Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2020

ΛΟΡΕΝΤΖΟΥ ΜΑΒΙΛΗ στο Καλπάκι: Μια ακόμη απόδειξη της Βυσματοκρατείας ο Στρατός της Ηπείρου

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ
Εθνικισμός, άθλιες πελατειακές σχέσεις και θητεία λούφας για τα βύσματα πάνε παρέα! 
ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΜΕΓΑΛΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΩΝ ΓΙΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ- ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΟΝΑΔΑ ΛΟΡΕΝΤΖΟΥ ΜΑΒΙΛΗ ΣΤΟ ΚΑΛΠΑΚΙ
Η Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων εκφράζει τη στήριξή της στους φαντάρους που υπηρετούν στο στρατόπεδο του Λορέντζου Μαβίλη στα Γιάννενα και στους γονείς τους. 
Από τη μια υπάρχει έλλειψη φαντάρων στη μονάδα, με αποτέλεσμα όπως μας έχει καταγγελθεί 3 φορές το τελευταίο διάστημα να κόβονται άδειες και να υπάρχουν ατέλειωτες ώρες υπηρεσιών και αγγαρειών κι από την άλλη μας έχουν έρθει μηνύματα για περίεργες αποσπάσεις οπλιτών. Πρόκειται για μία μονάδα, μία ταξιαρχία γενικότερα, όπου βασιλεύει η βυσματοκρατία και οι πελατειακές σχέσεις. 
Οι ευθύνες είναι κυρίως της ανώτατης ηγεσίας του στρατεύματος και της Διαπλοκής που έχει αναπτύξει με πολιτικούς, μητροπολίτες και τοπικούς άρχοντες. 
Η Διαπλοκή δεν αφορά βέβαια μόνο στρατιώτες αλλά και στελέχη σε κάποια από τα οποία εξασφαλίζουν σκανδαλώδεις άδειες και απαλλαγές ή ευνοϊκές μεταθέσεις. 
Ακόμα και να επιθυμεί ένας διοικητής να είναι δίκαιος, πολύ δύσκολα καταφέρνει να πετύχει κάτι, διότι οι ανώτεροί του τον πιέζουν για να ικανοποιεί τους ευνοούμενούς τους. 

Η εξουσία είναι σκληρή. 
Προκειμένου να ικανοποιήσει τους δικούς της ανθρώπους αδιαφορεί για την πίεση, τον ελάχιστο ύπνο, τη 15ωρη καθημερινή εργασία, την κατάθλιψη των υπόλοιπων στρατιωτών. 
Πέρυσι τέτοια εποχή ανοίξαμε ζήτημα με τα στρατόπεδα του λεκανοπεδίου των Ιωαννίνων. 
Στρατιώτες που δεν έκαναν ποτέ υπηρεσία, στρατιώτες με πάνω από 100 μέρες άδεια και στάξιμο αυτών που γύρισαν για τον τελευταίο μήνα της θητείας τους ήδη εξουθενωμένοι από την τοποθέτησή τους σε δύσκολα στρατόπεδα των χερσαίων ή θαλάσσιων ελληνοτουρκικών συνόρων. 
Ως πού θα πάει αυτή η κατάσταση με τις μονάδες στην περιοχή. 
Να απαντήσει το Γενικό Επιτελείο και η ανώτατη ηγεσία αν άλλαξε κάτι μετά τις περσινές καταγγελίες. 
Ή μήπως δεν έχει αλλάξει τίποτα, και εξακολουθούν κάποιοι στην περιοχή της Ηπείρου και των Ιωαννίνων, ειδικότερα, να απολαμβάνουν μία "θητεία ζάχαρη", μολονότι η πλειοψηφία των στρατιωτών υποφέρει χωρίς άδειες και με ατέλειωτες υπηρεσίες, λόγω της πολεμικής κινητοποίησης κατά των προσφύγων, του κορονοϊού και της κρίσης με την Τουρκία για τις θαλάσσιες ζώνες; 

Εμείς προτείνουμε σε στρατιώτες και γονείς να μην γίνουν τσιράκια των ισχυρών. 
Να μην επιλέξουν να αδικήσουν τους υπόλοιπους για να περάσουν καλύτερη θητεία. 
Να μην αποτελέσουν μέρος του προβλήματος αλλά να αγωνιστούν μαζί μας και αξιοπρέπεια για την Υπεράσπιση των δικαιωμάτων του Φαντάρου Πολίτη με Στολή και την παρεμπόδιση της αυθαιρεσίας.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου