Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2020

Ετοιμάζονται να στείλουν Patriot και 40 μέλη των Ενόπλων Δυνάμεων στην Σαουδική Αραβία


Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη ετοιμάζεται να στείλει Patriot στη Σαουδική Αραβία και προσωπικό της Πολεμικής Αεροπορίας. 
Την αποστολή των ελληνικών στρατιωτικών δυνάμεων επιταχύνει η δολοφονία του Ιρανού πυρηνικού επιστήμονα Μοχσέν Φαχριζαντέχ που η πλειοψηφία των αναλυτών καταλογίζει στο Ισραήλ. Ταυτόχρονα αποδεικνύει το πόσο άμεσα συνδεδεμένο είναι πλέον το ελληνικό αστικό κράτος με τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς.
Δεν είναι τυχαία η παρουσία δύναμης του Αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού στην περιοχή, της οποίας ηγείται αεροπλανοφόρο. Οι επιχειρησιακοί λόγοι επικαλύπτονται αλλά τα μηνύματα είναι σαφή: 
"Το USS Nimitz κινείται πίσω στην περιοχή του Περσικού Κόλπου μαζί με άλλα πολεμικά πλοία συνοδείας για να παρέχει υποστήριξη μάχης και αεροπορική κάλυψη εάν απαιτηθεί, καθώς τα αμερικανικά στρατεύματα αποσύρονται από το Ιράκ και το Αφγανιστάν μέχρι τις 15 Ιανουαρίου με εντολή του προέδρου Τράμπ", δήλωσε στρατιωτικός αξιωματούχος στο CNN.
Θυμίζουμε:
“Εγκληματική και εξαιρετικά επικίνδυνη ενέργεια η δολοφονία του Ιρανού επιστήμονα”: Ποιος το λέει;
http://diktiospartakos.blogspot.com/2020/11/blog-post_644.html

Σε αυτό το πλαίσιο παρεμβαίνει η κυβέρνηση της ΝΔ, επιδιώκοντας με αδίστακτο τρόπο να υλοποιήσει τον μέγιστο στόχο της ελληνικής αστικής τάξης, την αναβάθμιση του Στρατηγικού της ρόλου.
Είναι χαρακτηριστικό ότι ενώ στην πρώτη φάση της Πανδημίας η αποστολή των αντιαεροπορικών συστημάτων PATRIOT είχε ακυρωθεί λόγω του Κορονοιού, τώρα ο Ιός και ο Υποχρεωτικός Εγκλεισμός μας από την κυβέρνηση χρησιμοποιείται για να υλοποιήσει τα πολεμοκάπηλα σχέδια της.
Η κυβέρνηση της ΝΔ, η αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ-ΚΙΝΑΛ και το σύνολο του αστικού πολιτικού κατεστημένου έχουν ως δεδομένα ότι για να μπορέσουν να ασκήσουν τον περιφερειακό ρόλο που διεκδικούν πρέπει να  έχουν αναβαθμισμένη Πολεμική Ισχύ και τη θέληση να την ασκήσουν σε πολεμικά μέτωπα, είτε την ώρα της σύγκρουσης είτε κατά τη διάρκεια της επιβολής της "ιμπεριαλιστικής ειρήνευσης". Αυτός είναι εξάλλου ο όρος για την συμμετοχή στη μοιρασιά της ιμπεριαλιστικής λείας, η διεκδίκηση μέρους της Ανοικοδόμησης των κατεστραμμένων από τον πόλεμο περιοχών. Ο Μυτιληναίος κάτι μπορεί να μας πει για τη δράση των επιχειρήσεων του σε Βαλκάνια, Ιράκ και Λιβύη, όπως επίσης και ο Βαρδινογιάννης, αλλά και οι Έλληνες εφοπλιστές! 
Η Πολεμική Ισχύ εργαλειοποιείται εδώ και καιρό (πχ. Βαλκάνια) για την επιβολή των αστικών σχεδιασμών. Για αυτό και όλοι -στρατιωτικοί, καθηγητές, πολιτικοί, δημοσιογράφοι κλπ- απαιτούν επειγόντως πολεμικούς εξοπλισμούς με πεδίο δράσης την Ανατολική Μεσόγειο!
Γι' αυτό περιστέλλουν τα κονδύλια για την υγεία ενώ καθημερινά χάνουμε περισσότερους από 100 συνανθρώπους μας ώστε να δαπανήσουν ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ Ευρώ σε Αγορές όπλων, προσλαμβάνουν δεκάδες χιλιάδες Μισθοφόρους Στρατιώτες και προχωρούν στην αύξηση της Στρατιωτικής Θητείας. 
Είναι απαραίτητες προϋποθέσεις για να συγκροτηθεί το Ισραήλ των Βαλκανίων, αλλά όχι μόνο.
Ταυτόχρονα και παράλληλα, το ελληνικό κράτος που επιδιώκει να παίξει το ρόλο Χωροφύλακα από τα Βαλκάνια έως την Ανατολική Μεσόγειο, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική, που επιδιώκει να προβάλλει την μέγιστη στρατιωτική-πολιτική ισχύ στο πλαίσιο του ελληνο-τουρκικού ανταγωνισμού, διαμορφώνει ένα πλέγμα συμμαχιών. 
Η Πολεμική Συμμαχία με τις ΗΠΑ και το Ισραήλ αποκτά στρατηγικά χαρακτηριστικά, ενδυναμώνεται η συμμαχία με το γαλλικό ιμπεριαλισμό, ενισχύονται οι Άξονες του Πολέμου μεταξύ Ελλάδας-Κύπρου- Ισραήλ-Αιγύπτου, ενώ τα ανοίγματα στις αντιδραστικές μοναρχίες λαμβάνουν όλο και πιο πολεμικά χαρακτηριστικά. 
Δεν είναι μόνο οι δικτάτορες της Αιγύπτου. 
Είναι η Ιορδανία. 
Η Σαουδική Αραβία που η κυβέρνηση Μητσοτάκη ολοκληρώνει τις διαπραγματεύσεις με το Ριάντ για την μεταφορά μιας συστοιχίας ελληνικών αντιαεροπορικών Patriot, ενώ  η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ πουλούσε πυρομαχικά βάζοντας πλάτη στην σφαγή του λαού της Υεμένης.
Είναι η πρόσφατη συμφωνία του ελληνικού κράτους με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και η συνομολόγηση ρήτρας για αμοιβαία πολεμική συνδρομή σε περίπτωση που τα δύο κράτη δεχθούν απειλή εναντίον της κυριαρχίας και της εδαφικής ανεξαρτησίας τους.
Οι στόχοι της ελληνικής αστικής τάξης, ο ελληνο-τουρκικός ανταγωνισμός αλληλοδιαπλέκεται με τον ανταγωνισμό Ισραήλ/ Σαουδικής Αραβίας με το Ιράν - βρίσκεται πάντα στο στόχαστρο των ΗΠΑ, ενώ όλοι γνωρίζουν τι σημαίνουν τα ενεργειακά κοιτάσματα του κράτους των Μουλάδων για την Κίνα.
Το λέμε ξανά: 
οι πολεμικοί εξοπλισμοί -από τις ωκεάνιες φρεγάτες, μέχρι τα αμερικανικά πολεμικά αεροσκάφη F 35, τον ορισμό του ιμπεριαλιστικού όπλου- δεν έχουν καμιά σχέση με την Άμυνα.
Οι νέοι, που σε αυτούς απευθύνεται το κάλεσμα των δεκάδων χιλιάδων προσλήψεων στις Ένοπλες Δυνάμεις, πρέπει να γνωρίζουν ότι αργά ή γρήγορα θα εμπλακούν σε αυτούς τους Άδικους Πολέμους, σε αυτούς τους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς, συχνά πολύ μακριά από την ελληνική επικράτεια!
Δείτε! Η αρθρογραφία τονίζει ότι οι λεπτομέρειες της συμφωνίας για την μεταφορά, τοποθέτηση και επιχειρησιακή λειτουργία μιας συστοιχίας του αντιαεροπορικού συστήματος ελληνικών Patriot στη Σαουδική Αραβία, επιχειρείται να οριστικοποιηθούν το επόμενο διάστημα μέχρι τα Χριστούγεννα. Όπως και την προηγούμενη φορά, Σαουδική Αραβία θα αναλάβει το κόστος για την μεταφορά και λειτουργία του συστήματος αντιαεροπορικής άμυνας και θα δεσμευτεί για την χρηματοδότηση του κόστους ώστε η συστοιχία των ελληνικών Patriot να αναβαθμιστεί στην έκδοση Pac3.
Εκτός από το κινητό αντιαεροπορικό σύστημα, η συμφωνία θα προβλέπει την αποστολή τουλάχιστον 40 αξιωματικούς και υπαξιωματικούς, αναλόγως των σταθμών εκτόξευσης που θα συμφωνηθεί να δανειστούν στην Σαουδική Αραβία.
Μετά τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους στο Ιράκ και το Αφγανιστάν, είναι η πρώτη φορά που στέλνονται ελληνικές στρατιωτικές δυνάμεις στη Μέση Ανατολή. 
Τότε όμως υπήρχε η δικαιολογία του ΝΑΤΟ. 
Τώρα προβάλλονται απροκάλυπτα οι αυτοτελείς στόχοι του ελληνικού αστικού κράτους που ενισχύει τους δεσμούς του με την Σαουδική Αραβία, βασικό χρηματοδότη του ISIS, στηρίζει τον Μακρόν που επιχειρεί να πιέσει την ΕΕ στην υιοθέτηση ακόμη πιο τρομοκρατικής αντζέντας, ανεβάζοντας τους τόνους της Ισλαμοφοβίας. 
Ελληνικό κράτος που εμπλέκεται σε ιμπεριαλιστικούς πολέμους και σχεδιασμούς, με συνέπεια τα ποτάμια της προσφυγιάς, ενώ σε Έβρο και Αιγαίο ορθώνονται τα Τείχη του Αίσχους, πολλαπλασιάζονται οι Επαναπροωθήσεις και κλιμακώνεται ο πόλεμος εναντίον των προσφύγων-μεταναστών. 
Ο ελληνο-τουρκικός ανταγωνισμός μεταφέρεται κατά κάποιο τρόπο στη Μέση Ανατολή: PATRIOTστη Σαουδική Αραβία, Πολεμική Συμμαχία με τα ΗΑΕ από τη μεριά του ελληνικού κράτους, τουρκική βάση στο Κατάρ, βασικό χρηματοδότη της παραπαίουσας αστικής οικονομίας του αυταρχικού καθεστώτος Ερντογάν.
Το επαναλαμβάνουμε:
με τον ίδιο αδίστακτο τρόπο που η κυβέρνηση της ΝΔ κλιμακώνει της επίθεση της στον κόσμο της εργασίας και τους πρόσφυγες, που οικοδομεί το κράτος Άμυνας/Ασφάλειας, προβάλλει τους επιθετικούς στόχους του ελληνικού αστικού κόσμου και εμπλέκεται στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς.
 Είναι απαραίτητο να παρέμβει το Αντιπολεμικό κίνημα.
Αντιπολεμικό κίνημα του κόσμου της εργασίας και της νεολαίας, σε μια πλατιά ενότητα υπερβαίνοντας τα "εμπόδια" της φυλής-χρώματος-γλώσσας-θρησκείας, διεθνιστικό εντός και εκτός συνόρων, αντικυβερνητικό και αντικαπιταλιστικό.
Με βασικούς στόχους το μπλοκάρισμα της Μηχανής του Πολέμου και της Καταστολής, για την ανατροπή των κυβερνήσεων του πολέμου και της βάρβαρης αστικής πολιτικής και στις δύο ακτές του Αιγαίου, αντιμετωπίζοντας πρωταρχικά τον εχθρό, τον αστικό κόσμο, μέσα στην ίδια μας τη χώρα.
Με μαζικό κίνημα μέσα και έξω από τον Στρατό.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ 
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ 
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437 
diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου