Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2020

Εκατοντάδες σχολεία σε όλη την Ελλάδα τελούν υπό κατάληψη

Εκατοντάδες σχολεία σε όλη την Ελλάδα τελούν υπό κατάληψη.
Από μόνο του φυσικά δε λέει τίποτα. Λένε όμως πολλά οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί.
Τα αιτήματα για μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τάξη, τα ελλιπή μέτρα προστασίας σε συνδυασμό με τις κυβερνητικές αντιφάσεις (θυμίζουμε από σήμερα σε ισχύ το μέτρο του ορίου 9 ατόμων σε συναθροίσεις την ίδια στιγμή που στα σχολεία στοιβάζονται 29 άτομα σε μία τάξη...), οι άμεσες και μόνιμες προσλήψεις εκπαιδευτικού προσωπικού και προσωπικού καθαρισμού, είναι κάποια από τα κυριότερα αυτή τη στιγμή που θα δούμε στα κείμενα, τα πανό και τις φωνές μαθητών & εκπαιδευτικών.
Ενδεικτικά έχουμε υπό κατάληψη πάνω από 70 σχολεία στην Αθήνα, 40 στην Θεσσαλονίκη, 35 στην Πάτρα, και δεκάδες σε πολλές πόλεις της Ελλάδας όπως στην Κρήτη, τη Μαγνησία κοκ.
Τα παιδιά και οι δάσκαλοι δεν επαναστατούν "χωρίς αιτία", ούτε βαρέθηκαν το μάθημα από την δεύτερη εβδομάδα. Απαντούν με τον καλύτερο τρόπο στην κυβέρνηση και τους υποστηρικτές της, που παίζει με την υγεία του λαού και άνοιξε τα σχολεία δίχως ουσιαστικό σχέδιο. Γι' αυτό ακριβώς στεκόμαστε πλάι τους, και δίνουμε όλοι μαζί τον αγώνα για την υγεία μας.
Δεν λείπει φυσικά και η προσπάθεια φασιστικών - σκοταδιστικών ομάδων, με μπροστάριδες τους υπόδικους νεοναζί Κασιδιάρη και Λαγό, να μπολιάσουν με μίσος και ανορθολογικές απόψεις τους μαθητές και τον αγώνα τους βάζοντας μπροστά απόψεις κατά της μάσκας, κατά των εμοβλιασμών, άρνησης της ύπαρξης της πανδημίας κοκ. Οφείλουμε όλοι να απομονώσουμε αυτές τις απόψεις που βάζουν σε κίνδυνο χρησιμοποιώντας σκληρή προπαγάνδα όχι μόνο την υγεία των παιδιών αλλά και όλης της κοινωνίας. Να μην αφήσουμε στους νεοναζί κανένα χώρο έκφρασης!
Ο κόσμος της εκπαίδευσης, οι εργαζόμενοι και στην πραγματικότητα όλη η κοινωνία είμαστε έκθετοι στην πανδημία. Αγωνιζόμαστε μαζί για να αντιμετωπίσουμε την υγειονομική κρίση, για να ζήσουμε με αξιοπρέπεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου