Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2020

Δραματική είναι η κατάσταση στα νοσοκομεία της Δυτικής Μακεδονίας , καθώς τα κρεβάτια στις εντατικές είναι λίγα.

Συγκλονίζει η μαρτυρία ασθενούς με κορονοϊό στην Φλώρινα καθώς αναζητούσε κρεβάτι ΜΕΘ επι 27 ώρες. ‘Όπως ανέφερε η σύζυγος του ασθενούς , εμφάνισε τα πρώτα συμπτώματα στις 11 Νοεμβρίου, τις πρώτες ημέρες έμεινε στο σπίτι, αργότερα χρειάστηκε να νοσηλευτεί σε νοσοκομείο. Το νοσοκομείο της Φλώρινας ήταν αδύνατο να τον νοσηλεύσει καθώς δεν διαθέτει κλίνες ΜΕΘ.
Τη δική τους μάχη δίνουν οι γιατροί και οι νοσηλευτές στην μονάδα αυξημένης φροντίδας του νοσοκομείου της περιοχής, καθώς καθημερινά ο αριθμός των νοσούντων είναι αυξημένος και αρκετοί είναι αυτοί που χρήζουν αναπνευστικής υποστήριξης ενώ άλλοι χρειάζονται την διακομιδή τους σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, που όπως λένε οι γιατροί είναι δύσκολο να βρεθεί κρεβάτι για τους κατοίκους της περιοχής. Αξίζει να σημειωθεί πως η πόλη της Φλώρινας είναι μια ακριτική περιοχή που η πρόσβαση στα μεγάλα αστικά κέντρα για την άμεση διακομιδή των ασθενών, είναι αρκετά δύσκολη.
Την ίδια στιγμή, πάνω από 30 γιατροί και νοσηλευτές βρίσκονται εκτός υπηρεσίας καθώς είτε είναι οι ίδιοι θετικοί στον κορονοϊό, είτε βρίσκονται προληπτικά σε καραντίνα. Οπως καταγγέλλουν οι ίδιοι οι γιατροί και οι νοσηλευτές εδω και μήνες βρίσκονται εκτεθειμένοι λογω έλλειψης εξειδικευμένου προσωπικού, και κλινών ΜΕΘ, ζητώντας απο το κράτος να αντοποκριθεί στη κάλυψή αυτών των αναγκών.
Δεν είναι αστείο πια, είναι σοβαρό.Η Κρατική ευθύνη είναι ύπο το μηδέν. Αντί η κυβέρνηση να εξοπλίσει νοσοκομεία, να κάνει μόνιμους και μαζικούς διορισμούς προσωπικού, στέλνει αστυνομία στην Βόρεια Ελλάδα .
Αντί να φτιάξει γερή πρωτοβάθμια περίθαλψη μειώνει τις δαπάνες για την υγεία και αυξάνει τις δαπάνες για στρατιωτικούς εξοπλισμούς.
Κάποιοι την υγεία του λαού την βλέπουν σαν ευρώ, την πουλάν και την αγοράζουν.
Φτάνει πια, δεν είμαστε αναλώσιμοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου