Τρίτη 9 Μαρτίου 2021

Νυχτερινή ”εμπλοκή” στις τοποθετήσεις Ταξιάρχων-Τι θα γίνει με τη Διοίκηση του ΚΕΤΧ Πάτρας;

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες υπήρξε  νυχτερινή ”εμπλοκή” στις τοποθετήσεις Ταξιάρχων. Για εμάς ως ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ, τους φαντάρους και όλους τους πολίτες που έδειξαν εξαιρετικό ενδιαφέρον, εκφράζοντας την οργή τους για την απώλεια του 23χρονου Κυριάκου που Αυτοκτόνησε Υπηρετώντας στο ΚΕΤΧ, έχει πολύ μεγάλη σημασία τι θα γίνει με τη Διοίκηση της μονάδας.
Τι θα κάνει το ΓΕΣ και το Υπουργείο Άμυνας;
Θα σταθούν στο ύψος των περιστάσεων καταλογίζοντας ευθύνες;
Ή θα μεθοδεύσουν μια προκλητική επιχείριση συγκάλυψης;
 Θυμίζουμε:
ΚΕΤΧ Πάτρας: θα βάλουν νέο Διοικητή συγγενή Αξιωματικού που φέρεται να βαρύνεται με βαριές ευθύνες για την Αυτοκτονία του 23χρονου φαντάρου;
Η Αυτοκτονία του 23χρονου Κυριάκου που υπηρετούσε στο ΚΕΤΧ Πάτρας ήταν Δολοφονία. 
Το παλικάρι στοχοποιήθηκε από την πρώτη στιγμή που βρέθηκε στη μονάδα καθώς αντέδρασε στην Παράνομη Διαταγή συγκεκριμένου Αξιωματικού να κάνει Υπηρεσίες Φρούρησης, αφού η Σωματική Ικανότητα δεν το επέτρεπε, εξαιτίας πάθησης που διαγνώστηκε από το Υγειονομικό του Στρατού, αποτέλεσμα των εργασιών που το έβαζαν να κάνει στην προηγούμενη μονάδα στον Έβρο.
Όχι μόνο του επιτέθηκαν λεκτικά με χυδαίες εκφράσεις αλλά του ασκήθηκε μπούλινγκ από βύσματα φαντάρους και Αξιωματικούς, ώστε να Υποταχθεί και αποδεχτεί αυτή την Παρανομία. Παρανομία που μεταφράστηκε σε συνεχόμενες υπηρεσίες Φρούρησης, ατελείωτες αγγαρείες και Ψυχολογική Βία.

Απείλησαν τον 23χρονο φαντάρο ότι θα τον στείλουν στο Στρατοδικείο για να τιμωρηθεί για δεύτερη φορά για παράπτωμα για το οποίο είχε ήδη τιμωρηθεί στην προηγούμενη μονάδα του.

Μάλιστα τον Τρομοκρατούσαν ότι θα του στείλουν την Στρατονομία να τον συλλάβει κατά τη διάρκεια άδειας του στον τόπο καταγωγής, την Κεφαλονιά, ώστε να τον κάνουν Ρεζίλι.

Σε αυτή την αισχρή δίωξη του επαναλαμβάνουμε συμμετείχαν Αξιωματικοί και βύσματα στρατιώτες, που σήμερα έχουν κάθε λόγο να συγκαλυφθούν οι αιτίες που τον εξώθησαν στην μοιραία απόφαση.

Από την πρώτη στιγμή επιχειρήθηκε η συγκάλυψη των βαρύτατων ευθυνών των εμπλεκόμενων Αξιωματικών. Τις χυδαίες ύβρεις και βίαιες απειλές που διατυπώθηκαν μόλις έγινε γνωστό το γεγονός της Αυτοκτονίας ώστε «να κλείσουν στόματα», ακολούθησε η επιχείρηση Εξαγοράς των στρατιωτών μέσω της προσφοράς Άγραφων Αδειών.

Στη δεύτερη ΕΔΕ που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα αρχικά γίνονταν «επιλογή» στρατιωτών από Αξιωματικό φερόμενο από τις καταγγελίες ότι έχει πρωταγωνιστήσει στα δραματικά γεγονότα. Γεγονός που καταγγέλθηκε δημόσια από την ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ και αποτέλεσε αντικείμενο παρέμβασης μας σε ΓΕΣ και ΓΕΕΘΑ.
Θέλουμε να θέσουμε ορισμένα ερωτήματα που καλούμαστε να απαντήσουμε όλοι μας:

Δεν γνωρίζει το ΓΕΣ και το Υπουργείο Άμυνας τι συμβαίνει εδώ και χρόνια στο ΚΕΤΧ Πάτρας; Γιατί αφήνει και διαιωνίζεται αυτή η άθλια κατάσταση; Πλέον μετράμε ένα ακόμη νεκρό παλικάρι αποτέλεσμα του άθλιου καθεστώτος των πελατειακών σχέσεων, της ευνοιοκρατίας και της βυσματοκρατίας…

Δεν γνωρίζει το ΓΕΣ και το Υπουργείο Άμυνας τα νήματα –και σε προσωπικό επίπεδο- που δένουν τον Λόχο Διοίκησης και το Α Επιτελικό Γραφείο, το καθεστώς που έχει δημιουργηθεί στη μονάδα και με ευθύνη των Διοικήσεων;

Δεν γνωρίζει το ΓΕΣ και το Υπουργείο Άμυνας το ρόλο συγκεκριμένου Αξιωματικού που βαρύνεται με άθλια συμπεριφορά, αποκρουστικές τακτικές που θα έπρεπε να έχει εδώ και ελεγχθεί, αλλά ταυτόχρονα υποστηριχθεί από τις Υγειονομικές Υπηρεσίες του στρατού;

Το ΓΕΣ και το Υπουργείο Άμυνας περιμένουν από τις ΕΔΕ να πληροφορηθούν τι οδήγησε στην Αυτοκτονία τον 23χρονο Κυριάκο;

Τέλος, τι απαντούν στις πληροφορίες που κάνουν λόγο πιθανολογούμενη ανάληψη της Διοίκησης του ΚΕΤΧ Πάτρας από   συγγενή Αξιωματικού που φέρεται να βαρύνεται με βαριές ευθύνες για την Αυτοκτονία του 23χρονου φαντάρου;

Ευσταθούν ή όχι;

Εμείς λέμε ΟΧΙ στην Συγκάλυψη.

Απαιτούμε ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ.

Στη μονάδα πρέπει να γίνει Κάθαρση. Πρέπει να αλλάξουν πολλά.

Και αυτό είναι ευθύνη του ΓΕΣ και του Υπουργείου Άμυνας.

Με τον τρόπο που η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία αντιμετωπίζουν την αθλιότητα του ΚΕΤΧ Πάτρας απλώς στρώνουν το χαλί για την επόμενη Αυτοκτονία, την επόμενη Δολοφονία φαντάρου.

Το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ στέκεται απέναντι σε όλα αυτά.

Συνάδελφοι, μόνο με κίνημα Μέσα και Έξω από τον στρατό μπορούμε να υπερασπιστούμε τα Δικαιώματα μας.

Καλούμε τους συναδέλφους στο ΚΕΤΧ Πάτρας να βγουν και να πουν την Αλήθεια.

Δεν έχουν να φοβηθούν κανέναν.

Στο πλευρό τους η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ για να τους στηρίξει όπως και το σύνολο των φαντάρων κάθε στιγμή, σε κάθε δυσκολία, σε κάθε αυθαιρεσία.       

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
diktiospartakos@hotmail.com 
diktiospartakos.blogspot.com 
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου