Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2021

Περιμένουν να Απολυθεί ο γιος του Μητσοτάκη για να αυξήσουν την θητεία στους 12 μήνες

Το άλλαξαν πάλι τα "ΝΕΑ".
Εφημερίδα που μας ενημερώνει συστηματικά για τις αντιδραστικές αλλαγές στον στρατό, που διαρρέουν οι ανώνυμες πάντα πηγές του Πενταγώνου, άλλαξε πάλι σενάριο.
Πληροφορίες από τα ΝΕΑ θέλουν την αύξηση της Θητείας να εφαρμόζεται από την Γ΄ΕΣΣΟ που θα καταταχθεί τον προσεχή Μάιο.
Το δημοσίευμα θέλει επίσης να έχει «κλειδώσει» και η πρόβλεψη για 9μηνη θητεία για τους στρατεύσιμους εκείνους που θα εκδηλώσουν επιθυμία να εκπληρώσουν τη στρατιωτική τους θητεία στα σύνορα, στον Έβρο ή στα νησιά.
Ο στόχος του σχεδιασμού αυτού είναι διπλός:
Αφενός να δοθεί κίνητρο σε νέους που θέλουν να εκπληρώσουν σε συντομότερο χρονικό διάστημα τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις προκειμένου να συνεχίσουν την πολιτική ζωή τους.
Αφετέρου να αυξηθεί σημαντικά η επάνδρωση κρίσιμων μονάδων του Στρατού Ξηράς στον Έβρο και στα νησιά.
Αλήθεια, θυμάται κανείς τι μας έχουν πει κυβέρνηση-στρατιωτικοί και δημοσιογράφοι από τον Σεπτέμβρη του 2020, όταν στη ΔΕΘ ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε τις πολεμοκάπηλες και μιλιταριστικές επιλογές του εναντίον του λαού μας και της νεολαίας.
Για αύξηση της θητείας στην ΕΣΣΟ Νοεμβρίου μας είπαν αρχικά, μετά την πήγαν τον Ιανουάριο 20021, νέα αλλαγή προσδιόρισε τον Μάρτιο 20021, για να καταλήξουν στο Μάιο.
Μόνο που ο Μάιος έχει μια ιδιαιτερότητα:
εκείνο το χρονικό διάστημα απολύεται ο γιος του Κυριάκου Μητσοτάκη που παρουσιάστηκε στην ΕΣΣΟ Σεπτεμβρίου 2020.
Θυμίζουμε ότι η κυβέρνηση της ΝΔ είχε αφήσει να διαρρεύσει η αθλιότητα ότι η αύξηση της Στρατιωτικής θητείας θα συνοδευόταν  από Αναδρομική αύξηση της θητείας. Μάλιστα στα δημοσιεύματα αναφέρονταν πόσους μήνες περισσότερους θητεία θα έκανα οι φαντάροι που υπηρετούσαν!!!
Τώρα, μας λένε ότι θα αυξήσουν τη θητεία στους 12 μήνες, αλλά αν υπηρετήσεις και τους (9) μήνες στην Παραμεθόριο.
Δηλαδή, η Ακροδεξιά κυβέρνηση της ΝΔ επαναφέρει το σχέδιο του πρώην ΥΕΘΑ Πάνου Καμμένου, ηγέτη του εθνικιστικού κόμματος των ΑΝΕΛ.
Φυσικά, το δημοσίευμα δεν γράφει κουβέντα για τα ζητήματα που προκύπτουν για τους φαντάρους.
Το κόστος της θητείας αυξάνει στα 1500 ευρώ τουλάχιστον για κάθε λαϊκή οικογένεια. Ποιος θα τα πληρώσει αυτά;
Γιατί ο λαός μας είναι υποχρεωμένος να αναλάβει το οικονομικό κόστος της Υποχρεωτικής θητείας των παιδιών του;
Αυξάνονται ολοένα ότι ο Στρατός δεν προσφέρει νερό, απαραίτητα είδη, ούτε καν ένα πιάτο αξιοπρεπές φαγητό.
Γιατί αυξάνουν το μισθό, τα επιδόματα, τα προνόμια των Στρατιωτικών αλλά κρατούν καθηλωμένο το μισθό του φαντάρου στα 8,7 ευρώ;
Σε ανακοίνωση μας στις 7 Νοεμβρίου 2020 γράφαμε:
Η θητεία του γιου του Μητσοτάκη καθορίζει τον χρόνο αύξησης της θητείας
Η κυβερνητική προπαγάνδα παραπλανά ότι ο γιος του Μητσοτάκη υπηρετεί στον Έβρο....
ενώ βρίσκεται εκεί, αλλά σε ένα από τα πιο βυσματικά στρατόπεδα της Αλεξανδρούπολης!
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ
Καλησπέρα,
Εξαιρετικό το άρθρο σας, αλλά αυτό που σας ξεφεύγει είναι το εξής: 
O γιός του πρωθυπουργού την 1η Ιανουαρίου 2021 θα έχει λιγότερο από 6 μήνες υπολειπόμενης θητείας άρα θα κάνει 9 μηνο. 
Εξού και το μέτρο στέκεται στους 6 μήνες υπόλοιπο θητείας και όχι σε κάποιο άλλο νούμερο ή σε όσους δεν έχουν διακόψει την αναβολή τους. Αυτοί που διέκοψαν την αναβολή τους για να καταταγούν Νοέμβρη του 2020 και Γενάρη του 2021 κάηκαν γιατί διέκοψαν την αναβολή τους για να κάνουν 9μηνο και όπως σωστά αναφέρετε τους προστίθεται επιπλέον το 1/3 της θητείας τους.
Ευχαριστώ
Καλούς Αγώνες

Αλήθεια, τι απαντά το Υπουργείο Άμυνας;
Εμείς θεωρούμε ότι βασικό ζήτημα που αναδεικνύει την Παραβίαση των συναδέλφων που υπηρετούν είναι η Αναδρομική Ισχύς της αύξησης!
Αν “περάσει” αυτό το σενάριο τότε όσοι ήδη υπηρετούν στο ΣΞ και τη 1η Ιανουαρίου έχουν υπόλοιπο θητείας από έξι μήνες και πάνω θα υπηρετήσουν 12 μήνες!
Θυμίζουμε:
Nέα σενάρια για την αύξηση Θητείας στους 12 μήνες από τον Ιανουάριο 2020: Αφορά και όσους Υπηρετούν!

Την αύξηση της στρατιωτικής θητείας κατά τρεις μήνες έχει αποφασίσει η κυβέρνηση της ΝΔ εντάσσοντας την στο ευρύτερο σχέδιο στρατιωτικοποίησης και αστυνομοκρατίας, καθώς επιχειρεί να συγκροτήσει το Ισραήλ των Βαλκανίων. 
Η κυβέρνηση ενώ κινείται με όρους Μυστικής Διπλωματίας στο πλαίσιο τους ελληνο-τουρκικού ανταγωνισμού για τις ΑΟΖ και τα Ενεργειακά Κοιτάσματα, με ορίζοντας την Συνδιαχείριση, εκμεταλλεύεται το κλίμα έντασης σε Αιγαίο-Ανατολική Μεσόγειο προκειμένου από 1η Ιανουαρίου η διάρκεια της θητείας να διαμορφωθεί οριζόντια στους 12 μήνες για όλους, ανεξαρτήτως τού αν κληθούν για κατάταξη στον Στρατό, στο Ναυτικό ή στην Αεροπορία. 

Η διάρκεια της στρατιωτικής θητείας θα παραμείνει αμετάβλητη στους 12 μήνες για όσους επιλέγονται να υπηρετήσουν στην Πολεμική Αεροπορία. 

Στο Πολεμικό Ναυτικό η θητεία σήμερα είναι εννέα μήνες για όσους υπηρετούν σε πολεμικά πλοία και 12 για όσους τοποθετούνται σε υπηρεσίες ξηράς. Από το 2021 και στο Πολεμικό Ναυτικό η θητεία θα γίνει δωδεκάμηνη για όλους, ασχέτως του αν επιλέγονται ως μέλη πληρωμάτων. 

Οι ναύτες που κάνουν τη θητεία τους στο Πολεμικό Ναυτικό θα μπορούν να μετακινούνται από υπηρεσίες σε πολεμικά πλοία και αντίστροφα, ανάλογα με τις ανάγκες. 

Τι ισχύει για όσους ήδη υπηρετούν 

Ενα βασικό ερώτημα είναι τι θα ισχύσει για τους φαντάρους που ήδη υπηρετούν τη στρατιωτική τους θητεία και πρόκειται να απολυθούν μετά την 1η Ιανουαρίου του 2021. 

Σύμφωνα με την επικρατέστερη άποψη που φαίνεται να υιοθετούν τα ανώτατα κλιμάκια του υπουργείου Εθνικής Αμυνας, προβλέπεται ο διαχωρισμός των ήδη υπηρετούντων σε δύο διαφορετικές κατηγορίες. 

Το κριτήριο θα είναι το υπόλοιπο θητείας που θα έχουν οι ήδη υπηρετούντες την 1η Ιανουαρίου του 2021. 
Οσοι έχουν υπόλοιπο θητείας μεγαλύτερο των έξι μηνών, θα υπηρετήσουν συνολικά 12 μήνες, είτε υπηρετούν στον Στρατό, είτε έχουν μετατεθεί σε πολεμικό πλοίο. 
Οι υπόλοιποι που θα φοράνε τα χακί την 1η Ιανουαρίου έχοντας υπόλοιπο θητείας μικρότερο των έξι μηνών, θα υπηρετήσουν 45 ημέρες επιπλέον (διάστημα ενάμιση μήνα).

Η κυβέρνηση της ΝΔ όχι μόνο αδιαφορεί για τον Συνωστισμό που προκαλεί στα στρατόπεδα με τις πολιτικές της επιλογές, το χρόνο που κλέβει από την νεολαία και τα χρήματα που αφαιρεί από την λαϊκή οικογένεια....
Αλλά προχωρά σε Αύξηση της Θητείας για πρώτη φορά στη Μεταπολίτευση.
Και επίσης, Αυξάνει τον χρόνο της θητείας για όσους Υπηρετούν ήδη.
Δηλαδή, στράτευσε Υποχρεωτικά χιλιάδες νέους με όρο ότι η θητεία θα είναι 9 μήνες και τους αυξάνει τη θητεία ακόμη 1,5 και 3 μήνες.
Για να φτιάξει τον Στρατό Χωροφύλακα των λαών, Πάροχο Ασφάλειας σε επενδυτές-εφοπλιστές, που θα κυνηγά πρόσφυγες και θα συμμετέχει σε ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, σιδερένια φτέρνα ενάντια στον εργαζόμενο λαό, υπερασπιστή των επιθετικών-επεκτατικών βλέψεων του ελληνικού κεφαλαίου.
Απέναντι της όμως η κυβέρνηση έχει μια Νεολαία που ΜΙΣΕΙ τον Στρατό και την Στρατιωτική Θητεία.
Το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ θα σταθεί απέναντι σε αυτές τις αυταρχικές και πολεμοκάπηλες κυβερνητικές επιλογές.
Ήδη είχαμε πάρει αγωνιστικές πρωτοβουλίες που αγγάλιασαν οι μαθητές, οι φοιτητές και οι εργαζόμενοι.
Θα κλιμακώσουμε τις αγωνιστικές μας πρωτοβουλίες ως Κίνημα Μέσα και Έξω από τον Στρατό.
 ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου