Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2021

Γιατί έγινε αυτό το "Βελούδινο" Πραξικόπημα στις ΗΠΑ;

Καταρχήν, δεν πρέπει ποτέ να ξεχνούμε ότι οι ΗΠΑ είναι ένα κράτος που δημιουργήθηκαν από Εμφύλιο Πόλεμο.
Με Εμφύλιο Πόλεμο ενοποιήθηκε πολιτικά και οικονομικά, με Εμφύλιο πόλεμο επιβλήθηκε το συγκεκριμένο καπιταλιστικό μοντέλο.
Και η Αμερική σήμερα παρουσιάζεται βαθιά Διχασμένη.
Όχι μόνο μεταξύ των οπαδών του Τραμπ και των δυνάμεων του καπιταλιστικού κόσμου που εκπροσωπεί, που βρίσκονται απέναντι στο μέτωπο που συγκροτούν Δημοκρατικό κόμμα, μεγάλο μέρος του Ρεπουμπλικανικού κόμματος, των ΜΜΕ, του χρηματιστηριακού-καθηγητικού-στρατιωτικού κατεστημένου...
Βρίσκεται επίσης Διχασμένη ανάμεσα σε όλους αυτούς και την κινηματική Αμερική, που πατά σε ένα πλούτο αντιθέσεων, αλλά επιδιώκει να τους δώσει ταξικό πρόσημο.
Πριν γίνουν τα χτεσινά γεγονότα, οι Η.Π.Α. για περίπου 4 μήνες έχουν ζήσει μια εξέγερση η οποία απείλησε πολύ περισσότερο ουσιαστικά πλευρές της αστικής εξουσίας αλλά και των καθημερινών αστικών όρων ζωής. Έφτασαν και αυτές κοντά στο Καπιτώλιο αλλά γνώρισαν πολύ μεγαλύτερη κρατική καταστολή, ενώ από τότε συνεχίζεται η επίθεση στους Αφροαμερικανούς.
Αυτά το αμερικανικό κεφάλαιο δεν τα ξεχνά. 
Και είναι υπαρξιακό του δίλημμα πως θα τα διαχειριστεί ο Μπάιντεν. 


Έχει σημασία να τονίσουμε ότι τον Τραμπ, αυτόν που πολλοί διανοητές θεωρούν Μεταφασίστα ηγέτη, τον διαδέχεται ο Μπάιντεν, του οποίου η κοινωνική πολιτική διαφοροποιείται από τον Σάντερς και όχι από τον Τραμπ!
Όσοι επομένως στέκονται απέναντι στις εξελίξεις υπολογίζοντας την ηλικία του Μπάιντεν ή μιλούν για τη μετριοπάθεια του...
Ας αναλογιστούν ποια είναι η επόμενη μέρα του Βελούδινου Πραξικοπήματος.
Σε άρθρο της «Washington Post», ιστορικοί και πολιτικοί επιστήμονες μιλούν καθαρά για πραξικόπημα, παρά το γεγονός ότι αυτό που έγινε «δεν εμπίπτει στον καθιερωμένο ακαδημαϊκό ορισμό μιας απόπειρας πραξικοπήματος».
Και τίθεται το ερώτημα;
Γιατί κανείς δεν μπόρεσε να προβλέψει την επίθεση στο Καπιτώλιο;
Γράφουν:
"Οι ΗΠΑ είδαν έναν πρόεδρο να προσπαθεί με κάθε τρόπο να παρέμβει στην εκλογική διαδικασία και οι οπαδοί του πήραν τελικά τον πρώτο λόγο, προσπαθώντας βιαίως να σταματήσουν τις συνταγματικές διαδικασίες. Σε μια απόπειρα που μοιάζει με πραξικόπημα...."


Είναι όμως έτσι τα πράγματα;
Μήπως πρέπει να θέσουμε άλλα ερωτήματα;
Καταρχήν, είναι δυνατόν οι αμερικανικοί μηχανισμοί που έχουν οργανώσει και κατευθύνει τόσες και τόσες "Βελούδινες Επαναστάσεις" να επιτρέψουν αυτό το Πραξικόπημα;
Είναι δυνατόν το FBA και η CIA να μην ήξεραν, να μην είχαν "ακούσει" τίποτε;
Τα στοιχεία όμως άλλα δείχνουν, καθώς υπήρξε μια "ευκολία" στην εκδήλωση της εισβολής, αλλά υπήρξε μια αποφασιστικότητα στο να μην πάρουν τα πράγματα ανεξέλεγκτες διαστάσεις... 
Και δεν είναι μόνο οι πυροβολισμοί των αρχών ασφαλείας εντός του Καπιτωλίου.
Θυμίζουμε:
Συνελήφθη ο ηγέτης των ακροδεξιών Proud Boys που στηρίζουν τον Τραμπ
Τη στιγμή που η Ουάσινγκτον ετοιμάζεται για την τελευταία δύσκολη ημέρα της προεδρίας Τραμπ, οι αρχές προχώρησαν στη σύλληψη του Ενρίκε Τάριο, υπό τον φόβο βίαιων επεισοδίων αύριο στην πρωτεύουσα.
Ο ηγέτης της ακροδεξιάς οργάνωσης Proud Boys συνελήφθη λόγω εντάλματος που εκκρεμούσε εις βάρος του για τη συμμετοχή του στην καταστροφή ενός πανό με το σύνθημα Black Lives Matter που ανήκε σε εκκλησία της αμερικανικής πρωτεύουσας κατά τη διάρκεια προηγούμενης διαδήλωσης, τη 12η Δεκεμβρίου, όταν είχαν ξεσπάσει βίαια επεισόδια.
http://diktiospartakos.blogspot.com/2021/01/proud-boys.html


Όμως φαίνεται ότι το Βαθύ Αμερικανικό κράτος ήξερε, προειδοποιούσε και λάμβανε τα μέτρα του... 
Διαβάζουμε:
ΗΠΑ: 10 πρώην υπουργοί Άμυνας ζητούν να μείνουν εκτός της πολιτικής διαμάχης οι ΕΔ!
Οι δέκα πρώην υπουργοί Άμυνας των ΗΠΑ που βρίσκονται στη ζωή τάχθηκαν με άρθρο που συνυπέγραψαν και δημοσιεύθηκε χθες στην εφημερίδα Washington Post εναντίον οποιασδήποτε ανάμιξης των ένοπλων δυνάμεων στη διαδικασία μεταβίβασης της εξουσίας που βρίσκεται σε εξέλιξη το τρέχον διάστημα.
Οι δέκα πρώην επικεφαλής του Πενταγώνου (οι Άστον Κάρτερ, Λίον Πανέτα, Ουίλιαμ Πέρι, Ντικ Τσένι, Ουίλιαμ Κόεν, Ντόναλντ Ράμσφελντ, Ρόμπερτ Γκέιτς, Τσακ Χέιγκελ, Τζέιμς Μάτις και Μαρκ Έσπερ) καλούν με το άρθρο-ανοιχτή επιστολή τους το Πεντάγωνο να δεσμευτεί στην ειρηνική μεταβίβαση της εξουσίας.
«Τυχόν προσπάθεια να εμπλακούν οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις στην επίλυση εκλογικών διαφορών θα μας οδηγούσε σε επικίνδυνο, παράνομο και αντισυνταγματικό έδαφος», εκτιμούν οι υπογράφοντες, δύο από τους οποίους — οι Μάτις και Έσπερ — υπηρέτησαν υπό τον Ντόναλντ Τραμπ.
Σημειώνουν ακόμη πως όσοι επιδιώξουν να εμπλέξουν τις αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις στη διαδικασία μεταβίβασης της εξουσίας ενδέχεται να βρεθούν αντιμέτωποι με σοβαρές συνέπειες, από επαγγελματική και δικαστική σκοπιά.
https://www.militaire.gr/ipa-10-proin-ypoyrgoi-amynas-zitoyn-na-meinoyn-ektos-tis-politikis-diamachis-oi-ed/

Για τα χθεσινά δραματικά γεγονότα θα γραφτούν πολλά.
Υπάρχουν οι καταγέλαστες εκτιμήσεις ότι ο Τραμπ είναι τρελός.
Το υποστηρίζουν δεξιοί καθηγητάδες και πρώην Υπουργοί της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ...
Υπάρχουν όμως δύο δεδομένα.
Ο Τραμπ φαίνεται να απομακρύνεται τάχιστα από την εξουσία και μαζί με αυτόν ο κίνδυνος μιας νέας επίθεσης στο Ιράν. Ένα ενδεχόμενο που τόνιζαν αναλυτές , εκτιμώντας ότι θα αποτελούσε το όχημα για την παραμονή του  Τραμπ στην εξουσία, θέτοντας τις ΗΠΑ σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. 
Παράλληλα, στον Αμερικάνικο τύπο, πολλοί εκπρόσωποι του κατεστημένου γράφουν για μια Ασύμμετρη Απειλή που θυμίζει πολύ το κλίμα πόλωσης  του αμερικανικού εμφυλίου πολέμου...
Είναι γνωστό το κράτος Άμυνας/Ασφάλειας του Ολοκληρωτικού Καπιταλισμού ποιους θεωρεί Ασύμμετρη Απειλή και πως τους αντιμετωπίζει....
Το δικαστικό κατεστημένο είχε στείλει μήνυμα πριν από την εισβολή:
ΗΠΑ: Οι Δικαστές αθώωσαν τον λευκό αστυνομικό που ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΕ τον Αφροαμερικανό Τζέικομπ Μπλέικ
http://diktiospartakos.blogspot.com/2021/01/blog-post_25.html
Οι εξελίξεις αναμένονται πάρα πολύ σοβαρές για όλους.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ 
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ 
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437 
diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου