Με έωλες κατηγορίες επιχειρούν οι επιχειρηματίες να κρατήσουν απομονωμένη και να κυνηγήσουν νομικά την ηγέτιδα της Μιανμάρ Αούνγκ Σαν Σου Τσι.
Σύμφωνα με τον δικηγόρο της, η αστυνομία της απήγγειλε καταγγελίες για… παραβίαση των περιοριστικών μέτρων κατά της πανδημίας, κάτι που μπορεί να δώσει τη δυνατότητα στις Αρχές να παρατείνουν την κράτησή της επ' αόριστον και χωρίς δίκη.
Ο Τσιν Μάουνγκ Ζάο ανέφερε ότι η ιστορική πολιτικός της χώρας κατηγορείται για παραβίαση του νόμου περί διαχείρισης φυσικών καταστροφών, που εφαρμόζεται και για τις παραβάσεις των περιοριστικών μέτρων.
Η Αούνγκ ήδη κατηγορείται για κατοχή συσκευών walkie talkie που είχαν εισαχθεί χωρίς να δηλωθούν, αδίκημα που τιμωρείται έως και με τρία χρόνια φυλακή, όμως με τις κατηγορίες για τους νόμους περί κορονοϊού μπορεί να παραταθεί επ' αόριστον η κράτησή της. Υπενθυμίζεται ότι βρίσκεται ήδη σε κατ΄ οίκον περιορισμό από τις πρώτης ημέρες του πραξικοπήματος.
Στη χώρα η κατάσταση παραμένει έκρυθμη με χιλιάδες διαδηλωτές να κατακλύζουν τους δρόμους κατά των πραξικοπηματιών, παρά την απαγόρευση δημοσίων συναθροίσεων λόγω κορονοϊού.
Την ίδια στιγμή ο στρατός αφήνει υποσχέσεις για διεξαγωγή ελεύθερων εκλογών… σύντομα.
Η καταστολή, πάντως, συνεχίζεται κανονικά με τους στρατηγούς να επιβάλουν από το βράδυ της Δευτέρας σχεδόν καθολική διακοπή του ίντερνετ για δεύτερη συνεχόμενη νύχτα, ενώ τα κύματα συλλήψεων συνεχίζονται.
Περίπου 426 άνθρωποι --πολιτικοί αξιωματούχοι, γιατροί, ακτιβιστές, φοιτητές, απεργοί-- έχουν συλληφθεί αυτές τις δύο εβδομάδες, σύμφωνα με μη κυβερνητική οργάνωση αρωγής των πολιτικών κρατουμένων.
Ο Τομ Άντριουζ, ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ, σχολίασε σχετικά ότι η ακροαματική αυτή διαδικασία δεν αναμένεται να έχει τίποτε το δίκαιο. «Δεν υπάρχει κάτι δίκαιο στην χούντα. Πρόκειται για θέατρο. Είναι μόνον θέατρο. Και βεβαίως κανείς δεν τους πιστεύει», σημείωσε.
ΠΗΓΗ ΕΦΣΥΝ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου