεί σε επήρεια του νησιού περίπου στο 15-17%".
Εδώ θα πρέπει να συνυπολογίσουμε καταρχήν ότι στην συμφωνία Ελλάδας-Αιγύπτου δεν αναγνωρίζονταν πλήρη επήρεια στα νησιά (π.χ. σε Κρήτη, Ρόδο, Κάρπαθος κλπ). 
Ως ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ θίγαμε το ζήτημα ότι η κυβέρνηση της ΝΔ διαμόρφωνε τους όρους σύγκλισης με το Τουρκικό κράτος, ενώ καταγράφονταν σαφή απόκλιση από το σχέδιο συνένωσης ελληνικής-κυπριακής ΑΟΖ με βάση την υφαλοκρηπίδα του Καστελόριζου.
Εξαιρετική σημασία έχει η παρέμβαση της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Άγκυρα.

Σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι «οι ΗΠΑ δεν πιστεύουν ότι ο Χάρτης της Σεβίλλης έχει νομική σημασία».
Όπως αναφέρει, η χώρα δεν παίρνει θέση σε ζητήματα διαφορών θαλάσσιων συνόρων άλλων κρατών και προσθέτει ότι κατανοεί και πως ούτε η Ευρωπαϊκή Ένωση θεωρεί τον Χάρτη της Σεβίλλης νομικά δεσμευτικό έγγραφο.
Καλεί Ελλάδα και Τουρκία να ξεκινήσουν τις διερευνητικές επαφές όσο πιο σύντομα γίνεται, καθώς οι ΗΠΑ, όπως επισημαίνει η πρεσβεία στην Άγκυρα, στηρίζουν τον διάλογο και τη διαπραγμάτευση".

Τι είναι ο Χάρτης της Σεβίλλης
Ο Χάρτης της Σεβίλλης δημιουργήθηκε όταν η Ευρωπαϊκή Ένωση ζήτησε από το Πανεπιστήμιο της Σεβίλλης να απεικονίσει τις ΑΟΖ των ευρωπαϊκών κρατών με βάση το Δίκαιο της Θάλασσας του 1982. Συνηθίζεται να αποκαλείται και «Χάρτης της ΕΕ».
Εκπονήθηκε στις αρχές της δεκαετίας του 2000 και καταγράφεται η σύνδεση ελληνικής και κυπριακής ΑΟΖ. Δηλαδή, καθορίζονται τα μέγιστα όρια για την Ελλάδα και την Κύπρο, χρησιμοποιώντας την ακτή κάθε κατοικημένου ελληνικού νησιού -ανεξάρτητα από το μέγεθός του και την εγγύτητά του στις τουρκικές ακτές.

Τι γίνεται με το FIR;
Σύμφωνα με το Militaire.gr η Νατοϊκή πρόταση αφορά στη δημιουργία μιας περιοχής 30 νμ εκατέρωθεν του FIR Αθήνας/Κων-λης μέσα στην οποία πολεμικά αεροσκάφη και των δύο χωρών θα αναγνωρίζονται εκατέρωθεν, (και από την Ελλάδα και από την Τουρκία), και θα πετούν ελεύθερα. 
Δηλαδή, ελληνικό πολεμικό αεροσκάφος με ανατολική πορεία, 30 νμ πριν από το όριο του FIR Αθήνας/Κων-λης θα αναγνωρίζεται ως φίλιον αεροσκάφος από τη Τουρκία. Καθ’ όμοιον τρόπο, τουρκικό αεροσκάφος με δυτική πορεία, 30νμ πριν το όριο του FIR Αθηνών/Κων-λης θα αναγνωρίζεται από την Ελλάδα ως φίλιον αεροσκάφος. 

Αυτή η πρόταση του ΝΑΤΟ αμφισβητεί τα δεδομένα που είχε διαμορφώσει το ελληνικό κράτος στο Αιγαίο με δύο τρόπους. 
Καταρχήν, δεν αντιλαμβάνεται τον έλεγχο του FIR ως εθνικό εναέριο χώρο. 
Δεύτερον, αμφισβητεί ότι το ελληνικό κράτος θα έχει 6 ν.μ. χωρικά ύδατα και 10 ν.μ. εναέριο χώρο. 
Στο χώρο μεταξύ 6 ν.μ. και 10 ν.μ. είναι που για δεκαετίες βρίσκονται σε αντιπαράθεση ελληνική και τουρκική Πολεμική Αεροπορία.

Αποστρατικοποίηση των νησιών
Εδώ βρίσκουμε μια ακόμη από τις βασικές αντιθέσεις μεταξύ ελληνικού και τουρκικού κράτους. 
Το ελληνικό κράτος προβάλλει ζητήματα άμυνας των νησιών, ενώ η Τουρκία, με διαφορετική νομιμοποίηση επικαλούμενη την Συνθήκη της Λωζάνης, αλλά και διαφορετική σφοδρότητα ανά ομάδα νησιών, θέτει ζήτημα Δωδεκανήσου και  νησιών Βορειανατολικού Αιγαίου!
Νομίζουμε ότι έχει εξαιρετική σημασία να θίξουμε γιατί θίγεται θέμα Αιγαίου με τόση σφοδρότητα για το ελληνικό και τουρκικό κράτος.
Στο Αιγαίο δεν υπάρχουν τόσο σημαντικά κοιτάσματα. Αυτό το ξέρουν όλοι.
Όμως Αιγαίο σημαίνει θαλάσσιοι δρόμοι.
Ενεργειακοί και εμπορικοί.
Το Αιγαίο αναβαθμίζεται τρομερά στο πλαίσιο των Αμερικανικών σχεδιασμών για την διεκδίκηση των ευρωπαϊκών ενεργειακών αγορών από την Ρωσία.
Κεντρικό ρόλο έχουν τα λιμάνια της Αλεξανδρούπολης και της Καβάλας.
Μάλιστα, η Αλεξανδρούπολη γίνεται τεράστιος κόμβος για τη μεταφορά στρατιωτικών δυνάμεων του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ  σε Βαλκάνια, Ανατολική Ευρώπη και ιδίως στον Καύκασο, παρακάμπτοντας τα Στενά του Βοσπόρου.
Αυτή είναι μια γεωστρατηγική αλλαγή τεράστιας σημασίας.
Σε αυτό το πλαίσιο των ευρύτερων ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών και έξαρσης των ανταγωνισμών μπορούμε να δούμε και τους όρους έντασης του ελληνο-τουρκικού ανταγωνισμού, αλλά και τα καλέσματα ΗΠΑ-ΕΕ για "να τα βρουν" τα δύο αστικά κράτη!   
Διαβάστε περισσότερα:
Ο Μητσοτάκης κάνει Bezeness με τους Αμερικανούς: ενέργεια-εξοπλισμοί-ναυπηγεία! Διαμάχη ΗΠΑ-Κίνας-Ρωσίας
http://diktiospartakos.blogspot.com/2020/09/bezess.html

http://diktiospartakos.blogspot.com/2020/09/f16.html

Από την παραπάνω διήγηση γίνεται σαφές γιατί η κυβέρνηση της ΝΔ έχει ανάγκη τη Μυστική Διπλωματία.
Παρά την κυβερνητική προπαγάνδα δεν συζητά μόνο για την υφαλοκρηπίδα!

Οι διαβουλεύσεις που γίνονται μεταξύ ελληνικού-τουρκικού κράτους δεν σημαίνουν Ειρήνη!
Σημαίνουν περισσότερους εξοπλισμούς, περισσότερους Μισθοφόρους Στρατιώτες, Στράτευση στα 18 και αύξηση της Στρατιωτικής θητείας.
Σημαίνουν ένταση της ταξικής επίθεσης εναντίον των εργαζομένων από τους οποίους απαιτούνται θυσίες σε χρήμα και αίμα, ένταση του πολέμου ενάντια σε πρόσφυγες και μετανάστες.
Σημαίνει μετατροπή του Ελληνικού κράτους σε Ισραήλ των Βαλκανίων και το αθλιότερο Πολεμικό Ορμητήριο για ΗΠΑ και ΝΑΤΟ. 
Εξάλλου, το Τουρκικό κράτος δεν είναι μονοδιάστατα ο Εχθρός όπως το παρουσιάζουν τα καθεστωτικά ΜΜΕ.
Διαβάστε:
Εκπαιδεύονται μαζί οι Ειδικές Δυνάμεις Ελλάδας και Τουρκίας!
http://diktiospartakos.blogspot.com/2020/09/blog-post_706.html
Το λέμε ξανά:
 τι τεράστια σημασία που έχει το Γράμμα του ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ που απευθύνεται σε Έλληνες και Τούρκους φαντάρους και γυρνά την πλάτη σε "εθνικά δίκαια", το ΝΑΤΟ και την Ε.Ε.
 ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437 

diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου