Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2021

Philia Forum: Φιλία με Δικτάτορες, επιδρομείς, εισβολείς και χρηματοδότες του ISIS

Δείξε μου τους φίλους σου να σου πως ποιος είσαι!
Την ίδια περίοδο που η αδίστακτη Ακροδεξιά κυβέρνηση της ΝΔ επιτίθεται στην νεολαία και αιματοκυλά τους φοιτητές για να βάλει στον Γύψο τα Πανεπιστήμια, εισβάλλοντας με τους Πραιτοριανούς και απαγορεύοντας στα παιδιά της εργατικής τάξης να σπουδάσουν...
Πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση του Φόρουμ Φιλίας (Philia Forum) στην Αθήνα. Συμμετείχαν  οι υπουργοί Εξωτερικών της Κύπρου, της Αιγύπτου, της Ελλάδας, του Μπαχρέιν, της Γαλλίας, της Σαουδικής Αραβίας και η υπουργός Επικρατείας για τη Διεθνή Συνεργασία των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων. Είχαν προσκληθεί να συμμετάσχουν η Γαλλία, η Ιορδανία και το Ιράκ.
Γιατί οι εκπρόσωποι της κυβέρνησης του Ολοκληρωτικού Κοινοβουλευτισμού στην Ελλάδα βρέθηκαν να συζητούν με Δικτάτορες, Αιμοσταγή αντιδραστικά καθεστώτα, εισβολείς και χρηματοδότες του ISIS; Σε τι αποσκοπεί αυτή η συνάντηση;

Το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ έχει τονίσει ότι το Ελληνικό κράτος μετατρέπεται σε Ισραήλ των Βαλκανίων υπερασπίζοντας τους στρατηγικούς αστικούς σχεδιασμούς, επιδιώκοντας την «γεωστρατηγική αναβάθμιση». 
Με παρανομαστή το ενεργειακό ζήτημα, οι ελληνικοί αστικοί σχεδιασμοί και οι ιμπεριαλιστικές βλέψεις αλληλοδιαπλέκονται. Οι επιδιώξεις του ελληνικού αστικού κόσμου επεκτείνονται από τα Βαλκάνια μέχρι την Αφρική και τη Μέση Ανατολή. Από τον έλεγχο των Βαλκανίων -έχει ρόλο το ελληνικό κράτος στην είσοδο των Δυτικών Βαλκανίων στην ΕΕ μέχρι το "πέταγμα" της Ρωσίας από τα Βαλκάνια και τον εναγκαλισμό τους από τις ΗΠΑ- και των θαλάσσιων ροών σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο, μέχρι την Αφρική και τον Περσικό Κόλπο, το ελληνικό κράτος τίθεται συχνά στην αιχμή του Δυτικού ιμπεριαλιστικού δόρατος ενάντια σε Ρωσία, Κίνα και Ιράν.
Η προπαγάνδα περί "τουρκικής επιθετικότητας" που ερμηνεύει μονόπλευρα τον ελληνο-τουρκικό ανταγωνισμό, αποκρύπτει τους επιθετικούς αυτούς στρατηγικούς σχεδιασμούς της ελληνικής άρχουσας τάξης.
Οι Πολεμικοί εξοπλισμοί, οι δεκάδες χιλιάδες προσλήψεις μισθοφόρων στρατιωτών, η Αύξηση της θητείας, βρίσκουν την συνέχεια τους σε επέκταση των συμμαχιών με χώρες της Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής, αλλά και την ενίσχυση των πολεμικών συμμαχιών με τις ΗΠΑ-Ισραήλ-Γαλλία. Τέλος, με την αποστολή ελληνικών στρατιωτικών δυνάμεων στο εξωτερικό, με την ακόμη πιο ενεργή πολεμική συμμετοχή σε επεμβάσεις.   

Πως συνδέονται όλα αυτά με το Philia Forum;
Η κυβέρνηση διαφημίζει ότι σκοπός του “Philia Forum” είναι η προώθηση και η εμπέδωση των δεσμών φιλίας και συνεργασίας μεταξύ χωρών – εταίρων στην ευρύτερη περιοχή, που εκτείνεται από τη Μεσόγειο έως τον Κόλπο. Η "Ασφάλεια, δηλαδή ο έλεγχος της περιοχής, αναγάγετε σε κεντρικό ζήτημα. Η "Ασφάλεια", συμπληρώνεται από τις λεξούλες "Σταθερότητα" και "Συνεργασία". Δένδιας και Μητσοτάκης τόνισαν ότι έχουν αναλάβει πλείστες πρωτοβουλίες προκειμένου να εδραιώσουν τη συνεργασία με αυτές τις χώρες. Οι Πρωτοβουλίες μάλιστα αυτές έχουν αρχίσει να αποδίδουν καρπούς....
Οι κινήσεις της κυβέρνησης ΝΔ εναρμονίζονται με τους αμερικανικούς και ευρωπαϊκούς σχεδιασμούς, ενώ στέκουν ανταγωνιστικά απέναντι στα αντίστοιχα σχέδια Ρωσίας, Κίνας, Ιράν. Τόσο οι δηλώσεις του Αμερικανού πρέσβη στην Ελλάδα, όσο και οι πρώτες τοποθετήσεις του νέου Αμερικανού προέδρου, αφενός αποκαλύπτουν τον ελληνικό ρόλο, αφετέρου, την ένταση που κυοφορείται σε όλα τα επίπεδα. 
Το“Philia Forum” αποτελεί άλλο ένα όχημα για να πραγματοποιηθούν όλα αυτά. Σε πρόσφατη αρθρογραφία μας στην εφημερίδα ΠΡΙΝ είχαμε τονίσει ότι το ελληνικό κράτος για να ικανοποιήσει όλες αυτές τις βλέψεις πρέπει να κάνει κάτι περισσότερο από τους Άξονες του Πολέμου στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. Το αστικό κατεστημένο εκτιμά ότι δίπλα στις σημαντικές πολεμικές συμμαχίες, τους Άξονες Πολέμου και τα ανοίγματα σε αραβικές χώρες, πρέπει να προστεθεί η ενίσχυση της Πολεμικής Ισχύος καθώς είναι ο όρος για την Αναβάθμιση του Στρατηγικού ρόλου της αστικής τάξης και του κράτους της.
http://diktiospartakos.blogspot.com/2021/02/blog-post_29.html#more

Τώρα, συντελείται το επόμενο βήμα, προσανατολισμένο στα Ανατολικά. Τα διάφορα σχήματα συμμαχιών που είτε έχουν συγκροτηθεί στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, είτε στη Μέση Ανατολή αποκτούν μια πλατφόρμα συνένωσης και αλληλεπίδρασης σε πολλαπλά επίπεδα! 
Το ελληνικό κράτος αποκαλύπτεται ως ένας δημιουργός συμμαχιών, που όχι μόνο εξυπηρετεί τα στρατηγικά του συμφέροντα, αλλά ανοίγει δρόμους για την ΕΕ, τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ. Πολιτικές, οικονομικές, στρατιωτικές συμφωνίες και συμμαχίες που ανοίγουν διάφορους δρόμους Πολεμικής Συνεργασίας, καθώς η Πολεμική Ισχύ και δράση ανοίγει το δρόμο στους επιχειρηματίες και στη Διπλωματία. 
Ας θυμηθούμε το Κέντρο Αεροπορικής Εκπαίδευσης στην Καλαμάτα που δόθηκε σε Ισραηλινή εταιρεία και φιλοδοξεί να εκπαιδεύει πιλότους από ευρωπαϊκές και αραβικές χώρες. 
Ας θυμηθούμε την Άσκηση ΗΝΙΟΧΟΣ που βρίσκονται να εκπαιδεύονται μαζί στρατιωτικές δυνάμεις της Ελλάδας, ΗΠΑ, Ισραήλ, Ιταλίας, Αραβικών χωρών κλπ. 
Φυσικά, δεν επιτρέπεται σε κανέναν να ξεχάσει ότι αυτές οι αστικές πολιτικές εφαρμόστηκαν και εφαρμόζονται από τις κυβερνήσεις ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ. Οικοδομώντας από κοινού το σύγχρονο Κράτος Άμυνας/Ασφάλειας, καθιστώντας τον πόλεμο πυλώνα της νέας καπιταλιστικής οικονομικής ανάπτυξης.   

ΜΙΛΟΥΝ ΓΙΑ ΕΙΡΗΝΗ ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΠΟΛΕΜΟ
Οι επιλογές αυτές όχι μόνο καθιστούν ολόκληρη την ελληνική επικράτεια ένα τεράστιο Πολεμικό Ορμητήριο, αλλά εμπλέκουν καθοριστικά τον λαό μας σε πλήθος εντεινόμενων ανταγωνισμών.
Όχι μόνο υπάρχει το ενδεχόμενο εκδίκησης από τους λαούς που στοχοποιεί και το ελληνικό κράτος.
Όχι μόνο το ελληνικό κράτος λαμβάνει στρατιωτικά θέση στον ανταγωνισμό με Ρωσία-Κίνα-Ιράν.
Όχι μόνο εντείνεται ο ελληνο-τουρκικό ανταγωνισμός, εκτός των άλλων, για τη θέση αναβαθμισμένης περιφερειακής ιμπεριαλιστικής δύναμης που  θα καταλάβουν σε αυτό το διεθνές πλαίσιο.
Αλλά οι επιλογές αυτές προϋποθέτουν την ταπείνωση, την υποταγή και την πειθάρχηση του κόσμου της εργασίας και της νεολαίας.
Για να επιβληθεί ο παρουσιαζόμενος ως Μονόδρομος των αστικών πολιτικών, ώστε να "στρατολογηθούμε" ως Πραιτοριανοί και Μισθοφόροι Στρατιώτες σε αυτούς τους σχεδιασμούς.
Ο Νόμος για την Εκπαίδευση είναι ένα στοίχημα Υποδούλωσης και Πειθάρχησης της Νεολαίας. 
Σε έναν απίστευτο Συμβολισμό οι Προκηρύξεις για την Πρόσληψη δεκάδων χιλιάδων Μισθοφόρων Στρατιωτών και η επιβολή της απόφασης για την Αύξηση της Στρατιωτικής θητείας έπονται της ψήφισης του Νόμου για τα Πανεπιστήμια. 
Αν αφήσουμε κατά μέρος τις κυβερνητικές εξαγγελίες που μιλούν για δόγματα Αποτροπής και τις αναλύσεις στυλ ΚΚΕ που μιλούν μονότονα «για αγορές όπλων που εξυπηρετούν ιμπεριαλιστικές ανάγκες», θα διαπιστώσουμε ότι συγκροτείτε μια πολύ αναβαθμισμένη Πολεμική Δολοφονική Μηχανή.
Που απαιτεί θυσίες σε Χρήμα Και σε Αίμα.
Η κυβέρνηση της ΝΔ με την συνδρομή του ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει να διαμορφώσει ένα αρραγές εθνικό μέτωπο. Παρόν δηλώνουν σε αυτό το μέτωπο αστικής πολιτικής δηλώνουν ΚΙΝΑΛ και Ελληνική Λύση.
Εμείς πρέπει να αντιταχθούμε στους Μεγαλοιδεατικούς στόχους του κεφαλαίου, να μπλοκάρουμε τη Μηχανή του Πολέμου και της Καταστολής. 
Η απάντηση του αντιπολεμικού κινήματος απαιτεί ένα σύγχρονο αναβαθμισμένο εργατικό, διεθνιστικό, αντικυβερνητικό και αντικαπιταλιστικό περιεχόμενο. 
Με κίνημα μέσα και έξω από τον Στρατό.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

diktiospartakos@hotmail.com
diktiospartakos.blogspot.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου