Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2020

ΗΠΑ-Αστυνομικοί πυροβολήθηκαν στο Λούισβιλ εν μέσω διαδηλώσεων για την Μπριόνα Τέιλορ - Βίντεο

Εκτός ελέγχου είναι η κατάσταση στο Λούισβιλ καθώς, την Τετάρτη (23/09, τοπική ώρα), ξέσπασαν βίαιες διαδηλώσεις στη μνήμη της Αφροαμερικανίδας Μπριόνα Τέιλορ που έχασε τη ζωή της από αστυνομική βία και αξιωματικοί πυροβολήθηκαν.
Βίαιες διαδηλώσεις ξέσπασαν, την Τετάρτη (23/09, τοπική ώρα), στο Λούισβιλ της αμερικανικής Πολιτείας του Κεντάκι, μετά την απόφαση πως οι αστυνομικοί που εμπλέκονται στη δολοφονία της Αφροαμερικανίδας Μπριόνα Τέιλορ, δεν θα διωχθούν ποινικά τελικά.

Έτσι, σε ανακοίνωσή του, το FBI υποστήριξε ότι ένας αστυνομικός πυροβολήθηκε εν μέσω των ταραχών και διαχειρίζεται το συγκεκριμένο περιστατικό.

Αργότερα, το NBC που επικαλέστηκε εκπρόσωπο της Αστυνομίας, μετέδωσε πως και άλλος ένας αστυνομικός δέχθηκε πυρά και έτσι και οι δύο τραυματίες έχουν διακομιστεί στο νοσοκομείο.

​​Φυσικά, πολλά βίντεο που φέρεται να έχουν καταγράψει τη στιγμή του πυροβολισμού, κοινοποιήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.


Υπενθυμίζεται ότι, νωρίτερα, ο Γενικός Εισαγγελέας της Πολιτείας απεφάνθη ότι η χρήση βίας των δύο αστυνομικών στην Τέιλορ, τον περασμένο Μάρτιο, ήταν απόλυτα δικαιολογημένη βάσει της νομοθεσίας του Κεντάκι και έτσι προκλήθηκαν σφοδρές κινητοποιήσεις. 
© AP PHOTO / JOHN MINCHILLO
Ως εκ τούτου, οι αστυνομικοί χρησιμοποίησαν πλαστικές σφαίρες εναντίον των διαδηλωτών και έκαναν συλλήψεις ενώ, στην πόλη αναπτύχθηκε ακόμα και η Εθνοφρουρά.
Μάλιστα, στο Λούισβιλ έχει επιβληθεί απαγόρευση κυκλοφορίας για τις επόμενες 72 ώρες, από τις 21:30 έως τις 06:30, σύμφωνα με απόφαση του δημάρχου, Γκρεγκ Φίσερ.

​https://sputniknews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου