Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2020

Η FRONTEX ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ!


Η FRONTEX ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ! 
Ο Φαμπρίτσε Λετζέρι, επικεφαλής της Frontex, σε σχετικές ερωτήσεις στο Ευρωκοινοβούλιο, για το αν δηλαδή η Frontex συμμετέχει ή συγκαλύπτει επαναπροωθήσεις προσφύγων όσο και στο γεγονός ότι παραβιάζονται συστηματικά ανθρώπινα δικαιώματα απάντησε ότι η πρόσληψη επιτηρητών για τα ανθρώπινα δικαιώματα έχει καθυστερήσει στον οργανισμό καθώς και ότι δεν υπάρχουν στοιχεία και ενδείξεις ότι τα σκάφη (της Frontex ή και ελληνικά) έχουν εμπλακεί σε περιστατικά επαναπροώθησης".. 

Όπως σημείωσε "ο νόμος δίνει τη δυνατότητα στην Ελλάδα για κατάσχεση και σύλληψη ή να ειδοποιηθεί το επίμαχο σκάφος να αλλάξει ρότα. Στείλαμε επιστολή και λάβαμε τις εξηγήσεις από τις ελληνικές Αρχές. 

Και όλοι πήγαν για ύπνο ήσυχοι. 

Δεν έχει περάσει πολύς καιρός που διεθνή μέσα ενημέρωσης έχουν δείξει πλάνα στα οποία ο Ελληνικός Στρατός με τις πλάτες της Frontex στέλνει πίσω στην κόλασή τους εκατοντάδες πρόσφυγες. 
Το ξεφτίλισμα μάλιστα στοιχειωδών ανθρώπινων δικαιωμάτων είναι η κοινή πρακτική όλου αυτού του ένοπλου εσμού. 

Η Frontex, δηλαδή η Ε.Ε., κάνει πλάτες στην κυβέρνηση Μητσοτάκη. Γιατί είναι αυτή που κάνει τη βρώμικη δουλειά «προστασία» της Ε.Ε. από τον εισβολέα. 

Η διάλυση των ένοπλων σωμάτων της Ε.Ε. είναι ένα από τα στοιχειώδη αιτήματα που θα πρέπει να θέσει το εργατικό κίνημα στο πλαίσιο της πάλης για την αντικαπιταλιστική αποδέσμευση από αυτήν. 

Ταυτόχρονα αποκτά ιδιαίτερη σημασία ξανά η πάλη του Δικτύου Σπάρτακος και της Επιτροπής Αλληλεγγύης Στρατευμένων για την υπονόμευση και το σταμάτημα του κυνηγιού κεφαλών των προσφύγων.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ 
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ 
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437 
diktiospartakos.blogspot.com 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου