Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2021

Φαντάρος σε στρατόπεδο της Βόρειας Ελλάδας: Τρελά έξοδα μετακίνησης-η μάσκα κρύβει τα ελλειπή μέτρα!

Είμαι φαντάρος σε στρατόπεδο της Βόρειας Ελλάδας. 
Η μονάδα μας είναι από τις μονάδες που ακολούθησε την οδηγία του ΓΕΣ για αποσυμφόρηση των στρατοπέδων δίνοντας ειδικές άδειες στους φαντάρους σε γκρουπάκια. Μια λογική κίνηση με όσα γίνονται αυτή τη περίοδο στο μέτωπο της πανδημίας, ειδικά από τη στιγμή που οι έξοδοι μας έχουν κοπεί και δεν φαίνεται να αλλάζει αυτό σύντομα. Όπως κάθε μέτρο βέβαια θα έχει περισσότερο νόημα αν εφαρμοστεί σωστά. 
Το πρώτο πρόβλημα είναι ότι μαζί με τις ειδικές άδειες που υποχρεούμαστε να πάρουμε, κολλάνε και μερικές δικές μας, αν συνεχιστεί αυτό λίγο καιρό ακόμα δεν θα έχουμε καθόλου διαθέσιμες άδειες για το τέλος της θητείας μας ή σε περίπτωση που προκύψει μια προσωπική ανάγκη.
Το δεύτερο πρόβλημα είναι ότι με την υφιστάμενη κατάσταση αναγκαστικά κάθε βδομάδα μετακινούμαστε από το στρατόπεδο προς την κατοικία μας και αντίστροφα. Αυτό συνεπάγεται πολύ μεγάλα έξοδα ειδικά για όσους δεν είμαστε από την γύρω περιοχή, τα οποία ο στρατός αρνείται να καλύψει. 
Προσωπικά αναγκάζομαι να ξοδεύω μόνο για τη μετακίνηση μου πάνω από 100 ευρώ τον μήνα.
Τέλος υπάρχει το πολύ μεγάλο θέμα των τέστ που αφορά συνολικά τον Ελληνικό Στρατό. Στην καθημερινότητα εντός στρατοπέδου, όπου κοιμόμαστε, τρώμε και γενικά ζούμε όλοι μαζί, τα μέτρα προστασίας όπως η μάσκα δεν επαρκούν για να μας προστατέψουν από τον ιό. 
Είναι απαραίτητη η συστηματική διενέργεια μοριακών τέστ σε όλη τη δύναμη κάθε στρατοπέδου και ειδικά σε όσους γυρνάνε από άδειες. 
Η πραγματοποίηση τεστ μόνο μετά τις άδειες των γιορτών και στους νεοσύλλεκτους, πιο πολύ με δειγματοληψία ερευνητικής φύσης μοιάζει πάρα με οργανωμένη πρόληψη απέναντι στον ιό. 
Ειδικά όταν αυτά τα τέστ είναι και rapid που ξέρουμε πόσο ανακριβή είναι.
Απαιτούμε ειδικές άδειες σε όλους τους φαντάρους και αποσυμφόρηση των μονάδων για όσο διάστημα συνεχίζεται η πανδημία!

Δωρεάν μετακίνηση για όλους τους αδειούχους!

Συστηματική διενέργεια μοριακών τεστ τόσο κατά την επιστροφή φαντάρων και στελεχών στα στρατόπεδα αλλά και κατά την αναχώρηση τους καθώς μπορεί να βάλλουν σε κίνδυνο τις οικογένειες τους, αλλά και να συμβάλουν στην γενική εξάπλωση του ιού!
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου