Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2020

Στεφανοβίκειο Βόλου: λιώνουν τους φαντάρους για να κάνουν ασκήσεις με τους Αμερικανούς και την Άσκηση ΜΕΔΟΥΣΑ!

Σε απελπιστική κατάσταση βρίσκονται οι συνάδελφοι φαντάροι που υπηρετούν στην Αεροπορία Στρατού, στο Στεφανοβίκειο Βόλου.
Από την μια μεριά ο Κορονοιός και η παρατεταμένη Φυλάκιση τους καθώς το Υπουργείο Άμυνας αποφάσισε να βάλει Καραντίνα μόνο τους φαντάρους.
Από την άλλη μεριά έχουν τις συνεχείς ασκήσεις των Ελληνικών Ένοπλων Δυνάμεων είτε σε εθνικό, είτε σε Διεθνές επίπεδο.
Αδιαφορώντας για τον κορονοιό -που συνεχώς καταγράφει ολοένα περισσότερα κρούσματα- το Υπουργείο Άμυνας συνεχίζει τις συνεκπαιδεύσεις των Ενόπλων Δυνάμεων με τις αντίστοιχες Αμερικανικές, στο πλαίσιο των Πολεμικών Αξόνων Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ-Αιγύπτου, όπως και διεθνείς ασκήσεις που επίκεντρο τους έχουν το ενεργειακό ζήτημα και τον έλεγχο της Ανατολικής Μεσογείου.
Το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ έχει δημοσιεύσει τις καταγγελίες των συναδέλφων και έχει αναδείξει τι σημαίνουν όλες αυτές οι ΠΟολεμικές Προετοιμασίες.
Η ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΩΣ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΒΑΣΗ
Ενώ τα φώτα της δημοιότητας παίφτουν στην αμερικανική βάση της Σούδας, εξαιτίας της εξαιρετικής σημασίας που έχει για τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ.
Δεν πρέπει να περνά απαρατήρητο το γεγονός ότι και η Θεσσαλία συγκεντρώνει το ενδιαφέρον τόσο των ΗΠΑ όσο και του Ισραήλ. Συνεκπαιδεύσεις, μεταστάθμευση στρατευμάτων και πολεμικών μέσων -ελικοπτέρων, αεροσκαφών UAV-, δημιουργία στρατιωτικής βάσης.
Όπως αποκαλύπτεται και από τις Επιστολές των συναδέλφων στο Σταφανοβίκειο, την έδρα της 1η Ταξιαρχίας της Αεροπορίας Στρατού σταθμεύουν δεκάδες αμερικανικά ελικόπτερα, ενώ στο Στρατόπεδο Γεωργούλα της 32ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών, φιλοξενούνται εκατοντάδες στελέχη των Αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων.
Στους επιθετικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ για τα Βαλκάνια-Καύκασο-Μαύρη Θάλασσα-Ανατολική Μεσόγειο-Αφρική-Μέση Ανατολή, με αντιπάλους καταρχήν την Ρωσία και την Κίνα, το ελληνικό κράτος διεκδικεί διευρυμένο πολεμικό ρόλο.
Στο πλαίσιο αυτό αξιοποιούνται στρατιωτικές αλλά και πολιτικές υποδομές.
Σημαντική συνιστώσα το λιμάνι του Βόλου. Το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού, έχει ανακοινώσει μελέτη για την ανάπτυξη κατάλληλων εγκαταστάσεων για τον ελλιμενισμό αρματαγωγών, στα πλαίσια νέων επιχειρησιακών σχεδιασμών, που συνδέονται με τις ανάγκες του ελληνο-τουρκικού ανταγωνισμού [π.χ. δράση των Πεζοναυτών στα νησιά του Βορειο-Ανατολικού Αιγαίου κλπ] αλλά και αυτές του ιμπεριαλιστή συμμάχου του ελληνικού αστικού κράτους.

ΟΙ ΜΙΣΘΟΦΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΤΩΝ ΗΠΑ ΟΥΤΕ ΚΟΛΛΑΝΕ ΟΥΤΕ ΜΕΤΑΔΙΔΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΙΟ-ΣΤΕΙΛΑΝΕ ΕΠΙΣΤΟΛΗ!
Θυμίζουμε την ανακοίνωση μας  στις 31 Οκτωβρίου 2020
Στεφανοβίκειο: Κλείνουν μπαρ-εστιατόρια αλλά κάνουν ΚΑΝΟΝΙΚΑ Πολεμικές Ασκήσεις με τους Αμερικανούς

Τα κανάλια και οι δημοσιογράφοι, αποδέκτες εκατομμυρίων ευρώ από την κυβέρνησης της ΝΔ για να διαδίδουν την προπαγάνδας της, τονίζουν ότι 
ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να ανακοινώσει Απαγορεύσεις Κυκλοφορίας ενδεχομένως από τις 22.00 ή τις 23.00 από τις 00.30 που ισχύει σήμερα, ολικό κλείσιμο μπαρ και εστιατορίων.
Επίσης αναμένεται να κλείσουν γυμναστήρια, αίθουσες ψυχαγωγίας, σινεμά, θέατρα. 
Από το πρωί του Σαββάτου η ΕΛ.ΑΣ. θέτει σε εφαρμογή ένα νέο επιχειρησιακό σχέδιο στην Αττική. Έτσι, θα υπάρχουν γενικευμένοι έλεγχοι των αστυνομικών. Εκτός από τα 30 σταθερά μπλόκα της ΕΛ.ΑΣ σε πλατείες και κεντρικά σημεία, αστυνομικοί θα μπαίνουν μέσα στις γειτονιές και θα ελέγχουν τους πολίτες εάν εφαρμόζουν τα μέτρα κατά του κορονοϊού, αν φορούν μάσκες και αν τηρούν τα μέτρα ασφαλείας.
Και ενώ λαμβάνονται αυτά τα αυταρχικά μέτρα που επιχειρούν να συγκαλύψουν τις ολέθριες κυβερνητικές επιλογές στον τουρισμό και στην Υγεία, όπου δεν έκαναν τίποτε για να καλύψουν τις τεράστιες ανάγκες, συνεχίζουν κανονικά τις Πολεμικές Ασκήσεις με τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ!
Ασκήσεις που ανοίγουν το δρόμο στον Κορονοιό και Ακυρώνονται σε όλες τις άλλες χώρες.
Ασκήσεις που στοχοποιούν την Ρωσία και αναβαθμίζουν το ρόλο του Ελληνικού κράτους ως αιχμή του δόρατος των Αμερικανικών ιμπεριαλιστικών επιδιώξεων στην περιοχή, πολεμικών προετοιμασιών που έχουν ως παρανομαστή τους ενεργειακούς σχεδιασμούς.
Είναι χαρακτηριστικά τα όσα συμβαίνουν στο Στεφανοβίκειο, που προγραμματίζεται μια πολύ επικίνδυνη άσκηση της Αεροπορίας Στρατού, Ελλάδας και ΗΠΑ.
Η άσκηση όμως αυτή είναι η αρχή.
Οι ασκήσεις αυτές πρόκειται να συνεχιστούν και να επεκταθούν, ενώ βεβαίως οι εκτιμήσεις όλων είναι ότι το πρόβλημα με τον Κορονοιό κλιμακώνεται. 
Οι Αμερικανοί προκειμένου να προλάβουν τις κοινωνικές και πολιτικές αντιδράσεις προχώρησαν σε Προπαγανδιστικό μήνυμα!
Διαβάζουμε σε σχετικά δημοσιεύματα: "Ο Αμερικανικός Στρατός στην Ευρώπη εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία απευθύνεται στους Έλληνες πολίτες, ενημερώνοντάς τους σχετικά με τις επικείμενες στρατιωτικές ασκήσεις. 
Ασκήσεις που πρόκειται να συμμετάσχουν μεγάλοι σχηματισμοί ελικοπτέρων από το 1ο Τάγμα του Στρατού των ΗΠΑ, την 101η Ταξιαρχία Αεροπορίας Μάχης, και το 101ο Αερομεταφερόμενο Τμήμα (Air Assault), οι οποίοι θα εκπαιδεύονται γύρω από το Στεφανοβίκιο, τους επόμενους μήνες.
Τα AH-64E Apache και τα ελικόπτερα Black Hawk βρίσκονται στην Ευρώπη για εννέα μήνες για να υποστηρίξουν την επιχείρηση του Atlantic Resolve. Το 101ο CAB βρίσκεται στην Ελλάδα για να εκπαιδευτεί και για να αυξήσει την ετοιμότητα τους". 

Το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ καταγγέλλει όλες αυτές τις ασκήσεις και τις Πολεμικές Προετοιμασίες.
Με ευθύνη των κυβερνήσεων ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ η ελληνική επικράτεια έχει μετατραπεί σε ένα τεράστιο Πολεμικό Ορμητήριο.
Καλούμε τους συναδέλφους φαντάρους και τα στελέχη να Αρνηθούν να γίνουν Συνένοχοι-Συμμέτοχοι σε όλους αυτούς τους Ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς.
Καλούμε το Αντιπολεμικό Κίνημα και τον λαό στο Βόλο να Απαιτήσει την Ακύρωση των Ασκήσεων αυτών, να αντιπαλέψει τη μετατροπή της Θεσσαλίας και όλης της χώρας σε βάση του Θανάτου και βάση Εφόρμησης των Δολοφόνων των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ.
Αποκαλύπτονται ξανά οι επικίνδυνοι πολεμικοί τυχοδιωκτισμοί της κυβέρνησης που επιδιώκει να μετατρέψει τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις σε Χωροφύλακα των λαών, Χορηγό Ασφάλειας σε επενδυτές, εφοπλιστές, εταιρείες πετρελαίου.
Αυτοί είναι οι λόγοι που η κυβέρνηση ΝΔ -όπως και οι προηγούμενες αστικές κυβερνήσεις- δαπανά περισσότερο από το 2$ του ΑΕΠ για το ΝΑΤΟ, αγοράζει όπλα αξίας 62 ΔΙΣ Ευρώ, προσλαμβάνει 15.000 Μισθοφόρους Στρατιώτες, αυξάνει τη θητεία και επιδιώκει την Στράτευση στα 18 των φτωχών νέων γυναικών και ανδρών. 
Αυτοί είναι οι λόγοι που συγκροτούν το σύγχρονο κράτος Άμυνας/Ασφάλειας, συγκροτεί το Ισραήλ των Βαλκανίων στρατικοποιώντας την Αστυνομία ενώ ο Στρατός αναλαμβάνει Κατασταλτικά καθήκοντα.
ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου