Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2020

ALT.GR: Αντί να απαντήσει στα ζητήματα Πολιτικής Κριτικής κρύβεται και φυγομαχεί με Συκοφαντίες και προσωποποιήσεις!


Με απογοήτευση είδαμε ανάρτηση στο alt.gr η οποία επιχειρούσε να απαντήσει σε άρθρο μας με το οποίο κάναμε κριτική σε θέσεις που παρουσιάζονταν από τον ταξίαρχο ε.α. Μιχάλη Σοφικίτη. Αλλά και αγανάκτηση γιατί διανθίζεται με ψεύδη και μια προσπάθεια η συζήτηση να στραφεί σε ζητήματα προσωπικής συνέπειας του ταξίαρχου, ζητήματα που αφορούν τη γενικότερη θέση του στο λαϊκό κίνημα. 
Κοινώς υπάρχει σαφής αποφυγή σαφών απαντήσεων σε όσα ζητήματα θέτουμε για την πολιτική ουσία των ζητημάτων. 

Δε θα σταθούμε ιδιαίτερα στο γεγονός πως η Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων και το Δίκτυο Σπάρτακος επιχείρησαν να τιμήσουν με στρατιώτη που φορούσε τη στολή του τους νεκρούς του Πολυτεχνείου, και εμποδίστηκαν από την αστυνομία να το πράξουν, φτάνοντας να απειλήσουν τον αγωνιστή φαντάρο με σύλληψη από την Στρατονοία.
Όχι μόνο αυτό αλλά ήταν σαφής και η πρόθεση των κρατικών μηχανισμών να προσαγάγουν και τα μέλη της ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ. 
Θα μπορούσαμε να πούμε λοιπόν πως το alt.gr αντί να κοινοποιήσει στο κοινό του την απίστευτου σεβασμού πράξη που επιχειρήσαμε να κάνουμε, μας κατηγορεί πως δεν βρεθήκαμε στην Αμερικανική Πρεσβεία! 

Επίσης σε όσα αφορούν τον ταξίαρχο. Κανείς δεν αναφέρθηκε στην πολιτική του στάση. Αναφερθήκαμε και επιμένουμε σε αυτό, στις θέσεις του. Και θα θέλαμε να προσθέσουμε πως σοσιαλιστές με σοβαρή θεωρητική συγκρότηση αλλά και παρουσία στο λαϊκό κίνημα, ήταν αυτοί που το 1914 εκ μέρους της Γερμανικής Σοσιαλδημοκρατίας ψήφισαν ακόμα και πολεμικές πιστώσεις. Σοσιαλσωβινιστής κανένας δεν έγινε με κάποια ληξιαρχική πράξη, αλλά πάνω στα αδήριτα ερωτήματα της ίδιας της ταξικής πάλης. Λέμε σαφώς λοιπόν πως οι θέσεις αυτές είναι προβληματικές και οδηγούν ευθέως σε σοσιαλσωβινιστική πολιτική στάση, ενδεχομένως με τις καλύτερες προθέσεις και τα καλύτερα βιογραφικά. 

Εμείς λοιπόν επιμένουμε και θα ξαναρωτήσουμε τη συντακτική επιτροπή του alt. Gr: 

Ο χαρακτήρας του ανταγωνισμού μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας είναι και από τις δυο πλευρές ληστρικός και αντεργατικός; 
Αν είναι γιατί το alt.gr επιμένει στην μονομερή καταδίκη της «τουρκικής προκλητικότητας» και δεν κάνει αναφορά στις άδικες αιτιάσεις του ελληνικού καπιταλισμού;; 

Η αποκόλληση από τα ιμπεριαλιστικά συμφέροντα, με δεδομένο πως το alt.gr βλέπει μονομερή τουρκική προκλητικότητα οδηγεί σε εθνική ανάληψη δυναμικότερων επιλογών; 
Να πάρουμε δηλαδή πάνω μας εδώ και τώρα και δυναμικότερα την υπεράσπιση των «κυριαρχικών μας δικαιωμάτων»; 

Είναι υπέρ του αξιόμαχου του ελληνικού στρατού; 
Και αν ναι να μας απαντήσει αυτό το αξιόμαχο υπό αστική κυριαρχία ποιον και πως εξυπηρετεί; 

Οι στρατιώτες και τα χιλιάδες στελέχη που δεν έχουν κανένα ρόλο στο σχεδιασμό και την επιχειρησιακή εξειδίκευση των πολεμικών σχεδίων και της καθημερινής τρέλας του στρατού, είναι θύματα αυτού του ληστρικού χαρακτήρα της αντιπαράθεσης στον οποίο παίρνει μέρος και η Ελλάδα; 

Μπορεί στην εποχή μας να υπάρξει «αυθεντικός εθνικός στρατός χωρίς ιμπεριαλιστικές εμπλοκές» χωρίς την εργατική τάξη στην εξουσία; Στρατός που δε θα διανοείται πια να ονομάζεται εθνικός; 

Καταλαβαίνουμε πως το alt.gr τρομάζει με τις σαφείς απαντήσεις, γιατί αυτές είναι πολύ πιθανό όντως να οδηγήσουν τους τίμιους κατά τα άλλα συντελεστές του, να ενισχύσουν σχέδια άλλων με ξένες σημαίες από αυτές του εργατικού κινήματος. Αν δε συμβαίνει ήδη αυτό. Το τραγικότερο είναι να δίνεις τις όποιες μάχες και τελικά επειδή η στρατηγική σου είναι ενσωματώσιμη αυτές να πηγαίνουν στράφι. 

Όμως είναι αδιανόητο να επιχειρεί κανείς να πλήξει την πολιτική διεθνιστική συνέπεια, τις πράξεις αντιπαράθεσης με την πολιτική και τη στρατιωτική εξουσία που εδώ και 30 χρόνια υπηρετεί η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ και το Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων Σπάρτακος. Μόνο να μάθει έχει κανείς από την ύπαρξη και τις μάχες που έχουμε δώσει. Πάντα με παρονομαστή τα δικαιώματα των πολιτών με στολή και τις μάχες του εργατικού κινήματος. 

Εμείς από τη μεριά μας αγκαλιάζουμε και περιμένουμε την τίμια και ειλικρινή απάντηση από τη μεριά του alt.gr πάνω στα ζητήματα που θέτουμε. Μακάρι κάτι τέτοιο να μπορούσε να γίνει και σε δημόσια συζήτηση. O αντίπαλος είναι η αστική πολιτική, φιλοπόλεμη και εθνικιστική, ληστρική και αντεργατική. 
μάχη με αυτόν τον αντίπαλο κρινόμαστε. 

Η μάχη με αυτό τον αντίπαλο απαιτεί καθαρές κουβέντες και όχι στρεψοδικία.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου