Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2020

Στρατόπεδο Χατζηπεντή στο Κουφόβουνο: Μόνο σε μια μονάδα από τις 8, οι 30 στους 60 είναι θετικοί στον Κορονοιό, Καραντίνα, Απομόνωση!


"Πανδημία στο στρατόπεδο Χατζηπεντη στο Κουφόβουνο
Υπηρετώ σε μοναδα στο Στρατόπεδο Χατζηπεντή στο Κουφόβουνο. 
Εδώ τα κρούσματα είναι εξαιρετικά πολλά. 
Μόνο σε μια μονάδα από τις 8 του στρατοπέδου περίπου οι 30 από τους 60 φαντάρους είναι θετικοί, σε καραντίνα κι απομόνωση. 
Έχουν μεταφερθεί σε ξεχωριστό κτήριο όπου μετακινούνται όλοι όσοι είναι θετικοί στα τεστ και βρίσκονται υπό ιατρική παρακολούθηση. 

Δυστυχώς το πρόβλημα δεν εντοπίζεται τόσο στα μέτρα που λήφθηκαν μετά την έξαρση της πανδημίας εδώ, αλλά πριν, στην προσπάθεια περιορισμού της.
Τα rapid tests τα οποία έγιναν σε όλους τους νεοσύλλεκτους δεν είναι αξιόπιστα σε τέτοιο βαθμό ώστε αυτοί να αντιμετωπίζεται σαν ένας πλήρως υγιής πληθυσμός. 
Ακόμα, τα στελέχη δεν ελέγχονται με κανέναν τρόπο, και μπαινοβγαίνουν καθημερινά, με τον κίνδυνο να "φέρουν" τον ιό στους φαντάρους προφανή.

Το μεγαλύτερο ζήτημα όμως ήταν κι είναι αυτό του συνωστισμού. 
Σε έναν θάλαμο λίγων τετραγωνικών συμβίωναν 40 ή και περισσότεροι φαντάροι, χωρίς φυσικά καμία τήρηση αποστάσεων ή όσων άλλων προβλέπονται. 
Χρησιμοποιούσαν τις ίδιες - λίγες- τουαλέτες και ντουζιέρες. 
Σε τέτοιες συνθήκες φυσικά η χρήση μάσκας δεν αρκεί. 
Ακόμα όμως κι όταν άρχισαν να εμφανίζονται θετικά κρούσματα, δεν έγιναν τεστ σε όσους θεωρήθηκαν στενές επαφές. 
Αυτοί απλά οδηγήθηκαν σε ξεχωριστά δωμάτια, φορείς ή μη του ιού.

Το ζήτημα φυσικά δεν περιορίζεται στις ευθύνες της εκάστοτε διοίκησης. Άλλωστε δεν είναι εύκολο να διαχειριστεί κάνεις ένα τεράστιο πλήθος νεοσυλλέκτων, που πρέπει να στεγαστούν σε παλιές κι ανεπαρκείς εγκαταστάσεις. 
Πρώτα και κυρίαρχα για την κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί ευθύνεται η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Άμυνας, η οποία δεν πήρε κανένα απολύτως μέτρο για να μειώσει το μέγεθος της ΕΣΣΟ του Νοεμβρίου, η οποία υπερέβει τα 10.000 άτομα. 
Ούτε φυσικά στην συνέχεια διαμόρφωσε κάποιο επαρκές υγειονομικό πρωτόκολλο, θα έλεγε κανείς ότι συμπεριφέρονταν σαν να μην ήξεραν εδώ κι 9 μήνες ότι υπάρχει πανδημία. 
Είναι σαφές ότι έχει δοθεί εντολή από "ψηλά" να γίνεται περιορισμένος αριθμός τεστ κι αυτός με το ζόρι, κι όταν τα πράγματα έχουν δυστυχώς ξεφύγει με την έξαρση του ιού."
Απαιτούμε να γίνουν τώρα ΜΟΡΙΑΚΑ ΤΕΣΤ σε όλους.
Κανείς να μην επιστρέφει στο μονάδα χωρίς να του γίνεται ΤΕΣΤ.
Πρέπει να πάρουν μέτρα κατά του Συνωστισμού.
Δώστε Άγραφες Άδειες-Να γίνουν Μεταθέσεις στο 4μηνο.
Συνάδελφοι ΜΟΝΟ εμείς θα προστατεύσουμε την Υγεία μας από το Υπουργείο Άμυνας που μας απειλεί.
Να βγούμε Παραπονούμενοι- Στείλε επιστολές με τις καταγγελίες σας στην ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ 
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ 
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437 
diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου