Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2020

Για τους Τούρκους Αγωνιστές ποιες είναι οι χειρότερες φυλακές, του Μητσοτάκη ή του Ερντογάν;

Ο ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΣ ΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ŞADİ NACİ ÖZPOLATΞΕΚΙΝΗΣΕ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΔΙΑΒΑΤΩΝ
Ο σύντροφος από την πρώτη στιγμή που μετήχθη στις φυλακές των Διαβατών πριν από 8 μήνες, βρέθηκε αντιμέτωπος με την εκδικητική στάση των ανθρωποφυλάκων, οι οποίοι επιτείθενται σε όποιον και όποια αντιστέκεται στο ασφυκτικό περιβάλλον των φυλακών και στις επιταγές τους. Από την πρώτη στιγμή τους ξεκαθάρισε πως είναι πολιτικός κρατούμενος και ως τέτοιος δε δεχεται γυμνό σωματικό έλεγχο. Η αντίδραση του αρχιφύλακα ήταν να τον στείλει τότε στην απομόνωση πέρνοντας του το μπουφαν και τα παπούτσια του. Ο σύντροφος και τότε έκανε απεργία πείνας κάνοντας ξεκάθαρο πως όσο υπάρχει καταστολή και πίεση προς το πρόσωπό του, τόσο αυτός θα αντιστέκεται στις αδικίες που λαμβάνουν χώρα στις φυλακές, τιμώντας έτσι τους αγώνες και τα δικαιώματα που κατακτήθηκαν με αίμα από τους πολιτικούς κρατούμενους ανά τον κόσμο. Εν τέλη τότε με την πίεση που άσκησε η απεργία πείνας του, βγήκε από την απομόνωση πέρνοντας τα πράγματά του.

Μετά από αυτή τη συνθήκη συνεχίστηκε η εκδικητική μεταχείρηση, προς το πρόσωπο του συντρόφου, καθώς του απορρίπτουν τις αιτήσεις για επισκεπτήριο με φιλικό του πρόσωπο, λέγοντας πως δέχονται μόνο μέλη οικογενείας και του σκίζουν τα εξώφυλλα των βιβλίων, με τη δικαιολογία για έλεγχο για ναρκωτικά, καθώς επίσης του λογοκρίνουν πολλές φορές το έντυπο υλικό που του αποστέλλεται, με αποτέλεσμα να μην του το δίνουν. Ο σύντροφος απέναντι σε αυτή την κατάσταση, ξεκίνησε απεργία πείνας με τα εξής, πλήρως υλοποιήσημα αιτήματα

· Να μη του σκίζουν τα βιβλία και να λαμβάνει χωρίς λογοκρισία το έντυπο υλικό που του αποστέλλεται

· Να του επιτραπεί επισκεπτήριο με ένα φιλικό του πρόσωπο καθώς ως πολιτικός πρόσφυγας, δεν έχει μέλη της οικογενείας του στην Ελλάδα

Ο σύντροφος Şadi Naci Özpolat είναι επαναστάτης αγωνιστής του Λαϊκού Μετώπου από την Τουρκία και έχει διαγράψει ήδη τρεις δεκαετίες αγώνα σε Τουρκία, Γερμανία και Ελλάδα. Στην πολυετή αυτήν πορεία του έχει φυλακιστεί για 12, 5 χρόνια στην Τουρκία, 6 χρόνια απομόνωση στη Γερμανία και 2 χρόνια στην Ελλάδα. Πιστός στην Επαναστατική Υπόθεση, με το ήθος παλιών αγωνιστών, δε σταματά στιγμή να αποτελεί παράδειγμα ανθρωπιάς και δύναμης, όρεξης και ευρηματικότητας μέσα στον αγώνα. Μια καρδιά γνήσια γέννα της αντίστασης, όπως και οι υπόλοιποι δέκα σύντροφοί και συντρόφισσές μας, που βρίσκονται στην ίδια υπόθεση.

Έχει ζήσει τις μεγάλες απεργίες πείνας, τις σφαγές και την πολιορκία των φυλακών στην Τουρκία τον Δεκέμβρη του 2000. Έχει δει τους συντρόφους και τις συντρόφισσές μας να γαζώνονται από πυροβολικά του στρατού, να αυτοπυρπολούνται για να σώσουν τους υπόλοιπους συντρόφους μας μέσα στα κελιά, έχει δει τα αδέρφια μας να λιώνουν σαν τα κεριά στην Μεγάλη Απεργία Πείνας ενάντια στην απομόνωση και τα κελιά τύπου F (2000-2007). Μαζί με τους συντρόφους και τις συντρόφισσες, έχει δώσει ένα τεράστιο αγώνα ενάντια στις ναρκομαφίες και τα ναρκωτικά και δεν πρόκειται να δεχθεί να του σκίζονται τα βιβλία χρησιμοποιώντας αυτή τη δικαιολογία, τελείως υποκριτικά από την υπηρεσία και το αρχιφύλακα.

Στηρίζουμε το σύντροφό μας και τα δίκαια αιτήματά του, μέχρι την επίτευξή τους, γνωρίζοντας πως μόνος δρόμος για τη Νίκη η Αντίσταση! Κάτω τα χέρια σας από τους αγωνιστές και τις αγωνίστριες. Τα βασανιστήριά τους μας εξοργίζουν και δυναμώνουν την πίστη μας στον αγώνα!

ΝΑ ΑΓΩΝΙΖΕΣΑΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ, ΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ, ΤΗΝ ΑΔΙΚΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΑΞΙΚΗ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑ. ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΗΚΟΝ.

ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΔΕΚΤΑ ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥ ΠΕΙΝΑΣ ŞADİ NACİ ÖZPOLAT

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΟ ΟΠΛΟ ΤΩΝ ΛΑΩΝ

ΕΧΟΥΜΕ ΔΙΚΙΟ ΚΑΙ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ

Λαϊκό Μέτωπο 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου