Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2021

ΚΕΤΧ: ΕΔΩ ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΕ ΕΝΑΣ ΦΑΝΤΑΡΟΣ! Όλη η σαπίλα ενός άθλιου συστήματος διαπλοκής και διαφθοράς πελατειακών σχέσεων!

Το στρατόπεδο ΚΕΤΧ στην Πάτρα στο οποίο υπηρετούσε ο φαντάρος που αυτοκτόνησε πρόσφατα ανήκει σε μια συγκεκριμένη κατηγορία στρατοπέδων της χώρας. 
Σε στρατόπεδα σαν αυτό που υπάρχουν στην ενδοχώρα και δεν είναι μάχιμα αλλά βρίσκονται σε μια ημιαπαξιωμένη κατάσταση το πολιτικό και στρατιωτικό κατεστημένο της χώρας εξυπηρετεί τις πελατειακές του σχέσεις στο στρατό μέσα από στελέχη ανώτερα ή κατώτερα. 
Τα στελέχη αυτά παραμένουν εκεί στο απυρόβλητο χωρίς να τους αγγίζουν οι κρίσεις και οι μεταθέσεις. Όπως όμως υπάρχουν και φαντάροι βύσματα - γόνοι σημαντικών οικογενειών των πόλεων στις οποίες εδρεύουν ή και της ευρύτερης περιοχής οι οποίοι μεταθέτονται εκεί επειδή είναι ο τόπος καταγωγής τους και παίρνουν την πολυπόθητη διανυκτέρευση κατευθείαν μετά την κατάταξή τους στο στρατό ή πολύ πιο νωρίς από ότι προβλέπεται για όλους τους υπόλοιπους φαντάρους. 
Ακόμα αν έχουν πολύ γερό βύσμα στους φαντάρους αυτούς γράφονται τεράστιες άδειες 2-3 μηνών με αποτέλεσμα να τους βλέπει κανείς μόνο στην απόλυση τους. Το όλο στήσιμο αυτών των στρατοπέδων είναι σάπιο και προβληματικό επίσης. Από τις αρχαίες και απαξιωμένες εγκαταστάσεις που έχουν ως τα κρεβάτια με τους κοριούς αλλά και την ίδια τους τη δομή. Πιο συγκεκριμένα δικαιολογούν την ύπαρξη τους και βασίζονται δήθεν στην εκπαίδευση των φαντάρων από τις υπόλοιπες μονάδες της χώρας που στέλνονται εκεί για την απόκτηση της ειδικότητας. 
Πάνω σε αυτή την παραδοχή, όπου την εκπαίδευση βέβαια κάνει το πολιτικό και όχι το στρατιωτικό προσωπικό, στήνεται ένας "γίγαντας με πήλινα πόδια". Τεράστιοι και αριθμητικά δυσανάλογοι Λόχοι Διοικήσεως οι οποίοι υπάρχουν για να οργανώνουν δήθεν την εκπαίδευση των ειδικευόμενων ενώ στην ουσία πρόκειται για τη φωλιά των βυσμάτων. 
Τα στελέχη σε αυτά τα στρατόπεδα αλλά και οι βυσματικοί φαντάροι ακριβώς επειδή έχουν γνώση της εξουσίας και της δύναμής τους νιώθουν παντοδύναμοι και προβάλλουν πολλά από τα κόμπλεξ που έχουν στους απλούς φαντάρους που μπορεί να έρχονται από μάχιμες μονάδες γεγονός που τους κομπλάρει. 
Αποτελέσματα είναι να προσπαθούν να κρύψουν τη βυσματική τους θέση και τη σχέση τους με την εξουσία παίζοντας το "σκληροί και μάχιμοι" βάζοντας υπερβολικές ή καταχρηστικές ποινές στους φαντάρους ή κάνοντας ηθικολογικά κηρύγματα σε ατελείωτες φρουρές διάρκειας μιας ώρας και πάνω.
Το αποτέλεσμα φυσικά είναι οι φαντάροι που αναγκαστικά πρέπει να περάσουν από εκεί να έρχονται αντιμέτωποι με αυτή την εικόνα και πολλά παιδιά που δεν τη γουστάρουν ή ζορίζονται στη θητεία να μην την παλεύουν. Φυσικά σε αυτά τα στρατόπεδα υπάρχουν και αξιόλογοι άνθρωποι τόσο στο πολιτικό όσο και στο στρατιωτικό προσωπικό οι οποίοι είναι αξιοπρεπέστατοι και σέβονται τους στρατευμένους. 
Υπάρχουν όμως και τα παραπάνω κακώς κείμενα που έχουν οδηγήσει την Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατεύμενων σε αυτά τα συμπεράσματά. Δεν είναι λίγες οι φορές που έχουμε προειδοποιήσει γονείς και φαντάρους για αυτά τα στρατόπεδα εγώ και αρκετό καιρό. 
Το ζητούμενο για εμάς είναι αυτές οι συνθήκες να ανατραπούν και να μην περάσουν στο νέο στρατό που ετοιμάζεται. 
Το ζητούμενο είναι να δοθεί συλλογικός αγώνας εντός και εκτός στρατοπέδων ώστε να μην ξαναθρηνήσουμε θύματα πολλώ δε μάλλον στα πλαίσια της αύξηση της θητείας και του νέου στρατού που ετοιμάζεται.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
diktiospartakos@hotmail.com 
diktiospartakos.blogspot.com 
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου