Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2021

Γιατί το κρύβουν ότι συνεκπαιδεύεται το Πολεμικό Ναυτικό Ελλάδας-Τουρκίας στο ΝΑΤΟ;

Γιατί το Υπουργείο Άμυνας μας κρύβει ότι το Πολεμικό Ναυτικό Ελλάδας-Τουρκίας συνεκπαιδεύονται στο ΝΑΤΟ;
Στην επίσημη ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ για τη διεξαγωγή της Συνεκπαίδευσης Μονάδων Πολεμικού Ναυτικού με την SNMG 2, ξέχασαν να μας ενημερώσουν ποια πλοία, ποιων χωρών συμμετείχαν στην άσκηση.....
Πρέπει να είσαι πάρα πολύ προσεχτικός παρατηρητής για να διαπιστώσεις ότι στην εν λόγω άσκηση συμμετείχε το Πολεμικό Ναυτικό της Τουρκίας!
Πως γίνεται να ανταλλάσσουν άθλιες επιθετικές δηλώσεις, να δαιμονοποιεί η μια την άλλη κυβέρνηση αλλά να συνεργάζονται και μάλιστα με τι στρατιωτικές τους δυνάμεις;
 

Διαβάζουμε λοιπόν: 
Τη Δευτέρα 08 Φεβρουαρίου 2021, διεξήχθη συνεκπαίδευση PASSEX (Passing Exercise) της Φρεγάτας (Φ/Γ) ΚΑΝΑΡΗΣ του Πολεμικού Ναυτικού και Μονάδων της Συμμαχικής Ναυτικής Δύναμης STANDING NΑΤΟ MARITIME GROUP TWO (SNMG2), στη θαλάσσια περιοχή δυτικά και νοτιοδυτικά της Κρήτης. Επισημαίνεται ότι από την 5 Φεβρουαρίου έως την 10 Μαρτίου 2021, η Φ/Γ ΚΟΥΝΤΟΥΡΙΩΤΗΣ συμμετέχει στη δύναμη SNMG 2.
Κατά τη διάρκεια του PASSEX εκτελέστηκαν αντικείμενα επικοινωνιών και αντιαεροπορικού πολέμου.
Η εν λόγω συνεκπαίδευση συνέβαλε στην προαγωγή του επιπέδου της επιχειρησιακής ετοιμότητας, μαχητικής ικανότητας και συνεργασίας των συμμετεχουσών δυνάμεων σε Συμμαχικό πλαίσιο.




 

Γράφαμε στις 11 Δεκεμβρίου 2020
Λυκοσυμμαχίες! Μαζί στην επιχείριση του ΝΑΤΟ «Sea Guardian» τα πολεμικά σκάφη Ελλάδας-Τουρκίας-Ισραήλ
Μπορεί οι τόνοι μεταξύ των αστικών κρατών Ελλάδας και Τουρκίας να ανεβαίνουν καθώς εντείνεται ο ανταγωνισμός για τις ΑΟΖ και τα Ενεργειακά Κοιτάσματα...
Αλλά η διεξαγωγή των Νατοϊκών ασκήσεων δίνει τη δυνατότητα ποικίλων συμπερασμάτων.
Καταρχήν, ο βασικός εχθρός του ΝΑΤΟ που συσπειρώνει όλες τις δυνάμεις είναι η Ρωσία.
Ο βασικός λόγος της παρουσίας του ΝΑΤΟ στην περιοχή είναι ο έλεγχος της Ανατολικής Μεσογείου, η παροχή Ασφάλειας στις πετρελαϊκές εταιρείες.
Επίσης, ο έλεγχος των θαλάσσιων εμπορικών και ενεργειακών ροών καθώς αυξάνονται οι ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί μεταξύ ΗΠΑ-ΕΕ-Ρωσίας-Κίνας.
Τέλος, το ΝΑΤΟ διαμορφώνει ένα συγκεκριμένο συσχετισμό δύναμης, πολύ αρνητικό για τους λαούς και του δίνει τη μορφή του πολέμου κατά της τρομοκρατίας.
Αυτούς τους στόχους επομένως εξυπηρετεί η επιχείριση «Sea Guardian»
Διαβάζουμε στην σχετική αρθρογραφία:
Η φρεγάτα «ΣΠΕΤΣΑΙ» του Πολεμικού Ναυτικού ολοκλήρωσε σήμερα τις ΝΑΤΟϊκές περιπολίες που πραγματοποίησε από τις 26 Νοεμβρίου στην Ανατολική Μεσόγειο, επικεφαλής της επιχείρησης «Sea Guardian», δρώντας σε στενή συνεργασία με μονάδες και του τουρκικού Ναυτικού.
Στη δύναμη συμμετείχαν το βουλγαρικό «Smeli» και το βρετανικό «Trent», με ταυτόχρονη υποστήριξη υποβρυχίων από Ελλάδα και Τουρκία, όπως και από αεροσκάφη θαλάσσιας επιτήρησης από Ελλάδα, Ιταλία, Πορτογαλία, Ισπανία, Τουρκία και ΗΠΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου