Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2021

Κακοκαιρία "ΛΕΑΝΔΡΟΣ": Πλημμύρισε ο Στρατός, σε κίνδυνο η Υγεία των φαντάρων

Το κύμα κακοκαιρίας αυτών των ημερών δοκιμάζει τα όρια των υποδομών των στρατοπέδων και θέτει σε κίνδυνο την υγεία των φαντάρων. 
Η καταιγίδα άφησε πλημμυρισμένους θαλάμους, κτίρια και φυλάκια με φαντάρους και χαμηλόβαθμους στρατιωτικούς να ξημεροβραδιάζονται για να μην γεμίσουν υγρασία τα κτίρια. 
Η εικόνα αυτή δεν είναι μεμονωμένη αλλά εμφανίστηκε σε αρκετές μονάδες από την Ορεστιάδα, στο Διδυμότειχο και τις Φέρρες. 
Και η λίστα δεν τελειώνει εδώ. Διακοπές ρεύματος και προβλήματα λόγω της παγωνιάς με την θέρμανση που δεν λειτουργούσε αρκετή ώρα. 

Προφανώς ένα καιρικό φαινόμενο που δημιούργησε καταστροφές σε πολλές κατοικήσιμες περιοχές του Έβρου δεν θα μπορούσε να αφήσει ανέπαφα τα στρατόπεδα. 
Αυτό το οποίο θα περίμενε κανείς είναι καλύτερη οργάνωση περιμένοντας την κακοκαιρία και διαχρονικά την αναβάθμιση των υποδομών στις οποίες βρίσκεται το δυναμικό. 
Δεν είναι ζητήματα τα οποία εμφανίζονται πρώτη φορά και δεν γνωρίζει το στρατιωτικό κατεστημένο και η κυβέρνηση. 
Αλλά από ότι φαίνεται πάντα θα υπάρχουν δις ευρώ για εξοπλισμούς αλλά ούτε χιλιάρικο για την αξιοπρεπή διαβίωση των φαντάρων και του χαμηλόβαθμου προσωπικού. 
Και ακόμα περισσότερο σε μια περίοδο που τα παιχνίδια με τη υγειά μας, από μόνα τους επικίνδυνα, μπορούν να τροφοδοτήσουν ακόμα περισσότερο την πανδημία σε μια περιοχή με τις υψηλότερες αναλογίες κρουσμάτων προς τον πληθυσμό. 

Συνάδελφοι, το κύμα κακοκαιρίας δεν έχει περάσει. Τις επόμενες μέρες παγωνιάς για να προστατευτούμε και να μην παίζουν με την υπομονή μας πρέπει να διεκδικήσουμε συλλογικά μέσα από την αναφορά και βγαίνοντας παραπονούμενοι για λήψη μέτρων όπου δεν υπάρχουν. 

Να μας παρέχονται όλα τα μέτρα προστασίας και επιπλέον καθαρός ρουχισμός (αδιάβροχα και πανωφόρι) για όσους θέλουν. 

Μείωση των βαρδιών στις σκοπιές και των περιπόλων. 

Πάγια διεκδίκηση αναβάθμισης των κτιριακών υποδομών και εγκαταστάσεων 

Όλος ο απαραίτητος ιατροφαρμακευτικός εξοπλισμός για ασθενείς. Οι ελλείψεις αυτόν τον καιρό μόνο ανεπίτρεπτες μπορεί να θεωρηθούν. 

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΕΒΡΟΥ

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
diktiospartakos@hotmail.com
diktiospartakos.blogspot.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου