Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2020

Τουρκικό F-16 κατέρριψε αρμενικό SU-25 στον εναέριο χώρο της Αρμενίας – Σκοτώθηκε ο πιλότος

Τουρκικά μαχητικά F-16 κατέρριψαν την Τρίτη αρμενικό μαχητικό SU-25 στον εναέριο χώρο της Αρμενίας, σύμφωνα με δήλωση της εκπροσώπου του αρμενικού στρατού, μεταδίδει το αρμενικό πρακτορείο ειδήσεων ArmenPress. Ο Αρμένιος πιλότος σκοτώθηκε.
«Σήμερα, ξεκινώντας από τις 10.30, F-16 τζετ της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας απογειώθηκαν από το αεροδρόμιο της Γκάνια στο Αζερμπαϊτζάν, για να προστατεύουν αζέρικα μαχητικά SU-25 και τουρκικής κατασκευής UAV βομβαρδιστικά Bayraktar, που είχαν σηκωθεί από το αζέρικο αεροδρόμιο της Νταλιάρ και έπλητταν αρμενικούς οικισμούς και αρμενικές μεραρχίες πεζικού που είναι αναπτυγμένες στις περιοχές Βαρντενίς, Μετς Μασρίκ και Σοτκ, στην περιοχή της Βαρντενίς της Αρμενίας.

»Στην προαναφερθείσα περίοδο, η Πολεμική μας Αεροπορία (Αρμενική) παρείχε αεροπορική υποστήριξη στις μονάδες Άμυνας των Αρμενικών Ενόπλων Δυνάμεων.

»Κατά τη διάρκεια της αποστολής τους, ένα μαχητικό αεροσκάφος F-16 της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας κατέρριψε ένα αεριωθούμενο αεροσκάφος SU-25 της αρμενικής πολεμικής αεροπορίας στον αρμενικό εναέριο χώρο», δήλωσε η εκπρόσωπος του αρμενικού υπουργείου Άμυνας, Σουσάν Στεπανιάν. Ο Αρμένιος πιλότος του SU-25 σκοτώθηκε, επιβεβαίωσε.

Το τουρκικό αεροσκάφος είχε εισέλθει 60 χλμ στον εναέριο χώρο της Αρμενίας.

Η κυβέρνηση της Αρμενίας ανακοίνωσε την απώλεια με ανάρτηση στον επίσημο λογαριασμό της στο Twitter

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου